Lønn og andre ytelser

Innhold

Arbeidsgiver vil sette meg ned i lønn

18. jan 2022 · spørsmål

Arbeidsgiver vil sette meg ned i lønn. Jeg har nå jobbet på samme arbeidsplass i 15 år. Etter som årene har gått har jeg fått bedre stilling og selvfølgelig bedre lønn. Det som nå har blitt problemet er at firma har blitt kjøpt opp for 2 år siden. De skal nå flytte arbeidsplassen og ha inn sine egne ledere. Jeg får bli med på flyttelasset, men må da godta ny stilling og det er ingen lederstilling og må da godta kraftig lønnskutt. Vi snakker 240 000,- i kutt. Har de lov til dette? Hva gjør jeg?

Les mer

Rettigheter som tilkallingsvikar

12. jan 2022 · spørsmål

Jeg har stilling som tilkallingsvikar ved et bookingkontor i restaurantbransjen. Jeg er satt opp på planlagte vakter i januar, men har nå fått beskjed om at det ikke er behov allikevel på grunn av at mange av restaurantene er stengte
og vaktene er fjernet. Har ikke jeg krav på å jobbe det som er satt opp, eventuelt bli permittert med krav på lønn i lønnsperioden som arbeidsgiver er ansvarlig for?

Les mer

Arbeidsgiver har ikke nok jobb til å fylle stilling

06. jan 2022 · spørsmål

Jeg har en kontrakt på 37,5 timer per uke. Min arbeidsgiver sendte meg 3 beskjeder i løpet av desember at han ikke har jobb for meg. Det betyr at selv om jeg var tilgjengelig for å utføre jobb, var jeg hjemme. I tillegg brukte jeg privat bil i arbeidstiden å reise mellom kontoret og ulike prosjekter. Jeg fikk ikke heller penger fra arbeidsgiver på manglende arbeidsdager og bruk av privat bil i arbeidstiden. Jeg sendte en epost til sjefen med betalingskrav, ble det gjort riktig?

Les mer

Kan arbeidstakere med like arbeidsoppgaver lønnes ulikt?

05. jan 2022 · spørsmål

Jeg startet i samme jobb samtidig med to andre. Vi har tilsvarende lik studiebakgrunn og ansiennitet. Vi har også like arbeidsoppgaver og ansvar. Oppdaget nå at de tjener mer enn meg, men vi følger tariff. Hvordan er dette mulig?

Les mer

Får ikke koronatillegg som sykepleier

30. des 2021 · spørsmål

Jag har sk nollstilling på Ahus sen November i år; jag haft dessforinnan faststilling i 17 år. Jag jobbar heltid med 0 stilling. ; nu nekar de mig det extra tillägg 800 kr/ timme( pga Corona och brist på personal) som de andra får när de här jobbat mer än 35,5 Tim / vecka. Är det så? Bara för att jag har 0 stilling inga rättigheter?

Les mer

Si opp pga sen lønn

15. des 2021 · spørsmål

Jeg fikk for sent utbetalt lønn. Er lov hvis jeg sier opp jobben på dagen? Og jobber ikke i oppsigelsestiden?

Les mer

Får færre timer enn avtalt

29. nov 2021 · spørsmål

Jeg jobber via et større bemanningsbyrå, og er for tiden utleid til et mindre lager. I utgangspunktet var oppdraget på en måned, hvor jeg skulle jobbe mandag - torsdag fra kl 07:00 til 15:00, 07:00 - 1300 på fredager, og 09:00 - 16:00 annenhver søndag. Dette gjorde jeg de først 2 ukene, men tredje uken fikk jeg beskjed om at det hadde oppstått en situasjon med en kunde som gjorde at de ikke lenger kunne jobbe 07:00 - 15. Jobber nå mye mindre, men jeg har vel fortsatt krav på full lønn?

Les mer

Får ikke sluttoppgjør etter permittering

12. nov 2021 · spørsmål

Jeg fikk permitteringsvarsel i januar fra min jobb, og har vært permittert helt til jeg fikk innkallelse om drøftingsmøte i september. Her fikk jeg beskjed om at min jobb er overlatt til ett annet firma og spørsmål om jeg vil si opp selv, eller bli sagt opp. Jeg valgte og bli sagt opp, fikk oppsigelsen noen uker etterpå. Nå er den over, og jeg har ikke jobbet pga ingen oppgaver. Nå har jeg fått sluttoppgjør uten lønn for oppsigelsestiden med begrunnelse at jeg ikke jobbet? Er det riktig?

Les mer

Forsinkelsesrenter på manglende lønn?

08. nov 2021 · spørsmål

Jeg fant nylig ut at jeg har fått feil lønn de siste to årene. Jeg skulle ha steget 3 % per år, men har stått på samme lønn. Nå får jeg etterbetalt alt. Har jeg i dette tilfellet rett på forsinkelsesrenter?

Les mer

Får ikke sentrale lønnstillegg

02. nov 2021 · spørsmål

Jeg signerte ny arbeidsavtale 30.04.21,og tiltrådte ny stilling 16.08.21. Sentrale lønnsforhandlinger var ikke avklart på dette tidspunktet, men jeg fikk avklart med leder og virksomhetsleder at jeg ville få med meg de sentrale tilleggene ved oppstart. Personalavdelingen sier nå at leder og virksomhetsleder ikke hadde fullmakt til å love meg dette i utgangspunktet. Min leder sier hun er lei seg, men at hun ikke kommer noen vei. Jeg opplever dette som et avtalebrudd. Kan jeg gjøre noe?

Les mer