Barn (Livsarvinger)

Innhold

Har bortadoptert sønn krav på arv?

05. jun 2024 · spørsmål

Det er snakk om arv etter bestemor. Da min far døde for et par år siden trer jeg inn i hans sted. Pappa hadde en annen sønn som jeg aldri har møtt. Familien mener han ble adoptert, og han tok ikke kontakt med oss i forbindelse med pappas død, der gikk arveoppgjøret i 0,- men nå er det snakk om en sum, som han selvfølgelig skal få om han har krav på det. Hvor kan jeg henvende meg for å finne ut av om han har krav på arv? (Om han er adoptert, evt finne ut om pappa stod som far til flere?)

Les mer

Far ønsker å gi fra seg eiendeler mens han lever

27. mai 2024 · spørsmål

Min far ønsker å gi i fra seg sine eiendeler til meg, bil og hus, mens han er i live. Men han har også 2 barn i utenomekteskapelige forhold. Kan han gjøre dette nå mens han er live, da blir det evnt. ikke noe igjen den dagen han faller bort. Og vi ønsker også at han skal få bo i huset til han ikke klarer seg selv. Kan dette gjøres?

Les mer

Frasi seg arv og gi alt til bror?

27. mai 2024 · spørsmål

Kan jeg frasi meg hele arven etter min far? Og la hele arven gå til min bror, uten at mine barn kan kreve dette på sin arv dersom i fremtiden? Og hvordan går jeg frem for dette skal gå?

Les mer

Arv etter tante

22. apr 2024 · spørsmål

Min far har arvet alt etter min tantes død. Både leilighet og penger hun eventuelt har på kontoer. Det jeg lurte på er: Jeg har ringt med både bank og fått ligningsattest som viser null gjeld. Vi har nå sendt inn skifteattest. Når vi får skifteattesten, lurer jeg på hva skjer videre da? Kan vi da begynne med å få tilgang på kontoer for å betale ting og eventuelt nøkkel til eiendom? Hvordan får vi overført hennes penger til oss?

Les mer

Har stemor arverett?

12. feb 2024 · spørsmål

Hvor mye arver gjenlevende ektefelle dersom de to ikke har barn sammen, men avdød har to barn fra et tidligere forhold? (Felleseie) Kan barna kreve stemors arv fra hennes slekt? Når kan barna kreve at deres arv blir betalt ut etter at far er død? Kan stemor sitte i uskiftet bo?

Les mer

Får man beskjed hvis slektninger man ikke har kontakt med går bort?

23. jan 2024 · spørsmål

Min morfar anerkjente aldri min mor som sitt barn offentlig, men betalte barnebidrag. Min mor har gått bort. Vil rette myndighet kontakte meg ved hans bortgang? (Kan jeg melde meg i et register etc. i forkant?)Jeg er alene i første arvegangsklasse. Bekymringen dukket opp da jeg ikke hørte noe fra tingrett etc. da min farmor gikk bort (etter at min far gikk bort) og jeg også her var første arvegangsklasse (sammen med en tante jeg ikke har kontakt med) uten å bli informert om farmors bortgang

Les mer

Hvordan fordele arv etter barnløs onkel?

16. jan 2024 · spørsmål

Vi er 18 søskenbarn (kusiner og fettere) som arver vår barnløse onkel. Han var heller ikke gift og han var den siste gjenlevende av en søskenflokk på 13. Vi kusiner og fettere er barn av 8 av vår onkels søsken på 12. Spørsmålet er om vi skal fordele arven direkte på oss med1/18 del. Eller på 1/8 del også fordele på barna som er oss. Noen er enebarn, noen er to og noen er tre.

Les mer

Hvem har arverett når mannen dør?

04. jan 2024 · spørsmål

Far med 2 voksne barn fra tidligere ekteskap dør. Kone nr 2, gift 7 år. ingen felles barn. Kone 2 brakte ikke mye kapital inn i forholdet, men har bodd og delvis jobbet på landbrukseiendom eid av mannen de siste 7 år. Vil avdøde mann sin eiendom, biler, kjøretøy osv regnes som særeiemidler som hans barn kan kreve ikke blir fordelt som arv? Det finnes ingen testamente, men mulig odel på gården.

Les mer

Hvordan fordele arv etter skilsmisse?

04. jan 2024 · spørsmål

Bolig kjøpt av X og Y i 1975 – lånepapirer viser innskudd fra begge, X står alene som hjemmelshaver. X og Y gift i 1979. X og Y deler på nedbet. av lån. X og Y separeres i 1999 og skilles i 2001. X flytter etter skilsmissen, Y blir boende i deres felles bolig (der X fortsatt står som hjemmelshaver). Når X dør i 2023 blir hjemmel for boligen fordelt på hans fire arvinger. Bolig selges. Hvor stor andel av boligens salgssum bør tilfalle Y, og hvor stor andel bør tilfalle de fire arvingene?

Les mer

Testament med ekstra arv til særkullsbarn

22. nov 2023 · spørsmål

Er gift, har tre fellesbarn med ektefelle, og et særkullsbarn. Kan jeg sette opp testament som sier at hvis jeg går bort før min ektefelle, så får mitt særkullsbarn en sum som utgjøre 15G hvis summen av det jeg eier er mer enn det? Og med det er arven gjort opp med mitt særkullsbarn for ettertiden også og at krav om skifteoppgjør utgår? D.v.s. at særkullsbarnet ikke kan kreve noe mer arv etter at min ektefelle eventuelt også går bort senere, at arven kun deles opp mellom våre tre felles barn?

Les mer

Hvem arver ved dødsfall?

21. nov 2023 · spørsmål

Jeg og min samboer gjennom 7 år venter vårt andre barn. Vi eier leilighet sammen (50 % hver). Ingen av oss har noe formue/verdi av betydning utover dette. Vi har ingen samboerkontrakt, men vi er forlovet og har planer om å gifte oss om 2 år. Dette svangerskapet er et risikosvangerskap og bekymringen er hvem som har rett på mine penger om fødsel i verste fall skulle ende med død. Er det min sønn på 3 år? Samboer? Mine foreldre? Jeg ønsker at alt skal gå til samboer og sønn.

Les mer

Kan eksmannens sønner kreve noe av huset?

21. nov 2023 · spørsmål

Etter inngåelse av ekteskap, ble vårt felles hus overført i mitt navn. Dette for å unngå at hjemmet måtte selges ved eventuell død, da min eksmann hadde tre voksne sønner fra før. Huset ble kjøpt med oss begge to som låntagere før ekteskapets inngåelse. Mannen er utflyttet og lån på huset står nå kun i mitt navn. Spørsmål: Kan hans sønner kreve oppgjør, arv hvis min eksmann skulle dø?

Les mer

Arv av eiendom med tinglyst urådighet

08. nov 2023 · spørsmål

Jeg er særkullsbarn. Min mor arvet et lite småbruk av sine foreldre. Dette står i hennes navn. Det er tinglyst en urådighet som sier at eiendommen bare kan overføres i nedadstigende arverekke. Hun har barn med avdøde ektefelle som hun skal skifte med. Det finnes ikke ektepakt eller særeie avtale utover tinglyst urådighet. Skal småbruket holdes utenfor skifte med første avdødes barn?

Les mer

Hvem har arverett etter barnløs søster?

08. nov 2023 · spørsmål

Vi er tre søsken. Den eldste av oss er ugift og barnløs. Hun ønske ved sin død å gi halvparten til meg og halvparten til min søster. Dersom jeg skulle gå bort først er det da min søster som får hele arven eller vil mine barn arve min del?

Les mer

Hvordan fungerer arv mellom to forskjellige land?

07. nov 2023 · spørsmål

Jeg er særkullsbarn med norsk mor (avdød) og engelsk far (lever og bor i Wales). Har vokst opp i Norge uten, foreldrene mine er var skilt og ble gift på hver sin kant. Er ikke adoptert av min mors nye mann og har ingen arverettigheter her i Norge. Har 2 halvsøsken på farssiden i England. Jeg antar jeg skal arve min far i England på lik linje med mine halvsøsken der. Er likevel ikke inkludert i familien og lurer på hvordan dette vil løse seg?

Les mer

Hvem arver når det kommer til særkullsbarn?

07. nov 2023 · spørsmål

Mine foreldre som er gift, og der en av dem har særkullsbarn. Begge har hver sin konto og en felles konto. Begge har oppsparte midler på sin brukskonto, der det er både fra sin mors og fars arv, samt de som de mottar i pensjon. Begge i sitt navns konto, men at andre parten kan disponere konto. Om den som frafaller har særkullsbarn, skal da den andre parten sine midler deles med særkullsbarnet?

Les mer

Hvem vil arve fra min kone? Meg eller barna?

07. nov 2023 · spørsmål

Jeg var gift i nesten 30 år og vi fikk 3 barn sammen. Barna er alle over 20 år. Min kone døde mens vi var gift, og da hun døde levde fremdeles hennes mor (i uskiftet bo etter at hennes mann døde for 10 år siden). Min kone har to søsken i live (begge med de samme foreldrene som min kone). Når min kones mor (bestemoren til mine barn) dør, hvem vil da arve henne? Får jeg noe av denne arven eller går alt til mine barn og min avdøde kones søsken?

Les mer

Har jeg noen rettigheter når det kommer til uskiftet bo?

07. nov 2023 · spørsmål

Min far er død, og hans kone som har sittet i uskiftet bo, er nå også død. Hennes to barn sier jeg ikke har rett til noen arv, medfører dette riktighet?

Les mer

Hvordan fordeles arven?

26. okt 2023 · spørsmål

Hvis en mor dør. Hun etterlater seg 1.5 millioner kroner. Det er 2 sønner. Hun har et testament hvor hun har skrevet at barnebarnet hennes skal arve den 3. frie delen. Hvordan blir arven delt?

Les mer

Har mannens særkullsbarn krav på arv?

26. okt 2023 · spørsmål

Jeg står som 100 prosent eier av bolig, denne boligen eide jeg før jeg giftet meg med nåværende ektemann. Vi har to barn hver men ingen barn sammen. Hvis mannen min skulle dø, vil hans barn ha krav på arv i min bolig?

Les mer