Samværsavtale

Innhold

Barnefar vil ikke skrive samværsavtale

04. apr 2024 · spørsmål

I romjulen gikk barnefar fra meg og sov hos kompiser, mens jeg hadde barna fullt og alt av kostnader + lån på felles hus utenom strøm. Dette gjelder ennå. Han unngår avtale om barnebidrag. Han ønsker en avtale hvor barna og jeg blir boende i huset til jeg er ferdig å studere og kan ta over lånet, men han unngår å lage denne og bruker det imot meg. Skal jeg flytte får jeg utgifter med å rydde opp rotet hans og prosjekter i huset jeg må få fikset etter han. Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer

Fri rettshjelp til samværssaker

01. des 2023 · spørsmål

Fri rettshjelp? Samvær.

Les mer

Samvær med far går ut over nattesøvn

01. sep 2023 · spørsmål

Faren til barnet (14 år) har en annenhver helg samvær (etter dom). Han tar barnet på andre side av Norge nesten hver samvær - de kjører fred. kveld og tilbake på søn. ofte midt på natten. Siste samværet kom far ikke tilbake og ba kjæresten sin å kjøre barnet (uten info til mor). De kjørte hele natten og kom hjem til hun ca kl 04 (barnet måtte gå fra bilen til seng, da så på tid på telefon) .Han sto opp kl 07 og gikk til ung.skole. Faren vil ikke høre på barnet. Hva kan vi gjøre her?

Les mer

Kan barn tvinges til samvær?

24. aug 2023 · spørsmål

Jeg har en sønn på 11år som bor hos meg 100% etter at far ble meldt til barnevern. Saken er nå avsluttet. Min sønn vil ikke til far da far har vært «hardhendt», veldig streng, vasket munnen hans med såpe, låst han inne osv. Far nekter på det meste. Jeg velger å ikke tvinge han, da han er tydelig redd og blir uvell om far sender meldinger, eller dukker opp på aktiviteter. Har samværsavtale på at sønnen min bor 100% hos meg. Ikke delt bosted. Kan gutten tvinges til samvær om han nekter?

Les mer

Mor holder igjen barn på samvær

03. aug 2023 · spørsmål

Far til to. Omsorg for jente i annen kommune. 1.5t unna. 2022 fattet BV (1) vedtak om at jente skulle bo hos far, med prøveperiode til jul 2022. Jente ytret ønske høst/vinter om å flytte til mor 2022, for å ta vare på mor. Jente ble i mai 2023 holdt tilbake fra mor. Bekymringsmld fra BV 2 ble sendt BV 1, BV 1 ser bort fra dette tross bekymring fra flere hold. Har ikke kontakt med mine barn. Og BV 1 henlegger sak tross bekymring fra BV 2. Hva gjør jeg? En meget fortvilende situasjon jeg står i.

Les mer

Far vil ikke betale barnets reisekostnader

09. jun 2023 · spørsmål

Barn bodde hos mor, flyttet så til far. Lite kontakt i 2 år. Nå har dette endret seg og barnet vil og har startet å reise til mor igjen. Samværsavtale skrevet og signert ca 2 år siden med hver 3. helg. Begge betaler hver annen gang og barnet kan ønske seg ferier og flere besøk. Nå sier far at han ikke vil betale for besøk. Mor har lav inntekt, ca 250 000 i aret. Far har ca 700 000. Begge har sambo/andre barn. Fri rettshjelp?

Les mer

Teller samværsavtale som ikke blir fulgt?

30. mai 2023 · spørsmål

Hvis jeg og barnefar skrev under en samværsavtale for 10 år siden der det står 40/60 fordeling. Men at vi i alle år har hatt 30/70 fordeling i praksis og levd etter det. Nå vil far betale mindre i bidrag, men han burde vel egentlig betalt mer siden jeg har barnet 5 av 7 uker. Teller samværsavtalen når den aldri har blitt praktisert? Jeg mener jo at ikke den samværsavtalen ikke gjelder når den aldri er blitt brukt. Han vil betale 1000 kroner mindre i mnd, altså 2400.

Les mer

Hva kan mor gjøre når far ikke vil samarbeide?

05. mai 2023 · spørsmål

Vi skilte oss for 3 år siden, og fordelte barna 80/20. Mor har ansvar for barna i hverdagene. Far hver helg. Første året gikk samarbeidet greit. Etterhvert begynte far å flytte på hente/ leveringstidspunkter. Mor har tatt kontakt med familievernkontor, for å lage ny samarbeidsavtale, men far kom ikke. Hva kan mor gjøre i et slikt tilfelle? Familievernkontor kan ikke tvinge far til å ta ansvar for barna sine.

Les mer

Barnefar ønsker samvær med overnatting for baby

18. apr 2023 · spørsmål

Barnefar ønsker overnatting av datter en natt annenhver/hver uke fra 6 - 12 mnd alder for deretter å trappe opp. Mor ønsker ikke dette så lenge barnet ammer på natt. Hva er praksis her? Hva anbefales? Har mor rett til å nekte far overnatting så lenge barnet ammes på natt?

Les mer

Den ene forelderen skaper konflikt vedrørende samvær

18. apr 2023 · spørsmål

Vi har barna 50/50, der ene forelderen ikke lar barna ha kontakt med den andre forelderen i sine uker. Barna kan også få kjeft om de har hatt kontakt/vært på besøk hos den andre. De har også begynt å lyve til forelderen om hvor de har vært om de har vært innom den andre. Barna føler de gjør noe ulovlig, samme med den forelderen som må skjule kontakt med barna. Hva kan vi gjøre i denne situasjonen? Samtaler på familievernkontoret hjalp ikke.

Les mer

Kan far få 50 % samvær?

24. mar 2023 · spørsmål

Far ønsker nå samvær med barnet 50/50. Hun bor hos meg fast og jeg har deg daglige omsorgen. Far har samvær fra onsdag til mandag. Dette er en domsslutning. Barnet tåler ikke frem og tilbake og hun har utviklet angst, hodepine osv. Konfliktnivået er svært høyt mellom far og meg, og jeg isolerer barnet fra dette. Ikke far. Er der det mulig at han kan i retten få 50 % i retten? Barnet bor ikke på samme sted. Far bor 20 min med bil. Kort fortalt.

Les mer

Kan far kreve 50/50-deling av samvær?

16. mar 2023 · spørsmål

Kan far kreve kreve 50/50 fordeling på barnet som er 4 år gammelt? Far bor 1 time unna, far har samvær 15 timer ila måneden og god og trygg relasjon til barnet. Samværsavtale er også satt av retten, mor saboterer også samvær jevnt og trutt. Hva kan far gjøre i saken her om å få se barnet sitt mer? Og har far noe å komme med hvis han tar det til retten for å få 50/50 fordeling?

Les mer

Holder barna unna far pga medisinering

23. feb 2023 · spørsmål

Separated for 2.5 years now. Our original agreement was 70/30, but now this is what ever she comes up with at the time. She is claiming this is because of medication I am prescribed from my doctors puts my children at risk. I’ve taken some form of medication since an accident 15 years ago and now this is being used to hold my kids from me. Is this legal?

Les mer

Mor saboterer samvær med far

23. jan 2023 · spørsmål

Når mor bevisst saboterer samvær med far. Hva kan far gjøre når ikke familievernkontor klarer å mekle. Min sønn har kjempet i over et år. Brukt nesten 300 000 på advokat uten at det har ført til løsning. Jeg er bekymret for min sønn fordi denne kampen er ført til en psykisk belastning for han.

Les mer

Far ønsker 100 % samvær

04. nov 2022 · spørsmål

Vår felles barn har inntil han fylte 16 år hatt 50/50 samvær. Mor bor i by X og far bor i by Y og det er 10 minutters kjøring fra begge byer med bil og 30 minutt med buss. Barnet har i den senere tiden bodd hos far og der hvor vennene/skolen er. Det har jeg som mamma forståelse for. Barnet og jeg har derfra avtalt at barnet besøker meg en gang i uken og hver annen helg (fredag - mandag). Far nekter dette og ønsker ny avtale (100 % samvær) for å få mer penger fra NAV. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Foreldre nekter samvær

06. okt 2022 · spørsmål

Det ene barnet mitt og far/mor funker ikke sammen, så der blir det hjelp ved samvær. Den andre broren som bor hos den ene forelderen blir nå nektet av far/mor til å komme på mer enn dagsbesøk en gang pr måned. Dette barnet og den ene forelderen går det bra med på samvær. Har far/mor lov til å nekte vanlig samvær og i så fall hvis ikke hva gjør man videre da?

Les mer

Mor samarbeider ikke om samvær

19. aug 2022 · spørsmål

Mora til mine 3 barn flyttet tilbake til dit jeg bor etter 2 år i en annen by. Hun får barnebidrag av meg. Nå bor min eldste sønn fast hos meg, men hun nekter å registrere det og vil jeg skal ha de andre to nesten hele tiden uten å gi noe av barnebidraget hun får av meg. Hun vil beholde pengene, men vil jeg skal ha barna mest mulig. Hun nekter å ha samarbeid eller skriftlig avtale for hun vet hun taper penger. Jeg kan ikke dekke en advokatregning og sitter håpløst her.

Les mer

Barnefar ønsker mer samvær

15. jun 2022 · spørsmål

Samlivsbrudd forårsaket av utallige utroskap, barnet er nå 15mnd, far har fått vært MYE sammen med oss, og har faste dager. Han truer jevnlig med 50/50 deling, som er sårt da jeg fikk aleneomsorgen da barnet bare var noen uker, og er den eneste som har tatt alle netter og dager i 14 mnd. Kan strekke meg til 60/40 med opptrapping mellom 2 og 3 år. Nå vil han ha èn overnatting hver andre uke, i tillegg til samvær 2 dager uke 1, og 5 dager uke 3.Han bestemmer. Nå er det for mye! Hva kan jeg kreve?

Les mer

Far holder igjen datter fra samvær

08. jun 2022 · spørsmål

Far holder igjen datter på 9 år hos seg selv. Barnevernet er ikke i bildet. Vi har 50/50 samværsavtale. Han tror han bestemmer alt. Og bruker det at jeg er kronisk syk, det har jeg jo vært siden hun ble født. Så hvorfor dette er et problem nå det vet jeg ikke. Hun har ikke sovet hos meg siden september i fjor. Har han lov?

Les mer

Hvem har ansvaret for barna før samværstiden begynner?

30. mai 2022 · spørsmål

Har delt foreldreansvar, men har barna kun annenhver helg fra fredag ettermiddag til mandag morgen. Mitt spørsmål er: hvem har ansvaret for barna frem til ettermiddag på min helg? Er det mor eller er det meg?

Les mer