Ulovlig modifisering av kjøretøy?

Publisert: 27.10.2023
Emneord:

Er det lovlig at et stort transportselskap modifiserer bremsene på transportmidlene slik at det registreres hvor mange ganger sjåføren bremser? Registreringen benyttes i forbindelse med en poengskala, der sjåføren mister "poeng" hver gang bremsene benyttes. Konsekvensen av å miste miste for mange poeng er at man må møte med ledelsen, og slik risikerer jobben. Er ikke dette ulovlig modifisering av kjøretøy som går ut over trafikksikkerheten, fordi sjåfører vegrer seg får å bruke bremsen?

Svar:

For at du skal risikere å miste jobben, må arbeidsgiver kunne vise til saklig grunn. Om bremsing i seg selv skal kunne være slik saklig begrunnelse, kommer an på hvorfor arbeidsgiver velge å gjøre dette. Hvis de har en saklig begrunnelse, kan det være at de opererer innenfor regelverket, men slik du beskriver det så virker det ikke greit.

Hvis du ønsker en vurdering av advokat, anbefaler jeg at du tar kontakt med den advokatvakten som ligger nærmest der du bor. Mer informasjon om advokatvakten finner du her: https://advokatenhjelperdeg.no/advokatvakten/

Med vennlig hilsen, advokat Torbjørn Evjenth

Del denne artikkelen: