Farskapstest

Innhold

Vil finne ut av om far faktisk er biologisk far

12. jan 2023 · spørsmål

Jeg har aldri hatt kontakt med min biologiske far. Nå som voksen ønsker jeg å vite om vedkommende min mor sier er min biologiske far faktisk er det. Han har hele tiden nektet for dette. Er det noen måte for meg å få vite dette?

Les mer

Hvordan DNA-teste hele familien

19. des 2022 · spørsmål

Jeg har nå bestilt en DNA/farskapstest fra OUS. Denne kan tas hjemme, men det fulgte kun med 2 prøvetakinger. Hvordan får man da testet barnet som kun er 1,5 mnd? Hvis test kun er til meg og far?

Les mer

Arver ikke etter far som nekter farskap

14. nov 2022 · spørsmål

Jeg og min lillesøster arver ikke noe etter bestemor fordi vår far ikke lot vår psykisk syke mor lov til å ha han som far. Og nå har han dødd og bestemor, og siden han nekta å stå som far på oss, så er det onkel og halvsøster som arver, og ikke vi to. Går det an å ta DNA-test eller noe for å få oss som arvinger også? Det er store områder til å bygge og bo, og jeg har ingen andre å arve noe fra.

Les mer

Må man betale barnebidrag for uønsket barn?

04. nov 2022 · spørsmål

Hadde avtale med kjæreste (av-og-på-forhold) om bruk av prevensjon(p-piller), men hun valgte å slutte med prevensjonen uten å informere meg, vi gjorde det slutt før vi fikk vite hun var gravid. 3,5 måneder etterpå fikk jeg vite hun var gravid, hun visste det hele tiden. Hun var utro med en annen som også kunne være faren. DNA-test sa jeg var, nå vil hun ha barnebidrag for ett barn som ble skapt under ufrivillig usikker sex, og som jeg ikke ville ha. Er det noe å gjøre for å slippe å betale bidraget?

Les mer

Far nekter for at han er biologisk far

27. okt 2022 · spørsmål

Min far har ikke meg og min yngste søster som arvinger da han nekta min psykisk syke mor at hun skrev han som far på oss og nå når besteforeldre er dø så arver kun storesøster etter besteforeldre og det er eiendom osv. Kan en DNA-test gi oss arverett? Og min onkel arver halve og storesøster halve. Og vi får ikke noen ting pga det med pappa. Kan du hjelpe oss?

Les mer

Ønsker at mulig fars skal ta DNA-test

14. okt 2022 · spørsmål

Jeg er 35 år og vil at en mann som nekter for at jeg er datteren hans, vil at han skal ta en DNA-test slik at jeg får vite sannheten. Kan han bli tvunget?

Les mer

DNA-test avslørte ny far

14. okt 2022 · spørsmål

Jeg har funnet ut via dna testing at jeg har en annen far, en den jeg trodde for ca 3 år siden. Han har også tatt test via MyHeritage og det ble treff på at han er min far. Han vil ikke ha kontakt med meg, men jeg har fått kontakt med 2 nye søstre. Han er gammel nå og det er nok skam for han. Hvordan er det hvis han dør. Arver jeg noe da? Eller kan han frasi seg arv til meg? Det står jo ikke registrert noe sted annet en på MyHeritage at han er min far.

Les mer

Mor nekter både farskapstest og samvær

06. okt 2022 · spørsmål

Hvordan går en mann fram for å få avklart farskap til et barn når moren hevder at han er faren, men han er usikker på om dette er tilfelle? Mor nekter å gjennomføre DNA-test for å avklare farskap, men nekter også far å se barnet samtidig som hun krever barnebidrag fra den angivelige faren.

Les mer

Kan NAV kreve DNA-test?

09. aug 2022 · spørsmål

Kan NAV forlange at oppgitt person avgir DNA-test for å avgjøre farskap?

Les mer

Bror har ukjent arving

06. mai 2022 · spørsmål

Har en bror som er død. Har fått problemer med en "arving" "sønn" Det har lenge vært tvil om avdødes farskap til han som nå begynner å lage litt bråk. Kan vi på noe måte kreve at han tar en test for å fastslå hans tilhørighet til far er reell. Det må og nevnes at det ikke har vært noe kontakt mellom far og "sønn".

Les mer

DNA-test avgjør farskap

16. aug 2016 · artikkel

Når et barn blir født i et registrert samboerforhold, kan morens samboer sende melding om farskap til folkeregistret uten at moren medvirker. Barnets mor må eventuelt reise rettssak innen tre måneder hvis hun ønsker å få avkreftet samboerens farskap. Saken avgjøres ved DNA-tester. Fra 1. juli 2016 er tidsfristene i barneloven § 6 for å […]
Les mer