Farskapstest

Innhold

Må jeg tilbakebetale foreldrepengene dersom en annen viser seg å være biologisk far?

11. des 2023 · spørsmål

Jeg er sammen med en dame og vi har fått et barn sammen. Det var litt tvil om hvem som kunne være faren. Vi valgte å gå for at jeg var faren slik at jeg er oppført som far og har nå startet pappaperm. Nå ønsker han andre å gjennomføre farskapstest. Må jeg tilbakebetale foreldrepengene jeg har fått utbetalt dersom det skulle vise seg at han er barnets biologiske far?

Les mer

Ønsker å kreve farskapstest av voksen datter

04. des 2023 · spørsmål

Kan jeg kreve DNA-test av en voksen datter? Jeg går ut fra at hennes mor vil fraråde henne å delta i en slik test. Mor og jeg var gift i innpå tretti år. Vi har fire barn, hvorav en av disse jeg er veldig usikker på farskapet. Jeg har senere aldri tatt dette opp med mor da vi ikke er på talefot.

Les mer

Kan man kreve å få avklart farskap?

10. nov 2023 · spørsmål

Da min nåværende kjæreste ble gravid var hun usikker om det var med meg eller en annen. Vi har i ettertid funnet tonen, flyttet inn sammen og fått ungen. Jeg har registrert meg som far da dette føltes helt riktig ut. Nå har han andre bestemt seg for at han ønsker å prøve farskapet. Hvordan vil det foregå? Kan vi velge å ikke ta DNA test? Dersom testen viser at jeg ikke er faren kan jeg fortsatt beholde foreldreansvaret?

Les mer

Hvem kan kreve å avklare farskap?

21. sep 2023 · spørsmål

I forhold til rett på arv og tvil om rettmessig farskap. Er det kun barnet selv eller biologisk mor som kan utføre/kreve dna-test for å avklare farskap, etter den påståtte fars død? Det foreligger erklæring/underskrift på farskap.

Les mer

Jeg tror ikke jeg er biologisk far til min voksne datter.

21. sep 2023 · spørsmål

Jeg har en datter på 30 år. Jeg tror at jeg ikke er biologisk far og at moren oppga feil far, antagelig med overlegg. Ved barnets treårsalder ble jeg av moren anklaget og rettslig forfulgt for seksuell misbruk av min datter. Saken endte med forlik i min favør med utvidet samvær til meg, det var en fiktiv anklage som har påvirket mitt og min families liv i svært stor grad. Mor er i dag psykisk syk. Kan jeg få tilbakebetalt barnebidrag? Finnes andre muligheter for oppreisning?

Les mer

Usikker på hvem som er barnefar

03. aug 2023 · spørsmål

Venter barn og er 5 måneder på vei. Jeg er usikker på hvem barnefar er, og har kontaktet begge aktuelle kandidater. Kandidat 1 vil ikke ha noe med saken å gjøre, mens kandidat 2 sier han ikke kan leve videre med et barn skapt til verden, uten å ha noe kontakt. Jeg flytter 1,5 time unna og har nå en kjæreste som blir samboeren min ca 2 måneder før termin. Er det noe krav om at de må ta farskapstest, og i så fall; er det krav om delt omsorg?

Les mer

Rettigheter etter biologisk far

02. jun 2023 · spørsmål

Jeg har nylig funnet min biologiske far gjennom MyHeritage, og fått kontakt med han. Jeg lurer på om vi har noen automatiske rettigheter i forhold til hverandre. Jeg er ikke interessert i å frata hans barn deres arverettigheter, men hvis noe skulle skje vil jeg gjerne vite om det. Det hadde også vært nyttig å vite hva min posisjon er før jeg evt møter hans familie, sånn at jeg kan unngå at situasjonen blir ubehagelig.

Les mer

Farskap og arveoppgjør

08. mai 2023 · spørsmål

Hvis farskapssak der mulig far benekter farskap, men blodprøver tilsier mest sannsynlig farskap. Der dom for 50 år siden frikjenner farskapet pga tvil og man i senere tid får så og si 100 % DNA-resultat. Må det ny rettssak til ifbm med arveoppgjør? Eller er resultat av DNA-prøven godt nok i forhold til å kunne arve far?

Les mer

Etterbetaling av barnepensjon

05. mai 2023 · spørsmål

Jeg er oppvokst i et fosterhjem. Min mor døde da jeg var liten. Min far døde da jeg var 16 år. Jeg står ikke oppført under han i folkeregisteret, og har derfor ikke fått utbetalt barnepensjon etter døden til min far. Jeg har sendt en søknad til Tingretten om å få bekreftet farskapet, og lurer på om jeg da vil få etterbetalt disse pengene. Eventuelt hvor lang tid vil ta før jeg får svar fra tingretten. Det er snakk om en sum på litt over kr 60 000. Sendte de søknaden per post for en uke siden.

Les mer

Har man arverett hvis far ikke er biologisk far?

28. apr 2023 · spørsmål

Hvis man i ettertid finner ut at mann ikke er sin sønns biologiske far, feks. ved DNA-test, er denne da uten arverett? Fordrer dette da en sak for å få avgjort arveretten?

Les mer

DNA-test viser at far ikke er biologisk far

28. apr 2023 · spørsmål

DNA-test viser at far til min sønn er ikke hans biologisk. Vi var gift på det tidspunktet barnet ble født. Barnet er 15 år nå. Vi er skilt i 9 år. Hvordan kan eksen si opp farskap? Vi er enig med dette .

Les mer

Far vil hjelpe sin datter med autisme

17. mar 2023 · spørsmål

Jeg har en datter med autisme, som bor hos mor. Ved en utredning på sykehus fikk vi tilbud om en gentest - HTS trio. Det er nødvendig å ta blodprøver fra begge foreldre og barn. Jeg har levert blodprøver. Mor vil ikke (testen er frivillig). Den kan vise genfeil og kan muligens hjelpe datteren ved avvik. Testen kan vise om jeg er biologisk far. Mor nekter den tester. Har jeg rett til DNA-test for å vite om jeg er far? Kan mor nekte det?

Les mer

Mor vil registrere annen far enn biologisk far

17. feb 2023 · spørsmål

Jeg ble kjent med en ukrainsk kvinne og hun bodde hos meg i tre måneder fra mars 2022 til juni 2022, så ble hun gravid fra meg. Etter at hun fikk hus fra kommunen skilte hun seg fra meg. Denne måneden skal hun føde, og hun sier at hun skal registrere barn i en annens navn mens han bor sammen med henne. Jeg har i dag i retten sendt inn en forespørsel om anerkjennelse av farskap og DNA-analyse. Er det mulig, etter å ha erkjent farskapet, for mor å nekte meg å se barnet mitt?

Les mer

Tror ikke på resultatet av DNA-test

13. feb 2023 · spørsmål

Jeg har en sterk mistanke om at jeg ikke er far til barnet mitt til tross for at DNA-test beviser det motsatte av det. Jeg har en sterk tro om at DNA-et ble forfalsket for å ettergå mor sitt ønske. Og det at testen ble tatt i en tid hvor jeg og mor til barnet var i en bitter krangel og at testen ble gjennomført hos fastlegen hennes, og det faktumet at jeg ble sendt ut rett etter at jeg var blitt testet, og at mor og ungen ble igjen på legekontoret gjør meg mistenksom.

Les mer

Mor vil ikke fortelle hvem som er biologisk far

03. feb 2023 · spørsmål

Farskap. Min mor nekter å si hvem min biologiske far er. Det eneste hun har sagt er at han er død. Jeg har sagt at det er viktig for meg å vite hvem han er, men hun blir bare mutt og taus. Ved en anledning har hun forsnakket seg, og jeg tror han fortsatt lever. Hvordan kan jeg gå frem for å vite noe mer om han?

Les mer

Vil finne ut av om far faktisk er biologisk far

12. jan 2023 · spørsmål

Jeg har aldri hatt kontakt med min biologiske far. Nå som voksen ønsker jeg å vite om vedkommende min mor sier er min biologiske far faktisk er det. Han har hele tiden nektet for dette. Er det noen måte for meg å få vite dette?

Les mer

Hvordan DNA-teste hele familien

19. des 2022 · spørsmål

Jeg har nå bestilt en DNA/farskapstest fra OUS. Denne kan tas hjemme, men det fulgte kun med 2 prøvetakinger. Hvordan får man da testet barnet som kun er 1,5 mnd? Hvis test kun er til meg og far?

Les mer

Arver ikke etter far som nekter farskap

14. nov 2022 · spørsmål

Jeg og min lillesøster arver ikke noe etter bestemor fordi vår far ikke lot vår psykisk syke mor lov til å ha han som far. Og nå har han dødd og bestemor, og siden han nekta å stå som far på oss, så er det onkel og halvsøster som arver, og ikke vi to. Går det an å ta DNA-test eller noe for å få oss som arvinger også? Det er store områder til å bygge og bo, og jeg har ingen andre å arve noe fra.

Les mer

Må man betale barnebidrag for uønsket barn?

04. nov 2022 · spørsmål

Hadde avtale med kjæreste (av-og-på-forhold) om bruk av prevensjon(p-piller), men hun valgte å slutte med prevensjonen uten å informere meg, vi gjorde det slutt før vi fikk vite hun var gravid. 3,5 måneder etterpå fikk jeg vite hun var gravid, hun visste det hele tiden. Hun var utro med en annen som også kunne være faren. DNA-test sa jeg var, nå vil hun ha barnebidrag for ett barn som ble skapt under ufrivillig usikker sex, og som jeg ikke ville ha. Er det noe å gjøre for å slippe å betale bidraget?

Les mer

Far nekter for at han er biologisk far

27. okt 2022 · spørsmål

Min far har ikke meg og min yngste søster som arvinger da han nekta min psykisk syke mor at hun skrev han som far på oss og nå når besteforeldre er dø så arver kun storesøster etter besteforeldre og det er eiendom osv. Kan en DNA-test gi oss arverett? Og min onkel arver halve og storesøster halve. Og vi får ikke noen ting pga det med pappa. Kan du hjelpe oss?

Les mer