Lån og finansiering

Innhold

Mor har forbrukslån med samboer

04. mai 2021 · spørsmål

Min mor har signert seg opp til to forbrukslån på ca. 700 000 sammen med samboer for å samle samboerens mindre lån. Nå ønsker hun å gjøre det slutt. Er min mor like mye ansvarlig som samboer til å betale ned «felleslånet» og deles lånet på likt når de går fra hverandre?

Les mer

Få tilbake privat lån

29. okt 2020 · spørsmål

Har lånt ut penger til en kollegas firma fra min egen. 300 000,- i kapitallån. Har i flere år blitt lovet å få dette tilbake, men begynner å gi opp. Har fått tilbake halvparten, men kan jeg kreve in resterende på noen annen måte?

Les mer

Far vil godskrive lån til barn

06. okt 2020 · spørsmål

Min far lånte meg noen hundre tusen til min første bolig. Nå ønsker han å godskrive 200 000 av lånet. Lånet er offentlig registrert med 2 % rente, som har løpt i 10 år uten at jeg har betalt ned noe. Hvordan får vi registrert at lånet mitt blir redusert med 200 000?

Les mer

Kontrakt om tilbakebetaling av gjeld

11. jun 2020 · spørsmål

Om samboeren har gjeld han vil innfri med boliglånet. Er en kontrakt mellom oss om at den gjelden må betales i helt beløp ved et brudd, gyldig? Han øker lånet med 400 000 kr.

Les mer

Salgspant når man låner penger av en venn

05. mai 2020 · spørsmål

Hvis man tar et billån gjennom en venn, kan da långiver kreve tilbake bil og selge den selv om låntaker betaler for seg hver mnd?

Les mer

Lånt penger til person som er konkurs

25. feb 2020 · spørsmål

Jeg har vært hjelpsom med en person jeg ikke visste var personlig konkurs og gitt vedkommende lån som skal tilbakebetales når vedkommende mottar arv fra sine foreldre. Nå som jeg vet ar personen er personlig konkurs, og har holdt dette skjult for meg, frykter jeg at jeg ikke vil få pengene tilbake når vedkommende arver.

1. Har jeg grunn til å frykte dette rent rettslig?
2. Er det noe jeg kan gjøre for å sikre meg prioritet osv?
3. Hva bør/kan jeg gjøre?

Les mer

Får ikke overført lån til eks

28. jan 2020 · spørsmål

Banken sier jeg er hovedlåntaker på boliglånet og vil ikke slette meg fra ansvaret. Eks er medlåntaker. De stiller spørsmål ved hvorfor eiendomsretten er overdratt til eks i 2017, mens jeg samtidig beholder ansvaret for lånet? Dette skyldes banken sa til oss hun skulle få overta lånet. De kjøpte meg ut men banken trakk seg. Dette forhindrer meg i nytt kjøp. Hva kan jeg gjøre? 3 år godt og hun har ikke betalingsevne pr bank.

Les mer

Ansvar for studielån etter skilsmisse

16. jan 2020 · spørsmål

Dette er en skilsmisse. Partneren min har tatt opp studielån i perioden vi har vært gift. Er studielånet personlig, eller er jeg medansvarlig for halve lånet nå som vi skiller oss?

Les mer

Inkassoselskap krever betaling for innfridd lån

15. jan 2020 · spørsmål

Har mottatt krav fra et inkassoselskap for et lån jeg tok opp for noen år tilbake. Jeg mener lånet er innfridd. I selvangivelsen 2018 står lånet i 0, og lånet er heller ikke registrert i Gjeldsregisteret. Tross dette fortsetter inkassoselskapet sin prosess. Har klaget til Inkassoklagenemda, som ikke kan ta stilling til hvorvidt et krav er gyldig. Dette er fortvilende. Hva skal jeg gjøre?

Les mer

Er avtale gjort på SMS gyldig?

07. jan 2020 · spørsmål

En kompis av meg ønsker å låne 100 000 kroner for å ordne noe på bil. Han sier at jeg skal få 30 000 i renter på dette når han skal betale tilbake lånet. Er skriftlige avtaler via meldinger bindende slik at jeg kan garantere utbetaling?

Les mer