Ønsker ikke barnet til gravid ekskjæreste

Publisert: 23.02.2023

Jeg har hatt en flørt med en kvinne og nå er hun gravid. Før hun ble gravid, så følte jeg at vi stod ganske likt på det med å ikke få barn og om hun skulle bli gravid så var abort den veien vi skulle gå. Men nå er vi her og hun har endret mening. Hun ønsker nå å beholde barnet, noe jeg ikke ønsker eller er klar for i livet. Vi har gått hver vår vei, og hun skal ta vare på barnet. Jeg lurte på om jeg er nødt til å oppgi at jeg er far til barnet? Er det ingen måte å unngå dette på?

Svar:

Når du biologisk sett har blitt far til et barn, så kan mor oppgi deg som far til barnet, enten du vil eller ikke. Det er ikke mulig for deg å omgå dette. Om du protesterer på farskapet, kan det avklares ved DNA-testing, og deretter bli fastsatt basert på resultatene.

Det har ingen konsekvenser at dere i utgangspunktet var enige om at dere ikke ville ha barn, eller at et hypotetisk svangerskap skulle aborteres. Når kvinnen først er gravid er det hennes rett til å beholde barnet.

Du vil bli registrert som barnets far, du vil da ha rett til å bli kjent med og ha samvær med barnet om du ønsker det, og mor vil ha rett til å kreve barnebidrag fra deg til barnets forsørgelse. Barnet vil også få arverett etter deg.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: