Farskapstest

Innhold

Kan NAV kreve DNA-test?

09. aug 2022 · spørsmål

Kan NAV forlange at oppgitt person avgir DNA-test for å avgjøre farskap?

Les mer

Bror har ukjent arving

06. mai 2022 · spørsmål

Har en bror som er død. Har fått problemer med en "arving" "sønn" Det har lenge vært tvil om avdødes farskap til han som nå begynner å lage litt bråk. Kan vi på noe måte kreve at han tar en test for å fastslå hans tilhørighet til far er reell. Det må og nevnes at det ikke har vært noe kontakt mellom far og "sønn".

Les mer

Arv til hittil ukjent datter

06. apr 2022 · spørsmål

Jeg er eneste registrerte barn av min nylig avdøde far, og dermed ansvarlig for begravelse, skifte osv. Etter hans død dukket det imidlertid opp en dame som hevder hun også er datter! I motsetning til meg står hun registrert med ukjent far. Hun går nå i gang med DNA-testing for å få et definitivt svar på om hun er datter eller ikke. Mitt spørsmål er om jeg skal vente på dette DNA-svaret før skifte gjennomføres? Og hvor lang tid pleier dette å ta?

Les mer

Ønsker DNA-test av far

25. mar 2022 · spørsmål

Jeg ble født i 1978. Mor hevder at hun vet hvem far er. Far skulle testes ved blodprøve og ble bekreftet far ved dom. Jeg fikk nytt hjem og fikk etter hvert skriv om farskap. Det var en lang vei å gå for å få tak i papirer, og mener at det kan ha vært noe som het utenlandsarkiv, siden far er utenlandsk og det var på 70-tallet. Dokumentet var lagret i en safe, som er stjålet, og jeg ønsker papirene. Domstolene finner ikke skrivet. Hvor kan jeg lete, og kan man evt kreve en DNA-test av biologisk far?

Les mer

Kan NAV kreve DNA-test for å avklare farskap?

01. mar 2022 · spørsmål

Når og for hvilke grunner kan NAV kreve DNA-test? Hvis man er alenemor uten samboer, oppgir far ukjent og en mann aldri prøver å erklære farskap, kan NAV likevel ha grunner til å mistenke farskap og eventuelt kreve en DNA-test?

Les mer

Spørsmål om DNA og farskap

01. feb 2022 · spørsmål

Er det noen som kan gi meg informasjon i forhold til DNA-farskap? Jeg har funnet min halvbror/onkel via Myheritage. Han har 2 brødre der en er død og den andre mener å ikke ha kjennskap til dette, hans far er også død. Halvbror/onkel vil hjelpe meg så godt han kan for at jeg skal få svar på dette, men hvordan går jeg/vi frem? Han har ingen kontakt med broren som lever. Hva kan jeg forholde meg til? Å ved evt DNA-test, hvem betaler for slikt? Er det mulig å få DNA av avdøde?

Les mer

Stoler ikke på farskapstest

01. feb 2022 · spørsmål

Jeg lurer på om man kan gå til sak om man ikke tror på DNA-testresultater som er gjort hos lege? Altså i en farskapssak der en kvinne har utpekt en mann som barnefar og hun insisterer på hun kun har hatt sex med ham. Kan hun da kreve en ny om denne mannen allerede har testet negativt?

Les mer

Farskapstest av voksen sønn

01. feb 2022 · spørsmål

Hvordan kreve farskapstest av over 30 år gammel "sønn" uten å selv ta kontakt med ham?

Les mer

DNA-analyse for å teste farskapet

14. jan 2022 · spørsmål

Jeg erkjente meg som far ved fødselen til en gutt. Jeg har ikke hatt noe samvær, fordi mor ikke ville det. Saken er den at jeg har i alle år gått med denne vonde magefølelsen om jeg er far. Mor vil ikke svare meg, da jeg spør om DNA. Hva kan jeg gjøre da jeg ønsker en DNA-test?

Les mer

Ønsker farskapstest

27. aug 2021 · spørsmål

Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er biologisk far til et barn som jeg i sin tid bekreftet farskap til, basert på en blodprøve og påstand fra mor. Spørsmål: Jeg vet jeg kan kreve DNA-test for å bevise min rett, men før jeg går rettens vei: Vil barnet kunne kreve å få pliktdelsarven hvis DNA-test viser at jeg ikke er barnets biologiske far? Vil jeg kunne få erstatning for 18 års innbetalt bidrag hvis DNA-test viser at jeg ikke er barnets far?

Les mer

DNA-test avgjør farskap

16. aug 2016 · artikkel

Når et barn blir født i et registrert samboerforhold, kan morens samboer sende melding om farskap til folkeregistret uten at moren medvirker. Barnets mor må eventuelt reise rettssak innen tre måneder hvis hun ønsker å få avkreftet samboerens farskap. Saken avgjøres ved DNA-tester. Fra 1. juli 2016 er tidsfristene i barneloven § 6 for å […]
Les mer