Hva skjer med mobilen når man sier opp jobben?

Publisert: 28.06.2024

Hva skjer med mobilen når man sier opp en jobb dersom man selv har betalt en del av den? Når man slutter kan arbeidsgiver tilby arbeidstaker å kjøpe telefonen. Noen ganger gir det ikke mening for arbeidstakeren å bruke noen tusen kroner fordi man får ny telefon hos ny arbeidsgiveren. Det andre alternativet er å returnere telefonen, men hva skjer da med pengene man har betalt? Må arbeidsgiveren da kjøpe telefonen av arbeidstakeren?

Svar:

Det er ingen lovregler som omhandler dette. Løsningen er avtaleforholdet mellom partene, dvs. hva som er avtalt, skriftlig, muntlig eller på annet vis. Det som er vanlig, tariffavtale, hva som gjøres i andre tilfeller osv. kan gi løsningen på spørsmålet. Når to eller flere betaler for en gjenstand, opprettes normalt et sameie i tingen.

Hvis det er en fastlåst situasjon og forholdet ikke er avtaleregulert, må det gås ut fra at den som ønsker at sameiet skal opphøre, må kreve en oppløsning. Det kan foretas ved å tilby et rimelig krav ut fra telefonens bruktverdi og ens eierandel. Et fornuftig beløp kan en finne grunnlag for ved å søke på Finn.no og se etter tilsvarende telefoner mht merke, alder, tilstand m.m.

Med vennlig hilsen, advokat Ådne Jareld

Del denne artikkelen: