Mener eksmann må betale mer i barnebidrag

Publisert: 29.03.2022

Jeg lurte på om eksmannen min må betale mer barnebidrag til meg etter at han har arvet penger og hytter etter hans far døde? Nå har han ny jobb, tjener mer enn forrige jobb. Han mener at han tjener mye mindre nå og prøver å få meg til å skrive under en privat avtale om kr 4550 per mnd. Jeg mener at han burde betale mer bidrag fordi han har mer inntekt, arv og gjeldsfri og eier flere biler. Han har ikke alltid datteren vår når han skal ha samvær, og han bruker min barnefrihelg. Hva gjør jeg?

Svar:

Det høres ut som dere kan ha godt av å få NAV til å beregne bidraget for dere. De vil innhente informasjon om deres økonomi og vil beregne hans bidragsevne og hvor mye han skal betale i bidrag.

Utgangspunktet for beregning av bidrag er hva det koster å forsørge barnet, foreldrenes og barnets inntekt, og hvor mye samvær den bidragspliktige har med barnet pr måned. Arvede midler går ikke inn i vurderingen av bidragsevne.

Når det gjelder samværsfradrag er det faktisk gjennomført samvær som skal legges til grunn ved beregning av bidraget. Dersom han ikke følger opp samværsavtalen og derfor har mindre samvær enn det som benyttet som beregning av samværsfradrag, bør du dokumentere dette overfor NAV, slik at de kan beregne korrekt samværsfradrag og korrekt bidrag.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: