Lån og finansiering

Innhold

Betalt for høy rente til banken

04. jan 2024 · spørsmål

I took up a 'boliglån' with a Norwegian bank in December 2021. I just realised that the bank made an error and for the last 2 years have charged us an higher interest rate (Boliglån innenfor 75 % av verdigrunnlag) than they should have (Boliglån innenfor 50 % av verdigrunnlag). The difference is about 0.15 %. On our loan over 2 years this is equivalent to paying a little over 10 000,- too much. The bank corrected the interest rate but no offered no compensation. Seeking advice on compensation.

Les mer

Hvordan betale restlån på hytte?

21. nov 2023 · spørsmål

Min far, bror og jeg har eid en hytte med lik eierandel. Hytta har i hovedsak vært disponert av min far. For noen år siden tok min far opp et lån med pant i hytta, for å utbedre og bygge på. Hytta er nå solgt, og vi lurer på om restlån skal betales av fars eierandel eller betales likt av alle.

Les mer

Klage på bank som har gitt uansvarlig mye lån

24. jul 2023 · spørsmål

Min samboer har pådratt seg mye gjeld grunnet spillavhengighet. Han har en gjeld på ca 3 mill med renter, han tok opp lån til 1,5 mill. Han skal søke om gjeldsordning, men jeg syns det er helt sykt at banker bare kan gi ut så mye lån. Er det noe man kan gjøre for å holde bankene ansvarlig for konsekvensene av uforsvarlig kredittgivning? Hvordan gå frem? Og hva vil skje? Kan man vinne en slik sak? Tar det tid? Har man noe form for fri rettshjelp ang dette?

Les mer

Mor har forbrukslån med samboer

04. mai 2021 · spørsmål

Min mor har signert seg opp til to forbrukslån på ca. 700 000 sammen med samboer for å samle samboerens mindre lån. Nå ønsker hun å gjøre det slutt. Er min mor like mye ansvarlig som samboer til å betale ned «felleslånet» og deles lånet på likt når de går fra hverandre?

Les mer

Få tilbake privat lån

29. okt 2020 · spørsmål

Har lånt ut penger til en kollegas firma fra min egen. 300 000,- i kapitallån. Har i flere år blitt lovet å få dette tilbake, men begynner å gi opp. Har fått tilbake halvparten, men kan jeg kreve in resterende på noen annen måte?

Les mer

Far vil godskrive lån til barn

06. okt 2020 · spørsmål

Min far lånte meg noen hundre tusen til min første bolig. Nå ønsker han å godskrive 200 000 av lånet. Lånet er offentlig registrert med 2 % rente, som har løpt i 10 år uten at jeg har betalt ned noe. Hvordan får vi registrert at lånet mitt blir redusert med 200 000?

Les mer