Kjøp og salg

Emner innenfor Kjøp og salg

Innhold

Dyrlege journalførte ikke hundens plager

11. apr 2023 · spørsmål

Vi kjøpte en omplasseringshund i 2022. Hun ble sendt for full helsesjekk før vi kjøpte den. Dyrelegen til tidligere eier sa at hunden var i topp form bortsett fra alopecia, som hun fikk medisin for. Dyrelegen vår oppdaget at hun hadde kronisk ørebetennelse, og måtte få full narkose for å rense begge ørene. Det viser seg at den tidligere dyrelege ikke har journalført hennes plager, og feildiagnotiserte henne. Vi har brukt over kr. 60 000,- på hundens plager. Kan vi kreve at tidligere dyrelege dekker våre utgifter?

Les mer

Usikker på heftelser ved kjøp av bolig

28. mar 2023 · spørsmål

Skal kjøpe en leilighet til 4 millioner. Vedlegget til kontrakten har seksjon «Heftelser i eiendomsrett» som har to pantedokumenter: (1) fra en bank og er fra byggeåret på ca. 4 millioner (tenker jeg at det reflekterer lånet fra nåværende eiere), (2) er fra tidligere i året og tilhører til megleren som selger leiligheten og har mer enn dobbel verdi (ca. 10 millioner). Spørsmålet mitt er kanskje litt naivt, men er usikker om hva disse heftelsene betyr i praksis. Lurer om jeg blir ansvarlig på det.

Les mer

Får ikke skjøte på leilighet pga panthavere

16. jan 2023 · spørsmål

Ved overtagelse av en leilighet får jeg ikke skjøte. Jeg har undersøkt med kartverket, og får opplyst at det det er 4 panthavere på eiendommen, +2 private. Sender det videre til megler og selger. Alle panthaverne må slette før jeg kan få skjøte, er svaret. Jeg mener at selger/megler har holdt tilbake vesentlig informasjon overfor kjøper,(meg). Jeg trenger hjelp, veiledning i forhold til veien videre. Håper dere kan hjelpe?

Les mer

Bekjent i utlandet vil kjøpe leilighet i Norge kontant

16. jan 2023 · spørsmål

Jeg har en bekjent som vil kjøpe leilighet i Norge privat gjennom meg. Han vil sende meg hele beløpet i kontanter i dollar slik at jeg kan kjøpe leilighet til han. Hva må jeg gjøre for at alt skal forgå innenfor loven?

Les mer

Kjøper vil ha penger tilbake for festivalbilletter

16. jan 2023 · spørsmål

Solgte 2 festivalpass på Finn, fikk 3000 på vipps, mailet over billetter og info. Så etter litt ville ikke kjøper ha billettene, og penger tilbake! Det går ikke, for alt jeg veit kunne han ha solgt de videre osv. Så sitt jeg der med risikoen for at billettene er solgt og 3000 fattigere. Nå skal han anmelde meg. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Hvem får egenkapitalen ved salg av leilighet?

13. jan 2023 · spørsmål

Eier en leilighet sammen med en annen, 50/50. Jeg lånte på min hytte (som jeg har særeie på) til egenkapitalen for å få finansiert leiligheten. Jeg betaler ned på dette lånet. Ved salg av leiligheten , tilfaller egenkapitalen i sin helhet til meg? Eller må det deles med den andre part. Det står ingen plass at egenkapitalen direkte var fra meg, men kan selvsagt spores tilbake til banken jeg lånte beløpet av, og som resten av leiligheten er finansiert i.

Les mer

Urimelige krav fra kjøper ved boligsalg

13. jan 2023 · spørsmål

Ved salg av bolig, privatmann til eiendomsfirma, kan utrykket selgers kreditt brukes? Er ikke slik form av kreditt mellom bedrifter, leverandører? Kan kjøper påføre totalt urimelige krav under kreditten. Beholder 1.mill kr. 2 år etter salget, 1 % rente, ubestemt varighet av avtalen/kreditten. Nekter å tilbakebetale mitt tilgodehavende. Jeg er 73 år, sjømannspensjonist. Og føler meg totalt overkjørt og påført en avtale jeg ikke hadde noen forutsetning til å forstå.

Les mer

Selger vil heve tomtekjøp

13. jan 2023 · spørsmål

I 2019 kjøpte vi tomt via megler. Vi i solgte samme tomt via samme megler i mai 2021. 2022 fikk vi mail fra ny eier om at han ville heve kjøpet. Grunn: rekkefølgebestemmelsene ikke var fulgt. Kommunen hadde gitt disp for bygging x-antall tomter. Byggetillatelser blir ikke gitt før rekkefølgebestemmelsene fra kommunen er ivaretatt. Sprsm: Har kjøper krav på heving av kjøp? Hvilket ansvar har megler som ikke opplyste spesifikt om saken? Kjøpers undersøkelses plikt i forkant? Utbyggers plikt?

Les mer

Skatt i forbindelse med salg av sjøboder

13. jan 2023 · spørsmål

Eg har noen spørsmål ifm skatt på utstedt rettigheter. Eg har satt opp eit bygg som er inndelt med 17 stk sjøboder. Disse selges enkeltvis, mot at det blir gitt bruksrett til kjøper. Hvordan oppgi dette i skattemelding? Blir utgifter på bygg og boder trukket fra salgssum, dermed så har man skattbar inntekt pr bod? Hva er skatten på salg av rettighet i fast eiendom? Hvilken post blir dette i skattemelding? Ved sjekk i skattemelding så må man oppgi Gnr/Bnr på det man har solgt.

Les mer

Salg av bolig i Norge hvis man har flyttet utenlands

13. jan 2023 · spørsmål

Jeg eier en bolig i Norge, men skal flytte til Danmark i løpet av året. For å kunne kjøpe bolig der, må jeg ha dansk personnummer, og for å få det må jeg registreres som innflytter. Dersom jeg melder flytting ut av Norge, vil dette få konsekvenser i forbindelse med boligsalg og jobb her til lands, frem til jeg flytter ut?

Les mer

Trekke seg fra hyttekjøp pga mangler

01. nov 2022 · spørsmål

La inn bud på hytte for en tid tilbake. Selger aksepterte bud via mail. Vi signerte ikke papirer da det kom frem av egenerklæringen hans at det ikke foreligger samsvarserklæring på det elektriske, ei heller ferdigattest. Vi skulle egentlig ha overtakelse 1.nov. I dag får vi beskjed om at overtakelse ikke vil finne sted i morgen. Avtalebrudd? Vi syns selger har kommet med uriktige opplysninger ang hytta og sitter med en dårlig følelse. Kan vi trekke oss fra kjøpet?

Les mer

Har eksmann noen krav etter salg av hus?

24. mar 2022 · spørsmål

Vi kjøpte hus med startlån sammen med eksmannen min 2019 i juni. Fra 2021 er vi separert og i 2022 sendte jeg inn skilsmissesøknad. Han flyttet ut av huset i 2021 og i juni 2021 var huset skrevet i mitt navn. også startlånet er bare i mitt navn. På grunn av endringen i livet mitt jeg solgt huset mitt i dag og jeg skal flytte bort. Med salgsinntekter betaler jeg ned på banklånet og meglerens og salgsutgifter. Må jeg betale noe til min eksmann for salgsinntektene?

Les mer

Angrerett på innmelding i boligbyggerlag

24. mar 2022 · spørsmål

Hvordan stiller angrerettloven seg når det kommer til medlemskap i et boligbyggelag? For eksempel, hvis man melder seg inn hos OBOS over nett og betaler 300 kr for andelskapital og et kontingent på 200 kr for medlemskapet ved innmelding, men angrer etter 2-3 dager?

Les mer

La advokaten hjelpe deg med boligsalget

09. des 2021 · artikkel

På Advokatenhjelperdeg.no kan du søke blant medlemmer av Advokatforeningen som har tillatelse av Finanstilsynet til å drive med eiendomsmegling. Hvorfor skal du velge advokat til ditt oppdrag? I mange tilfeller vil det være billigere å bruke advokat til denne typen oppdrag enn en eiendomsmekler. I 2020 var gjennomsnittlig pris for advokatenes oppdrag omtrent en tredjedel […]
Les mer

Hvordan gå fram for å få solgt huset til demenssyk bestemor?

27. mai 2021 · spørsmål

Vår bestemor er på hjem og har fått aldersdemens. Huset står tomt. Ingen har tid eller mulighet til å passe på det. To av tre barn er død. Det er barnebarn fra hvert av de to døde barna. Det er ingen papirer på førskuddsarv. Hvordan går vi fram for å få solgt huset?

Les mer

Kan utlendinger kjøpe bolig i Norge?

14. apr 2021 · spørsmål

Jeg har en søster hvem som har iransk statsborgerskap. Hun har lyst til å kjøpe en bolig her i Norge. Så hun lurer på om hun har lov å kjøpe bolig og bo her i Norge? Hva slags tillatelser hun trenger å ha?

Les mer

Angrer på kjøp av bolig under bygging

12. apr 2021 · spørsmål

Jeg har kjøpt leilighet i 4. mars, og vil heve kjøpet. Når jeg snakket med utbygger og tegnet kontrakt i august 2020 var det lovet oppstart i oktober med innflytning juli 2021. I kontrakten står det kun at innflyttingsdato settes når byggetillatelse er gitt. Det er nå april, de har ikke begynt å bygge, søknaden er ikke godkjent og utbygger nekter å gi noe dato, men sier den ikke blir ferdig til juli. Kan jeg kreve heving av kontakt da lovnaden kontrakten ble inngått på er brutt?

Les mer

Trekke seg fra salg av bolig

10. des 2020 · spørsmål

Kan man trekke seg fra salg av bolig før man har signert kontrakten, men akseptert budet? Problemet er at jeg har kommunalt lån og tilskudd som jeg har misforstått med at jeg kunne videreføre. Nå kan man ikke lenger få videreført det, og jeg blir sittende uten bolig. Kan nevne at jeg sitter i rullestol og denne boligen er tilrettelagt for meg.

Les mer

Salg av hus når man har gjeld

09. des 2020 · spørsmål

Eg er separert og vi skal selge hus som eg har med min «kone». Skylder en del penger pga skatt osv. hvor der er tatt pant i. Me er delt eier av huset og lån. Så lure på om hvis huset selges og der vi får ei overskudd på huset vil det da gå ut over hendes «overskudd»

Les mer

Ønsker å selge halvpart av leilighet

09. des 2020 · spørsmål

Jeg har kjøpt leilighet med en venninne og vi har bodd sammen i 3 år. Nå skal kjæresten hennes kjøpe meg ut og vi er usikre på hvordan denne kabalen løses på smidigst mulig måte. Han skal selge sin bolig og jeg skal finne bolig på egenhånd. Hva kan jeg be om i en slik situasjon? Det er jo ikke gitt at jeg finner en leilighet samtidig som han selger sin.

Les mer