Farskap

Innhold

Vil finne ut av om far faktisk er biologisk far

12. jan 2023 · spørsmål

Jeg har aldri hatt kontakt med min biologiske far. Nå som voksen ønsker jeg å vite om vedkommende min mor sier er min biologiske far faktisk er det. Han har hele tiden nektet for dette. Er det noen måte for meg å få vite dette?

Les mer

Arv etter ikke-biologisk far

10. jan 2023 · spørsmål

Min venninne har en bror. De har felles mor, men faren til min venninne har påtatt seg farskapet for broren. Men han er ikke den biologiske faren. Vil broren pga. påtatt farskap arve 'faren? ' og er han å regne som 'ekte' far siden han har skrevet under farskapet? Denne broren er narkoman og bor på gaten, min venninne har ingen kontakt med sin halvbror, foreldrene er gamle. Er det mulig for 'faren' å frasi seg farskapet nå? Eller blir arven delt likt mellom de to?

Les mer

Funnet ny far via MyHeritage

03. jan 2023 · spørsmål

Jeg har via My Heritage funnet ut at jeg har en annen far. Min mor har innrømmet forholdet, jeg har kontakt med ny halvsøster, men far døde for en god del år siden. Jeg ønsker å registrere ham som min far da han jeg har kalt pappa valgte å fraskrive seg farskapet da dette kom frem. Hvordan går jeg frem for å gjøre dette? Hvilken instans henvender jeg meg til?

Les mer

Arver ikke etter far som nekter farskap

14. nov 2022 · spørsmål

Jeg og min lillesøster arver ikke noe etter bestemor fordi vår far ikke lot vår psykisk syke mor lov til å ha han som far. Og nå har han dødd og bestemor, og siden han nekta å stå som far på oss, så er det onkel og halvsøster som arver, og ikke vi to. Går det an å ta DNA-test eller noe for å få oss som arvinger også? Det er store områder til å bygge og bo, og jeg har ingen andre å arve noe fra.

Les mer

Må man betale barnebidrag for uønsket barn?

04. nov 2022 · spørsmål

Hadde avtale med kjæreste (av-og-på-forhold) om bruk av prevensjon(p-piller), men hun valgte å slutte med prevensjonen uten å informere meg, vi gjorde det slutt før vi fikk vite hun var gravid. 3,5 måneder etterpå fikk jeg vite hun var gravid, hun visste det hele tiden. Hun var utro med en annen som også kunne være faren. DNA-test sa jeg var, nå vil hun ha barnebidrag for ett barn som ble skapt under ufrivillig usikker sex, og som jeg ikke ville ha. Er det noe å gjøre for å slippe å betale bidraget?

Les mer

Far nekter for at han er biologisk far

27. okt 2022 · spørsmål

Min far har ikke meg og min yngste søster som arvinger da han nekta min psykisk syke mor at hun skrev han som far på oss og nå når besteforeldre er dø så arver kun storesøster etter besteforeldre og det er eiendom osv. Kan en DNA-test gi oss arverett? Og min onkel arver halve og storesøster halve. Og vi får ikke noen ting pga det med pappa. Kan du hjelpe oss?

Les mer

Vil bryte kontakten med biologisk far

17. okt 2022 · spørsmål

Jeg har et spørsmål angående min biologiske far. Er det mulig å frasi hans farskap slik at jeg slipper å komme i kontakt med den siden av familien igjen, hvis noe skulle innebære arv ol.? Han skylder meg og staten barnebidrag som ikke ble betalt fullt ut da jeg var under 18 år. Hva vil skje med dette hvis førstnevnte er mulig? Jeg ønsker ikke å forholde meg til min biologiske farsside i fremtiden, og at min morsside må det samme hvis noe hender meg personlig.

Les mer

Ønsker at mulig fars skal ta DNA-test

14. okt 2022 · spørsmål

Jeg er 35 år og vil at en mann som nekter for at jeg er datteren hans, vil at han skal ta en DNA-test slik at jeg får vite sannheten. Kan han bli tvunget?

Les mer

Får barnet beskjed hvis far dør?

14. okt 2022 · spørsmål

Jeg har et barn som ikke har kontakt med sin fars familie, regner ikke med at andre enn faren kjenner til dette. Vil han få beskjed når faren dør? Faren er registrert som far.

Les mer

DNA-test avslørte ny far

14. okt 2022 · spørsmål

Jeg har funnet ut via dna testing at jeg har en annen far, en den jeg trodde for ca 3 år siden. Han har også tatt test via MyHeritage og det ble treff på at han er min far. Han vil ikke ha kontakt med meg, men jeg har fått kontakt med 2 nye søstre. Han er gammel nå og det er nok skam for han. Hvordan er det hvis han dør. Arver jeg noe da? Eller kan han frasi seg arv til meg? Det står jo ikke registrert noe sted annet en på MyHeritage at han er min far.

Les mer