Tenåring vil ikke bo hos far

Publisert: 19.08.2022

Har samværsavtale som vi har skrevet ut via familievernkontoret. Vår datter blir 15 år i år, og hun vil ikke være fast hos pappaen. Hun har bodd fast hos meg nå i snart 2 år- Kun vært hos far en dag i ny og ne. Jeg vil gjerne ha en ny avtale som er riktig, men faren nekter å bli med på mekling eller skrive under ny avtale. Da han mener han mister rettigheter som far. Hva kan jeg gjøre?

Svar:

Du bør bestille time til familievernkontoret for mekling, og se om de kan hjelpe dere å få på plass en samværsordning som passer forholdene deres i dag. Man kan for eksempel lage en avtale om at barnet kan komme på samvær til far når hun selv ønsker det.

Far vil ikke miste noen rettigheter ved å skrive under på en samværsavtale som reflekterer det faktiske samværet, men det kan hende det vil føre til en justering av barnebidraget, da det skal beregnes basert på faktisk gjennomført samvær, og ikke avtalt samvær. Ofte kan det være utfordrende å dokumentere at man har en annen samværsordning enn den avtalte, så en ny samværsavtale vil kunne fungere som dokumentasjon for en endring av barnebidraget.

Om dere ikke klarer å bli enige på familievernkontoret kan du finne en advokat via søkemotoren på denne siden, som kan gi deg konkrete råd i din situasjon.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: