Arbeidsmiljø (HMS)

Innhold

Arbeidsgiver truer med rettssak

19. jun 2023 · spørsmål

My employer is threatening to sue me because I left my position before my notice was done which was 4 months in the contract. He said that he will sue me for the damages it caused because of my absence and for the time and money it's going to take him to find my replacement. The work environment was very hostile at moments and he insulted me on numerous occasions. The place of business is a restaurant.

Les mer

Bot for å møte beruset på jobb

30. nov 2022 · spørsmål

Kan en ansatt få bot fra arbeidsgiver da han kommer på prosjektet, melder seg i camp og er helt beruset? Arbeidsgiver organiserer/betaler for fly tur/retur, camp (overnatting) og mat da de reiser på jobb. De skulle ankomme onsdag og starte på torsdager. Ansatte jobber rotasjonsarbeid. Ansatte vet at jobben er farlig og at det er null toleranse for alkohol og andre rusmidler.

Les mer

Oppsigelse ved trakassering på jobb

27. jun 2022 · spørsmål

Jeg har hatt det tøft på jobb lenge, og valgte å si opp. Jeg har blitt skjelt ut av en ustabil arbeidsgiver flere ganger i etterkant. De har ringt og oppsøkt meg hjemme utenfor arbeidstid. Jeg har stått i en svært psykisk belastende situasjon etter oppsigelsen, noe som førte til at jeg ble sykemeldt. Hva gjør jeg? Jeg blir skremt av dette. Jeg forhandlet ned oppsigelsestiden med en måned med skriftlig bekreftelse, men er redd de nå skal gå tilbake på det. Har jeg noe å bekymre meg for?

Les mer

Ønsker å bli overført til annen avdeling

06. mai 2022 · spørsmål

Jeg er statlig ansatt. Jeg har konflikt med min nærmeste leder som oppstod under sykefraværsoppfølging. Jeg har meldt til min arbeidsgiver at pga tillitsbrudd mellom meg og min nærmeste leder ønsker jeg en overføring til en annen avdeling (den jeg ble ansatt til opprinnelig). HR-leder skriver til meg at det er ikke rettslig grunnlag for en slik overføring. Er det riktig?

Les mer

Ønsker innsyn i rapport om arbeidsmiljø

19. apr 2022 · spørsmål

Jeg jobber for offentlig arbeidsgiver, fylkeskommunen. Det blitt gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse via bedriftshelsetjenester. Kan jeg kreve innsyn i rapporten? Jeg var med i undersøkelse. Resultat blitt bare diskutert mellom nærmeste leder og leder. Vi har fortsatt problemer i avdeling og vi ønsker å få vite om det blitt gitt noe anbefalinger i rapporten.

Les mer

Arbeidsgiver tror ikke på sykemelding pga konflikt

24. jan 2022 · spørsmål

Jeg ble syk av en konflikt i høst, som motparten startet. Saken ble satt strek over, men motparten har ikke gitt seg. Men arbeidsleder tror ikke på meg, men på at ingenting har hendt. Nå er jeg sykemeldt igjen pga panikkangst og sjefen vil ikke ordne opp, men sier han skal sende det til sjefen. Han ignorerer hele tiden at jeg er blitt syk av jobb og vil ikke legge til rette. Nå er jeg redd jeg skal miste jobben fordi jeg føler de tror jeg lager bråk. Men jeg kan jo bevise at jeg ble syk nå og da.

Les mer

Varsel ble lekket til kollega

19. nov 2021 · spørsmål

Jeg sendte inn en RUH til min leder med navn på en arbeidskollega som ikke fulgte forskrifter. Bare noen timer sener blir jeg kontaktet av min arbeidskollega om spørsmål om jeg ønsket krig. Det viser seg at en som leser alle RUH, (ikke lederen min) har sendt den videre til min arbeidskollega. Dette må da være brudd på HMS, personvern?

Les mer

Mistrives på jobb, men kan ikke si opp

19. nov 2021 · spørsmål

My work environment is toxic. Psychologically and emotionally it is not an ok environment. However, my hands are tied as if I leave, I have a non-compete clause in my work contract. I was wondering what are my rights in regards to a non-compete? I'm on a skilled worker visa, so I do need a job to stay in Norway. Can I override the non-compete because of the work environment?

Les mer

Føler stort press på jobb

02. feb 2021 · spørsmål

Fast ansatt IT-konsulent i et konsulentfirma. Utleid til et IT-firma som utfører tjenester for et finansforetak i Norge. Jeg sliter med en systemutviklingsoppgave som skulle vært ferdig på fredag. Finansforetakets representanter, som jeg rapporterer til, virker irriterte over at jeg ikke blir ferdig, men har ikke gitt klar beskjed om noe. Samtidig gir IT-firmaet meg utvidede fullmakter i forbindelse med andre oppgaver for det samme finansforetaket. Føler press, lurer på hva jeg skal gjøre.

Les mer

Rettssak etter trakassering

04. jan 2021 · spørsmål

For syv år siden sa jeg opp stillingen min etter en aviskronikk jeg skrev som medførte omfattende trakassering og gjengjeldelse fra arbeidsgiver. Jeg ble traumatisert etter hendelsen, med nylig påvist redusert arbeidsevne. Jeg har lest at press og trakassering noen ganger kan sees på som oppsigelse og at frister for søksmål ikke gjelder når formkravene til oppsigelsen ikke er fulgt. Kan jeg ta opp igjen saken og gå til søksmål?

Les mer

Frykter arbeidsgiver har opptak av samtale

14. des 2020 · spørsmål

Jeg lurer på om arbeidsgiveren min kan bruke et lydopptak mellom meg og en annen kollega som begrunnelse/bevis for å gi advarsel til meg. Jeg og en kollega snakket sammen om et spesifikt tema i et privat telefonsamtale. Ved spørsmål fra ledelsen om hva jeg snakket med kollega fortalte jeg at dette temaet ble aldri tatt opp under samtalen. Nå er jeg usikker på om kollegaen min har tatt opp samtalen og gitt denne til sjefen min for å bruke den mot meg? Er dette lov?

Les mer

Sykemeldt pga krevende arbeidsforhold

14. des 2020 · spørsmål

Jeg jobber fast 45 % på en skole i kommunen siden 1.1.2017 og har en arbeidskonflikt med min sjef, som ikke er fornøyd med min arbeidsinnsats, noe jeg bestrider, har gjort veldig lite feil. Dette har pågått i 3 og 1/2 år. Er organisert i Fagforbundet, ble sykmeldt i mai 2020. Nå skal jeg utredes på Nav for å finne min restarbeidsevne, forbundet mener jeg bare skal vente å se. Har ikke jeg noen rettigheter overfor kommunen? Hva hvis jeg blir 100 % ufør? Og hva hvis jeg fortsatt har restarbeidsevne?

Les mer