Arverett

Innhold

Arv etter biologiske foreldre

28. nov 2022 · spørsmål

Vokst opp med en far. Juridisk mor/far fortalte holdt dette hemmelig. Møtte biologisk far i voksen alder. Mor/far aksepterte ikke kontakten. Biologisk far har 1 adoptert barn og meg som biologisk. Tok DNA-test på legekontor. Far/mor dør, jeg arver. Biologisk far dør brått. Biologisk far overførte bolig til ny kone for å sikre henne. Adoptivbarnet krever arven og mulig biologiske foreldre gjorde noe feil med papirene. Kan jeg bruke DNA-papirene mine for å få arv og få de når hun dør. Vil sikre kone mer økonomisk.

Les mer

Arv etter barnløs onkel og tante

17. nov 2022 · spørsmål

Tante (inngiftet) gikk bort for noen år siden. Onkel overtok boet uskiftet. De hadde ingen barn. Onkel er nå gått bort. Det er nevøer og nieser etter onkels søsken (alle søsken er gått bort). Tante har en gjenlevende bror. Siden onkel satt i uskiftet bo, arver tantes bror og hvor stor andel?.

Les mer

Arv etter barnløs bror

17. nov 2022 · spørsmål

En bror dør. Har en søster og en halvbror på farssiden. Hvordan fordeles arven?

Les mer

Arv etter eksmann

17. nov 2022 · spørsmål

Min eksmann og jeg har 2 barn sammen, han er gift igjen hun har 2 barn med sin eksmann. Hva skjer når min eks dør? Arver da våre barn automatisk min eksmann og deres pappa?

Les mer

Avdød fars kone gifter seg på nytt uten skifte

16. nov 2022 · spørsmål

Hva bør jeg gjøre når min avdøde fars kone har giftet seg på nytt og skulle ha skiftet med meg? Men ikke gjort det. (Min fars arv) Jeg signerte at hun fikk lov å bli boende i leiligheten om min far døde. 9 år er gått og hun har nylig giftet seg og solgt denne leiligheten. Vi har en skriftlig avtale signert: at hun skulle skifte med meg om hun giftet seg på nytt. Hva bør jeg gjøre ? Har fått bekreftet at hun er gift av Skatteetaten.

Les mer

Arver ikke etter far som nekter farskap

14. nov 2022 · spørsmål

Jeg og min lillesøster arver ikke noe etter bestemor fordi vår far ikke lot vår psykisk syke mor lov til å ha han som far. Og nå har han dødd og bestemor, og siden han nekta å stå som far på oss, så er det onkel og halvsøster som arver, og ikke vi to. Går det an å ta DNA-test eller noe for å få oss som arvinger også? Det er store områder til å bygge og bo, og jeg har ingen andre å arve noe fra.

Les mer

Mor ønsker at bare et av barna skal arve henne

14. nov 2022 · spørsmål

Min mor vil at jeg skal arve huset etter henne da jeg er den eneste av 4 som tar vare på henne med pleie og omsorg. Hvordan går vi fram og kan dere hjelpe?

Les mer

Arv etter eksmann

14. nov 2022 · spørsmål

Min eksmann og jeg har 2 barn sammen, han er gift igjen, hun har 2 barn med sin eksmann. Hva skjer når min eks dør? Arver da våre barn automatisk min eksmann og deres pappa?

Les mer

Arv etter far i Tyskland

27. okt 2022 · spørsmål

Min far gikk bort for en tid siden. Han var gift på nytt i Tyskland. Jeg er hans eneste sønn, bror død. Jeg har ikke sett han på 15 år. Mor og far skilte seg når jeg var 7 år (er 57 år nå). Har jeg krav på arv og hvem må jeg snakke med for å finne ut av dette?

Les mer

Hva gjør jeg som enearving når døende far vil at j..

27. okt 2022 · spørsmål

Hva gjør jeg som enearving når døende far vil at jeg skal signere på at hans samboer gjennom de siste 13 årene skal bli boende i hans leilighet til hun dør . De har ingen felles barn og han sitter i uskiftet bo? Han påstår også at hennes voksne barn skal ha sin del når han dør.

Les mer