Barn (Livsarvinger)

Innhold

Kan mor gi bort eiendom før hun dør?

21. okt 2021 · spørsmål

Jeg har ett spørsmål angående arv. Det er meg og min avdøde brors 2 barn som er arvtagere etter min mor. Hun vil at jeg skal ha alt etter henne, og lurer på hvilken måte dette kan gjøres. Kan hun feks sette eiendom over på meg? Og hvordan gjøres dette?

Les mer

Arv etter søskenbarn uten barn

30. sep 2021 · spørsmål

Mitt søskenbarn har gått bort. Han har ingen foreldre, tanter eller onkler. Han har en bror, som ikke ønsker å ta arven, da likviditeten er negativ. Da står vi igjen med søskenbarn. Jeg er 1 av veldig mange søskenbarn. Kan broren skrive over arven på meg? Eller må dette undersøkes med alle søskenbarn først fra eldst til yngst? Det skal sies at jeg er oppnevnt som nærmeste pårørende av avdøde.

Les mer

Hvem arver fritidsboligen?

12. aug 2021 · spørsmål

Min mann har særavtale på fritidsbolig. Han har en datter fra tidligere forhold. Vi har vært gift i 35 år og har 3 felles barn. Særavtalen sier at ved hans død vil jeg arve fritidsboligen. Stemmer dette? Eller vil jeg måtte skifte med hans tidligere datter?

Les mer

Testamentere arv til tantebarna

12. aug 2021 · spørsmål

Jeg har et spørsmål ang arv. Jeg er ugift og har ingen barn selv, men mine to brødre har til sammen syv barn. Hvis jeg dør uten å skrive testamente, (og dersom mine brødre også er døde) går jeg ut i fra at min arv fordeles likt på mine tantebarn. Stemmer dette? Mitt spørsmål er , har jeg anledning til å testamentere min arv til noen av tantebarna? Står jeg fritt til å dele arven slik jeg ønsker? Kan man opprette testamente via nettet? Er det mulig å gjøre dette gratis, evt hvor.

Les mer

Arv etter far som har giftet seg på nytt

15. jun 2021 · spørsmål

Min datters utenlandske far har giftet seg og stiftet ny familie i Norge. Vi var ikke gift og far og datter har ikke kontakt. Vil min datter arve på lik linje med halvsøsknene?

Les mer

Må alle mine barn arve meg?

02. jun 2021 · spørsmål

Må alle mine barn arve meg? Kan en få alt?

Les mer

Særkullsbarn ønsker farsarv

02. jun 2021 · spørsmål

Har nylig mistet far, vi er fire barn hvor én er særkullsbarn. Venter nå uskifteattest i posten. Mor skal fortsette å bo i leiligheten. Særkullsbarnet ønsker å løse seg ut (dvs. min storebror ønsker sin del av arven fra pappa fortest mulig). Hva er det neste jeg må gjøre nå?

Les mer

Far ønsker at ny kone skal ha borett

28. mai 2021 · spørsmål

Min far som nylig døde, satt i uskiftet bo, og har nå i testament skrevet at han ønsker at hans samboer skal ha borett i leiligheten som han eide 100 %. Vi er to livsarvinger, som ikke har fått vår morsarv. Leiligheten utgjør det meste av verdiene i boet. Kan han gi borett til leiligheten, all den tid han satt i uskiftet bo? Og, hvis vi må beholde leiligheten med borett, kan vi da ta husleie, da både vår mors og farsarv vil bli bundet opp i denne leiligheten.

Les mer

Fordele farsarven

28. mai 2021 · spørsmål

Min mor er enke og skal nå selge sitt hjem på kr 1 400 000. Vi er 3 søsken som skal få farsarven. Hvordan fordeles arven?

Les mer

Enearving etter far?

18. mai 2021 · spørsmål

Jeg er enebarn til min far og jeg lurte på om jeg arver alt han har av verdi og kan min fetter få noe av det? Og hvis fetteren min får noe kan jeg da gå til domstol?

Les mer