Kjøp og salg av brukte gjenstander

Innhold

Feil på bruktbil

19. apr 2023 · spørsmål

12.05.22 I've bought 5yo mercedes for almost 360 000 NOK from firma. 02.01.23 I couldn't start the car. I called my insurance (I pay super kasko)so they took it to verksted. After 3 months they found some electrical problem cost of reperasjon 83 000 NOK. Insurance refused to cover it! I contacted seller, he told they probably can fix it cheaper but he said it's still me who have to pay for reparasjon. He only sells premium cars and given me 1 month warranty. I'm 4th month without a car. Any hope for me?

Les mer

Bruktbilselger informerte ikke om motorskader

17. mar 2023 · spørsmål

Kjøpte bil av selger, men selger informerte meg ikke om at bilen hadde problemer eller lignende. Bilen streiket dag to under mitt eie. Kan jeg få noe tilbake får motorskadene selgeren ikke fortalte meg om?

Les mer

Selger vil ikke dele på kostnader til reparasjon

16. jan 2023 · spørsmål

Jeg kjøpte en påhengsmotor 2017-modell i Osloområdet privat. Tok med denne til hytte på Sørlandet et par uker senere, det viste seg da at motor ikke virket som den skulle. Jeg leverte til verksted lokalt uten å melde til selger først. De fant urenheter i forgasser og utbedret dette. Jeg spurte så om selger kunne dele verkstedregning med meg, noe selger ikke er villig til da jeg ikke informerte om feilen først. Mister jeg rettigheter ved å få utført rep før jeg kontakter selger?

Les mer

Bruktbil med store feil og mangler

16. jan 2023 · spørsmål

Kjøpte en bruktbil (Mercedes Benz B180/ 2010 modell/kjørt ca 170k km) fra forhandler juni i år for 65 000,-, kjørte bilen til NAF test i august. Funnet en vesentlige feil og mangler på bilen. Varslet forhandleren i august, men de svarte med at det er vanlig ''slitasje'' på bruktbil og reklamasjonen (garanti) dekker ikke skader/mangler iht. NAF-rapporten.

Les mer

Kjøper vil ha penger tilbake for festivalbilletter

16. jan 2023 · spørsmål

Solgte 2 festivalpass på Finn, fikk 3000 på vipps, mailet over billetter og info. Så etter litt ville ikke kjøper ha billettene, og penger tilbake! Det går ikke, for alt jeg veit kunne han ha solgt de videre osv. Så sitt jeg der med risikoen for at billettene er solgt og 3000 fattigere. Nå skal han anmelde meg. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Ønsker å trekke seg fra avtale om bilkjøp

16. jan 2023 · spørsmål

Jeg gjorde nylig et kjøp fra en kompis av meg som driver et bilfirma. Vi avtalte en pris på 45 000 kr, og at jeg kunne betale et "depositum" på 20 000 kr. Jeg betalte depositumet, og hadde planer om å betale resten da et nytt og rimeligere kjøp ble tilgjengelig. Vi signerte ingen skriftlig avtale. Jeg informerte kompisen min som driver bilfirma bilfirmaet om dette, at jeg nå ønsker å få tilbake depositum. Han konkluderte med at han ikke ønsket å betale tilbake depositumet. Har han rett til dette?

Les mer

Brukt boblebad ikke lenger dekket av garanti

13. jan 2023 · spørsmål

Har kjøpt et boblebad for 3 år siden av privatperson, som kjøpte boblebadet nytt for 4,5 år siden. Snakket med butikken boblebadet ble solgt fra, de sa dette var under garanti, men når de søkte opp navnet mitt, stod varen i en annens navn, men riktig serienummer, sa de at garantien ikke gjelder ved videresalg. Har jeg rett på noe? Et varmeelement til kr ca 5000 som sluttet å fungere, samt lekkasje i badet. Er varmeelementet jeg ønsker å få dekket av garanti.

Les mer

Tidligere eier av bil har sendt krav om bompasseringer

13. jan 2023 · spørsmål

Kjøpte en bruktbil fra forhandler sommeren 2021. Fikk i dag, oktober 2022, et vanvittig krav på 12000 kroner fra angivelig tidligere eier på messenger. Han har tatt ut bombrikke, men ikke avsluttet abonnement i bomselskap. Må jeg betale?

Les mer

Bilkjøper vil at selger skal dekke feil

13. jan 2023 · spørsmål

Jeg solgte min bil hvor feil/mangel var beskrevet i annonsen. Kjøperen fikk all informasjon før kjøpet. Vedkommende vil at utbedring av feilen skal dekkes av meg. Hvis ikke ønsker vedkommende å heve kjøpet noe som jeg er uenig i. Bilen ble solgt under 60 000 kr. Jeg lurer på om det finnes en god advokat i Oslo som kan bistå med med denne saken.

Les mer

Bilselger solgt bil for billig

13. jan 2023 · spørsmål

Company sold my car for comission, however we had agreement to not sell it lower than the price we agreed for. They did a mistake and sold it either way without informing me. Is there something I could do?

Les mer

Kjøper betaler ikke for solgt bil

13. jan 2023 · spørsmål

Har en bil på kommisjonssalg hos en bilforhandler. Fikk beskjed over telefon for 4 uker siden og godtok budet, så selger skulle fikse med resten av salget. Nå har selger sluttet å svare, bilen ligger fortsatt ute for salg og jeg betaler fortsatt på bilen. Hva kan jeg gjøre nå? Har skrevet under kontrakt at om jeg henter bilen ut før evt salg, må jeg betale 6000,-.

Les mer

Kjøper vil levere tilbake bil

13. jan 2023 · spørsmål

Kjøper ønsker å heve kjøpet av en bil jeg solgte etter at det viste seg at den var i dårligere stand en det vi visste. Hva skal jeg da betale av det han har gjort med bilen? Han har byttet diverse små deler, polert og lakkbehandlet bilen til et firma noe jeg vil gjette kostet rundt 10k dette for at bilen skal se bedre ut men ingenting som har med den slitasjen som ble oppdaget. Hvem skal koste frakten av bilen? Han bor i sør og jeg i nord.

Les mer

Røyklukt i brukt Tesla

10. des 2020 · spørsmål

Eg kjøpte ein tesla model x på auksjon, pga covid var ikkje besiktigelse av bilen mulig. Pris 460 000. Det stod ingenting i annonsa om at det var røykt i bilen, men då eg henta bilen slo den lukta imot meg. E-post til selger for å spørre om kvifor dei ikkje hadde informert om det. Samt korleis ein løyser det. Spurte om dei ville ha bilen sjekk, men det ville dei ikkje. I dag spurte eg korleis dei vil løyse det, bilen skal ozon behandles 18.12 og er ikkje i bruk fram til det. Dei vil heve.

Les mer

Reklamasjon på bilkjøp

10. des 2020 · spørsmål

Jeg har kjøpt bil med garanti for 1 år, men fikk motorhavari, og garantibevis gjelder på beløp kun for 60 000 maks. Så får jeg lov til å bruke reklamasjonsrett og garantien for at kan dekke hele beløp som er 90 000.

Les mer

Kjøpt buss med mange feil

10. des 2020 · spørsmål

Vi kjøpte en buss som i følge annonsen på finn var feilfri. 10 mnd senere når vi selv tok den inn til EU-kontrollen så var det over 20 store feil med den. På kontrakten står det " dersom bussen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper har grunn til å forvente, eller dersom selger har oppgitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om bussen kan kjøpet heves". Selger nekter å heve kjøpet. Siden det står "selges som den er", hva kan vi gjøre?

Les mer

Reklamere på brukt motorsykkel

23. sep 2020 · spørsmål

Kjøpte en motorsykkel brukt for 1 år siden, og motoren har nå havarert. Den ble beskrevet som "godt vedlikeholdt" i annonsen, men fikk ikke med servicehefte av selger. Nå nekter han på bistå med skaden som har oppstått. Har jeg en sak?

Les mer

Vesentlige mangler på bobil

04. sep 2020 · spørsmål

Vi har kjøpt en brukt bobil med forhandler. I ettertid har det kommet frem fra 2 andre forhandler, forrige eier og også ei som var interessert i kjøpe bilen 2 dager før oss, at forhandler vi kjøpte bilen hos IKKE fortalte oss om skaden på bilen. Alle de andre har bekrefta det, men selger påstår han ikke visste. Vi vil heve salget, men han nekter. Hvordan kan han komme unna med å holde viktig info om bilen unna oss og lyve at han ikke visste. 2 ganger før har de prøvd å fikse dør, og en 3. gang nå.

Les mer

Selger vil heve kjøp, nekter prisavslag

03. sep 2020 · spørsmål

Kan jeg kreve en bobil jeg har kjøpt privat bli utbedret, ikke hevet. (Selger ønsker å ta bilen tilbake, men jeg har gjort forandringer som blir kostbart å gjenopprette dersom selger krever det). Begge er enige om at råteskaden er vesentlig. Selger ønsker at jeg hever kjøpet, jeg vil ha skaden utbedret. Kan jeg det?

Les mer

Reklamere på bruktbil

03. sep 2020 · spørsmål

I desember 2019 kjøpte jeg en bil fra bilfirma i Oslo. Lørdag 22/08 var jeg avgårde til en annen selger da tanken var innbytte til en annen bil. Da selger begynner å se på bilen jeg har kjøpt hos firmaet, så spør han om bilen har vært kondemnert på grunn av at han så at flere dører, bakfanger osv var lakkert opp igjen. Jeg har ikke fått noen opplysninger om at bilen er lakkert/rettet opp om den har vært ute for ulykke. Hvordan tar jeg dette med firmaet? Grunnlag for å heve kjøp? Verditap av bil.

Les mer

Reklamasjon på bobil

02. sep 2020 · spørsmål

Jeg kjøpte 20. juni en bobil. Allerede på vei hjem fra Bergen fikk jeg problemer. Problemene har fortsatt hele sommeren og i forrige uke godtok selger å heve kjøpet. De har hele tiden prøvd å unndra seg å betale for utgifter som ikke har med selve motoren å gjøre. Lurer på hvilke rettigheter jeg har. Kostnader som jeg hadde ved kjøp, som fly og hotell i Bergen. Omregistrering. Utbedringer på bilen. Inventar som er kjøpt inn. Bankrenter?

Les mer