Arbeidsmiljø (HMS)

Innhold

Er dette mobbing på jobb?

12. mar 2024 · spørsmål

En venn av meg er ASS (assisterende butikksjef) på en matbutikk. Sykemeldt pga div sykdom, går på AAP, håper tilbake til jobb. Distriktssjef går bak butikksjef sin rygg og vil ha møte med ASS som går på AAP om veien videre. (Agenda er som vi tror at han vi overtale henne til å si opp frivillig). Distriktssjef har også ekskludert ASS fra ASS-hyttetur pga vedkommende ikke kan få i pose og sekk. Og den ASS-turen er teambuilding og for dem som jobber hver dag. Dette oppleves som utmobbing fra jobb.

Les mer

Jeg skal jobbe i en svensk bedrift, gjelder fortsatt folketrygden

08. jan 2024 · spørsmål

https://advokatenhjelperdeg.no/jus-artikler/taper-trygderettigheter-ved-flytting/ (under:Mange trygdeavtaler ved flytting til utlandet)står det:Man opprettholder da medlemskapet i folketrygden under arbeidsoppholdet i det andre EU/EØS-landet såfremt oppholdet ikke skal vare mer enn 24mnder. Spm:Jeg skal jobbe 100%som kundebehandler fra hjemmekontor i Oslo, for et Svensk AS som selger gruppereiser fra Sverige til MidtØsten. Varigheten er permanent, altså ikke 24mnd. Mister jeg da trygden i Norge?

Les mer

Ansatt i en internasjonal bedrift, oppløsning av hjemmekontor

08. jan 2024 · spørsmål

Hei! Jeg er ansatt i en internasjonal bedrift hvor kundene ringer et norsk telefonnummer eller sender epost til en norsk adresse. Under pandemien hadde jeg hjemmekontor flere ganger i året under opphold i Thailand, men aldri mer enn totalt 50 dager i året. Nå har plutselig arbeidsgiver sagt at jeg ikke lenger kan ha hjemmekontor i Thailand, kan de nekte meg det? For dersom jeg ønsker hjemmekontor i f.eks. Singapore, India, Hong Kong, Spania, Danmark, Polen så er det tillatt av arbeidsgiver.

Les mer

Har min nåværende leder brutt taushetsplikten?

08. jan 2024 · spørsmål

Jeg har endt i en litt rar situasjon, hvor jeg kort etter jobbskifte ender med en sykemelding, hvor det oppdages, at jeg har en kronisk sykdom. Jeg har alltid hatt veldigt lavt sykefravær. Min nåværende leder, har ringt til en jeg oppga som referanse ved jobbskiftet og beskyldt dem for å lyve om min tilstedeværelse på jobb og insinueret, at det er en situasjon på nåværende arbeidsplass, som leder må danne seg et bilde av. Mitt spørsmål er da. Har min nåværende leder brutt sin taushedsplikt?

Les mer

Arbeidsgiver truer med rettssak

19. jun 2023 · spørsmål

My employer is threatening to sue me because I left my position before my notice was done which was 4 months in the contract. He said that he will sue me for the damages it caused because of my absence and for the time and money it's going to take him to find my replacement. The work environment was very hostile at moments and he insulted me on numerous occasions. The place of business is a restaurant.

Les mer

Bot for å møte beruset på jobb

30. nov 2022 · spørsmål

Kan en ansatt få bot fra arbeidsgiver da han kommer på prosjektet, melder seg i camp og er helt beruset? Arbeidsgiver organiserer/betaler for fly tur/retur, camp (overnatting) og mat da de reiser på jobb. De skulle ankomme onsdag og starte på torsdager. Ansatte jobber rotasjonsarbeid. Ansatte vet at jobben er farlig og at det er null toleranse for alkohol og andre rusmidler.

Les mer

Oppsigelse ved trakassering på jobb

27. jun 2022 · spørsmål

Jeg har hatt det tøft på jobb lenge, og valgte å si opp. Jeg har blitt skjelt ut av en ustabil arbeidsgiver flere ganger i etterkant. De har ringt og oppsøkt meg hjemme utenfor arbeidstid. Jeg har stått i en svært psykisk belastende situasjon etter oppsigelsen, noe som førte til at jeg ble sykemeldt. Hva gjør jeg? Jeg blir skremt av dette. Jeg forhandlet ned oppsigelsestiden med en måned med skriftlig bekreftelse, men er redd de nå skal gå tilbake på det. Har jeg noe å bekymre meg for?

Les mer

Ønsker å bli overført til annen avdeling

06. mai 2022 · spørsmål

Jeg er statlig ansatt. Jeg har konflikt med min nærmeste leder som oppstod under sykefraværsoppfølging. Jeg har meldt til min arbeidsgiver at pga tillitsbrudd mellom meg og min nærmeste leder ønsker jeg en overføring til en annen avdeling (den jeg ble ansatt til opprinnelig). HR-leder skriver til meg at det er ikke rettslig grunnlag for en slik overføring. Er det riktig?

Les mer

Ønsker innsyn i rapport om arbeidsmiljø

19. apr 2022 · spørsmål

Jeg jobber for offentlig arbeidsgiver, fylkeskommunen. Det blitt gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse via bedriftshelsetjenester. Kan jeg kreve innsyn i rapporten? Jeg var med i undersøkelse. Resultat blitt bare diskutert mellom nærmeste leder og leder. Vi har fortsatt problemer i avdeling og vi ønsker å få vite om det blitt gitt noe anbefalinger i rapporten.

Les mer

Arbeidsgiver tror ikke på sykemelding pga konflikt

24. jan 2022 · spørsmål

Jeg ble syk av en konflikt i høst, som motparten startet. Saken ble satt strek over, men motparten har ikke gitt seg. Men arbeidsleder tror ikke på meg, men på at ingenting har hendt. Nå er jeg sykemeldt igjen pga panikkangst og sjefen vil ikke ordne opp, men sier han skal sende det til sjefen. Han ignorerer hele tiden at jeg er blitt syk av jobb og vil ikke legge til rette. Nå er jeg redd jeg skal miste jobben fordi jeg føler de tror jeg lager bråk. Men jeg kan jo bevise at jeg ble syk nå og da.

Les mer