Hurtigtest av far ved samvær

Publisert: 07.01.2022

Jeg har hovedomsorg og far har samvær. Far jobber 14 dager offshore og er ofte i nærkontakt med koronasmittede. Jeg vil derfor at han skal ta en hurtigtest (PCR-test) hver syvende dag for å få samvær. Han reiser også til Syden hver måned. Er en hurtigtest nok for å få samvær den dag han kommer hjem? Jeg og barnet har nedsatt immunforsvar, og synes at en PCR-test er sikrest. Hva er rett til og hva kan jeg kreve?

Svar:

Du har dessverre ikke rett til å kreve at far avlegger PCR-test. Så lenge han følger de offisielle rådene for testing og karantene, så er det lite du kan gjøre.

Dersom både du og barnet har nedsatt immunforsvar, så bør dere søke hjelp til dialog med far om risikoen, enten ved å be far være med på time hos barnets fastlege eller ved samtaler på familievernkontoret.

Barn har rett til kontakt med begge foreldre, men det er også viktig at barn ikke utsettes for unødvendig helserisiko. Det er derfor viktig at dere har en god dialog om dette temaet, slik at dere kan sørge for at barnet i minst mulig grad blir utsatt for risiko for smitte.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: