Borett

Innhold

Selge gård med hus med borett

08. mai 2023 · spørsmål

Har et spørsmål om borett. Skal selge min gård der en slektning har bygd hus på min tomt/gård. Hun har nå flyttet fra huset, men har livslang borett der. Når jeg selger skal hun ha verdien av huset eller verdien av boretten når gården blir solgt?

Les mer

Kreve leie av en med borett

05. apr 2022 · spørsmål

Min far gikk bort for 2 år siden. Jeg arvet da et småbruk uten drift av han. På småbruket bodde min mor som min far ble skilt fra i 1978. Mor hadde da livslang borett her. Min mor fikk etter hvert en samboer og også han har livslang borett der. Min mor er dessverre veldig dement, og bor fast på et sykehjem. Min mors samboer betaler ingen leie og jeg må skatte av eiendommen. Kan jeg kreve husleie fra han?

Les mer

Samboer vil sikre borett

14. jan 2022 · spørsmål

Kan min samboer gi meg borett i en ekstern leilighet han eier? Vi er begge pensjonister i 70 årene, og min samboer vil at jeg skal ha et sted å bo hvis han går bort før meg. Hans sønn vil arve leiligheta når vi begge er borte. Han vil også arve penger og verdier som er verd mange ganger mer enn den leiligheta. Sønnen mener imidlertid at faren ikke har lov til å gjøre dette uten hans velsignelse.

Les mer