Gjeld

Innhold

Foreldelse av krav

25. mar 2024 · spørsmål

Jeg lurer på dette med foreldelse av krav. Jeg får stadig krav om betaling av gamle krav helt tilbake til 2007. Kan jeg bare avvise disse med henvisning til lovverket som angir maks 10 år før kravene foreldelse?

Les mer

Er gjelden foreldet?

25. mar 2024 · spørsmål

Hvordan finner man ut om man har rett til å få gjelden foreldet?

Les mer

Har kreditor krav på alle midler som kommer inn i boet?

25. mar 2024 · spørsmål

Min nylig avdøde bror hadde kredittkortgjeld som ikke kunne dekkes av boet. Kreditor fikk tidlig beskjed om dette, og har ikke tatt kontakt siden. Kan kreditor kreve å få midler som nå er kommet i boet? Hvor lenge bør vi vente før vi avvikler konto og ferdigstiller boet? Det dreier seg om oppgjør etter arveloven § 95.

Les mer

Kan lånet mitt bli slettet eller redusert etter man blir ufør?

20. mar 2024 · spørsmål

Hei Jeg er blitt 100% ufør og har stort lån. Kan lånet mitt bli slettet eller redusert, siden jeg har problemer med å betale nå p.g.a. økonomien min er kraftig redusert.?

Les mer

Arver vi gjelden?

16. feb 2024 · spørsmål

Mamma døde, hun hadde mer gjeld enn verdier. Eide ingenting av verdi, verken bil eller bolig. Pappa valgte å si fra seg arven grunnet dette, han sa fra i en mail til tingretten. Jeg og min bror hjalp han med dette. Hva skjer videre med saken? All gjelden til mange ulike kreditorer? Det kom ikke noe svar fra tingretten, men vi kontaktet dem og vet de har mottatt mailen fra pappa. Kan vi barn bli holdt ansvarlige for gjelden? hva med mine barn? Barnebarn?

Les mer

Bilen min kræsjet og ble kondemnert og forsikringsselskapet betaler ut en sum på 90.000 kr. Da jeg har pant/utlegg i bilen går disse til kreditorer som jeg har gjeld til. Blir de 90.000 brukt på å betale ned gjeld? Eller sitter jeg igjen med 0 kr og den samme summen med gjeld?

07. feb 2024 · spørsmål

Hei jeg har en bil jeg kræsjet som blir kondemnert og forsikringsselskapet betaler ut en sum på 90.000 kr. Da jeg har pant/utlegg i bilen går disse til kreditorer som jeg har gjeld til. Blir de 90.000 brukt på å betale ned gjeld? Eller sitter jeg igjen med 0 kr og den samme summen med gjeld? La oss si gjelda er 200.000 så blir 90.000 betalt ned på gjelda eller tar de 90.000 og jeg enda har 200.000 i gjeld?

Les mer

Er 100% ufør og lurer på om jeg kan få noe av min gjeld slettet?

07. feb 2024 · spørsmål

Jeg er 100% uføre. har ca 600 tusen i gjeld, mye av det er gammelt. Jeg har nylig fått diagnose ADHD. Jeg har fått papirer på at jeg er lett psykisk utviklingshemming. samt noen andre diagnoser. Er det da mulig og få noe av gjelden slettet? vil det være lettere og kunne få gjeldsordning? for sånn det er nå klarer jeg ikke og håndtere gjelden.

Les mer

Jeg har gammel gjeld fra tidligere, hvis jeg dør må min kone betale min gjeld?

07. feb 2024 · spørsmål

Jeg har gammel gjeld fra tidligere. Dersom jeg gifter meg og så plutselig dør må da kona mi da betale gjelden min som hun aldri har hatt noen befatning med?

Les mer

Samboer er dømt i forliksrådet til å betale gjeld på bil, jeg har co signert på dette. Hva skjer videre?

31. jan 2024 · spørsmål

Samboer er dømt i forliksråd til å betale gjeld på bil/lån på denne, jeg co signerte. Jeg har prøvd å få han til å selge bilen i to år men han nektet, han betalte heller ikke på bil lånet etter brudd som da har resultert i at bilen endelig etter over 2 år ble hentet av namsmannen(jeg ba om dette i lang tid) Det er nå inkasso på denne og de truer med å ta pant i eiendommen min, vi eier hver vårt. Han vedgår og tar ansvar for dette. Kan inkasso sels nekte å følge dommen fra retten?

Les mer

Hvordan bli kvitt inkassosaker?

30. jan 2024 · spørsmål

Er uføretrygdet siden 1997. Har 124 000 i inkassosaker. Hvordan bli kvitt dem?

Les mer

Kan kreditor gå etter ektefellens penger?

04. jan 2024 · spørsmål

Jag är svensk medborgare boende i Sverige men tillhör norska folketrygden pga fast jobb i Oslo. Min sambo är norsk medborgare. Vi planerar att gifta oss men hon har en pågående gjeldsordning, två år kvar. Kan de norska kreditorerna kräva pengar av mig om vi gifter oss? Finns det någon norsk lag som reglerar detta?

Les mer

Hvordan får man informasjon om avdødes gjeld?

20. des 2023 · spørsmål

Ved privat skifte etter dødsfall må man vite om avdødes eventuelle gjeld. Hvordan får man innsyn i avdødes finanser?

Les mer

Kan kreditorene slå sammen saker til Namsmannen?

12. des 2023 · spørsmål

Jeg har flere saker hos diverse inkassobyråer som blir mye til sammen, men hver sak er liten. Så har jeg laget nedbetalingsordninger hos alle, men nå kan jeg ikke overholde alle avtalene, så kommer spm: kan inkassobyråene legge sammen alt jeg har av saker og sende det over til Namsmannen eller er hver og en kreditor en sak for seg?

Les mer

Kan namsmannen ta pant i bilen?

12. des 2023 · spørsmål

Namsmann har tatt utleggspant i bil med lån som ikke er mislighold for å dekke annen gjeld. Men billånet er høyere enn verdi på bilen så jeg blir sittende med mer gjeld. Kan namsmann gjøre det?

Les mer

Samboerpar og bolig

08. des 2023 · spørsmål

Vi er et samboerpar med barn og felles eiendommer. En eiendom står dog kun oppført på den ene parten. Begge parter sparer. Den som eier en av eiendommene alene har valgt å spare ved å nedbetale på gjeld, mens den andre parten sparer i andre aktiva med både egne midler og ved opptrekk på felles gjeld. All gjeld står på begge parter. Hva vil skje med fordeling ved et eventuelt brudd?

Les mer

Vil sønn overta gjeld når han er myndig?

01. des 2023 · spørsmål

Jeg er en kvinne på 44 år, for 6 år siden jeg mistet mannen min i en fallulykke. Etter han døde kom flere av hans kredittkortgjeld. Leiligheten er solgt og betalt gjelden. På grunn av mine psykologiske problemer flyttet jeg til utlandet. Noen år etter at jeg kom tilbake dukket det opp flere kredittkortgjelder. De begynte å mase meg. Jeg har ikke midler til å betale. Til slutt bestemte namsmannen at det blir ikke trekk inntil økonomien er i orden. Er min sønn ansvarlig for min gjeld når han fyller 18 år?

Les mer

Kreve inn gjeld

27. nov 2023 · spørsmål

Jeg skal melde ett pengekrav til namsmannen etter en muntlig avtale jeg gjorde med en annen part. Vi avtalte ingen dato for betaling. Jeg har blitt blokkert på alle måter av skyldner. Når kan jeg tidligst sende varsel til han om pengekrav?

Les mer

Hva skjer med gjeld når låntaker dør?

27. nov 2023 · spørsmål

Hva skjer med gjeld når låntaker dør? Hvilket ansvar har gjenlevende familie?

Les mer

Kan jeg få slettet gjelden?

27. nov 2023 · spørsmål

Jeg søker gjeldsordning hos namsmannen. Har vært varig syk siden 2007. Jeg lurer på om det er mulighet for å slette gjelden ettersom den er 15 år gammel?

Les mer

Hva bør man gjøre når man får avslag på sletting av gjeld?

07. nov 2023 · spørsmål

Lånte 63 000 i Lånekassen i 1990-1991 som psykisk syk etter en svært belastende oppvekst. Hadde store psykiske problemer utover -90 tallet der de fleste år var uten fast bolig, uten jobb, og også uten penger fra NAV, eller melde SI om at jeg ikke hadde arbeide eller sende meldekort som ville stoppet renter. Etter 25 år med store utfordringer ble jeg uføretrygdet i 2017 pga pst. Søkte da om å få slettet rest på lån hos SI. Avslag på grunnlag av hensynet til samfunnet. 30 år med trekk. 600k til SI

Les mer