Kjøp og salg av brukte gjenstander

Innhold

Røyklukt i brukt Tesla

10. des 2020 · spørsmål

Eg kjøpte ein tesla model x på auksjon, pga covid var ikkje besiktigelse av bilen mulig. Pris 460 000. Det stod ingenting i annonsa om at det var røykt i bilen, men då eg henta bilen slo den lukta imot meg. E-post til selger for å spørre om kvifor dei ikkje hadde informert om det. Samt korleis ein løyser det. Spurte om dei ville ha bilen sjekk, men det ville dei ikkje. I dag spurte eg korleis dei vil løyse det, bilen skal ozon behandles 18.12 og er ikkje i bruk fram til det. Dei vil heve.

Les mer

Reklamasjon på bilkjøp

10. des 2020 · spørsmål

Jeg har kjøpt bil med garanti for 1 år, men fikk motorhavari, og garantibevis gjelder på beløp kun for 60 000 maks. Så får jeg lov til å bruke reklamasjonsrett og garantien for at kan dekke hele beløp som er 90 000.

Les mer

Kjøpt buss med mange feil

10. des 2020 · spørsmål

Vi kjøpte en buss som i følge annonsen på finn var feilfri. 10 mnd senere når vi selv tok den inn til EU-kontrollen så var det over 20 store feil med den. På kontrakten står det " dersom bussen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper har grunn til å forvente, eller dersom selger har oppgitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om bussen kan kjøpet heves". Selger nekter å heve kjøpet. Siden det står "selges som den er", hva kan vi gjøre?

Les mer

Reklamere på brukt motorsykkel

23. sep 2020 · spørsmål

Kjøpte en motorsykkel brukt for 1 år siden, og motoren har nå havarert. Den ble beskrevet som "godt vedlikeholdt" i annonsen, men fikk ikke med servicehefte av selger. Nå nekter han på bistå med skaden som har oppstått. Har jeg en sak?

Les mer

Vesentlige mangler på bobil

04. sep 2020 · spørsmål

Vi har kjøpt en brukt bobil med forhandler. I ettertid har det kommet frem fra 2 andre forhandler, forrige eier og også ei som var interessert i kjøpe bilen 2 dager før oss, at forhandler vi kjøpte bilen hos IKKE fortalte oss om skaden på bilen. Alle de andre har bekrefta det, men selger påstår han ikke visste. Vi vil heve salget, men han nekter. Hvordan kan han komme unna med å holde viktig info om bilen unna oss og lyve at han ikke visste. 2 ganger før har de prøvd å fikse dør, og en 3. gang nå.

Les mer

Selger vil heve kjøp, nekter prisavslag

03. sep 2020 · spørsmål

Kan jeg kreve en bobil jeg har kjøpt privat bli utbedret, ikke hevet. (Selger ønsker å ta bilen tilbake, men jeg har gjort forandringer som blir kostbart å gjenopprette dersom selger krever det). Begge er enige om at råteskaden er vesentlig. Selger ønsker at jeg hever kjøpet, jeg vil ha skaden utbedret. Kan jeg det?

Les mer

Reklamere på bruktbil

03. sep 2020 · spørsmål

I desember 2019 kjøpte jeg en bil fra bilfirma i Oslo. Lørdag 22/08 var jeg avgårde til en annen selger da tanken var innbytte til en annen bil. Da selger begynner å se på bilen jeg har kjøpt hos firmaet, så spør han om bilen har vært kondemnert på grunn av at han så at flere dører, bakfanger osv var lakkert opp igjen. Jeg har ikke fått noen opplysninger om at bilen er lakkert/rettet opp om den har vært ute for ulykke. Hvordan tar jeg dette med firmaet? Grunnlag for å heve kjøp? Verditap av bil.

Les mer

Reklamasjon på bobil

02. sep 2020 · spørsmål

Jeg kjøpte 20. juni en bobil. Allerede på vei hjem fra Bergen fikk jeg problemer. Problemene har fortsatt hele sommeren og i forrige uke godtok selger å heve kjøpet. De har hele tiden prøvd å unndra seg å betale for utgifter som ikke har med selve motoren å gjøre. Lurer på hvilke rettigheter jeg har. Kostnader som jeg hadde ved kjøp, som fly og hotell i Bergen. Omregistrering. Utbedringer på bilen. Inventar som er kjøpt inn. Bankrenter?

Les mer

Bilforhandler tilbakeholdt informasjon

02. sep 2020 · spørsmål

Når en kjent bilforhandler tilbakeholder viktige opplysninger ved et bruktbilkjøp som de har lagt ved tilstandsrapport som ikke sier noe om at bilen var nesten kondemnert og store skader, har jeg da rett til å heve kjøpet, eller omkjøp? Til sakens opplysninger har det vært flere forhold med bilen i etterkant av kjøpet som muligens kan relateres til dette. Jeg har meldt dette inn til forsikringsselskap også. Ønsker bistand i saken og en uttalelse fra en kyndig.

Les mer

Reklamere båtkjøp

02. sep 2020 · spørsmål

Jeg kjøpte en båt, Tresfjord 26ft. med en Volvo Penta 60HK for kr.40 000.- cash. Båten skulle være istand, men allerede på hjemturen fra Vevang til Kr-sund begynte motoren å koke.Og så lakk den både girolje og motorolje. Vi kom oss såvidt hjem og siden har det bare ballet på seg. Nå står motoren fullstendig låst og er helt ubrukelig. Jeg har fått fagfolk til å konstatere dette. Så båten må ha ny motor. Kjøpte den for ca.3 måneder siden, og har ikke brukt den i det hele tatt. Hva skal jeg gjøre?

Les mer