Reklamasjon

Innhold

Får ikke igjen penger for avlyst kurs

31. mai 2023 · spørsmål

Jeg kjøpte for en stund tilbake et dagskurs for å ta båtførersertifikat av TryggOmbord.no. De reklamerer med at man fullfører kurset innen en dag, men fant ut i etterkant at det ikke stemte. Du får kursing en dag, men må booke separat for å ta eksamen. Det var i tillegg flere avlysninger av fysisk dagskurs som førte til at jeg ikke fikk deltatt på de gjenstående datoene. Da jeg ba om refusjon (ettersom de ikke kunne tilby fysisk dagskurs) ble jeg informert om at dette ikke var mulig. Lovlig?

Les mer

Feil på bruktbil

19. apr 2023 · spørsmål

12.05.22 I've bought 5yo mercedes for almost 360 000 NOK from firma. 02.01.23 I couldn't start the car. I called my insurance (I pay super kasko)so they took it to verksted. After 3 months they found some electrical problem cost of reperasjon 83 000 NOK. Insurance refused to cover it! I contacted seller, he told they probably can fix it cheaper but he said it's still me who have to pay for reparasjon. He only sells premium cars and given me 1 month warranty. I'm 4th month without a car. Any hope for me?

Les mer

Montør skadet overskap: – Hva kan jeg kreve?

11. apr 2023 · spørsmål

Jeg har kjøpt et kjøkken fra Power. Montøren deres skadet det ene overskapet, som står i midten, hvor det står ventilator. De skal sende en annen montør, for å rette opp feilen, men siden skapet står i midten må de rive nesten halvparten av kjøkkenet Det blir dyrt for dem. Jeg tror de kommer til å velge å tette hullene eller å lappe på. Det blir ikke original, hvis de lapper på den. Kan jeg kreve erstatning og prisavslag både fra montør/Power? Hva er deres anbefaling?

Les mer

Hvem skal jeg reklamere til om feilvare?

27. mar 2023 · spørsmål

Jeg ønsker å reklamere på en vare jeg har kjøpt. Kan jeg reklamere direkte til produsent når deres kontaktopplysninger står på varen? Eller må det gå via bedriften jeg kjøpte varen av? Hvis jeg tar dette med bedriften jeg kjøpte varen av regner jeg med at det er forbrukerkjøpsloven som gjelder. Hvis denne bedriften tar saken videre med sin leverandør, forholder de seg da til kjøpsloven?

Les mer

Selger vil ikke dele på kostnader til reparasjon

16. jan 2023 · spørsmål

Jeg kjøpte en påhengsmotor 2017-modell i Osloområdet privat. Tok med denne til hytte på Sørlandet et par uker senere, det viste seg da at motor ikke virket som den skulle. Jeg leverte til verksted lokalt uten å melde til selger først. De fant urenheter i forgasser og utbedret dette. Jeg spurte så om selger kunne dele verkstedregning med meg, noe selger ikke er villig til da jeg ikke informerte om feilen først. Mister jeg rettigheter ved å få utført rep før jeg kontakter selger?

Les mer

Klage på feil på gammel bruktbil

16. jan 2023 · spørsmål

Solgte en 18 år gammel bil, der jeg brukte NAF-kontrakt og der det står at bilen selges som forevist uten noen garanti eller bytterett. Selger fraskriver seg ansvar på feil etter salget. Kjøper vil heve kjøpet etter at det har blitt ulyd i bilen. Dette må ha kommet i ettertid da jeg ikke hadde registrert dette i min eie. Han sjekket og prøvekjørte bilen også før salget. Etter min mening så har han ikke krav på heving etter og ha signert en slik kontrakt. Feil i ettertid kan jeg ikke forutse.

Les mer

Mangler ved bruktbil

16. jan 2023 · spørsmål

For 2 år siden kjøpte jeg en bil via merkeforhandler. Bilen ble levert godkjent og med fullstendig servicehefte. Brått fikk jeg motorstans, uten noen form for varsling om det. Viste seg at AC-reim var røket. Tok kontakt med forhandler for 2 mnd siden, og la fram ønske om reparasjon. Dette grunnet reimen skulle vært skiftet samtidig med registerreim, etter bilens og merkes intervall. Dette var ikke blitt gjort, noe de var enig i. De vil ikke ta denne kostnaden på seg. Hva gjør jeg?

Les mer

Bruktbil med store feil og mangler

16. jan 2023 · spørsmål

Kjøpte en bruktbil (Mercedes Benz B180/ 2010 modell/kjørt ca 170k km) fra forhandler juni i år for 65 000,-, kjørte bilen til NAF test i august. Funnet en vesentlige feil og mangler på bilen. Varslet forhandleren i august, men de svarte med at det er vanlig ''slitasje'' på bruktbil og reklamasjonen (garanti) dekker ikke skader/mangler iht. NAF-rapporten.

Les mer

Brukt boblebad ikke lenger dekket av garanti

13. jan 2023 · spørsmål

Har kjøpt et boblebad for 3 år siden av privatperson, som kjøpte boblebadet nytt for 4,5 år siden. Snakket med butikken boblebadet ble solgt fra, de sa dette var under garanti, men når de søkte opp navnet mitt, stod varen i en annens navn, men riktig serienummer, sa de at garantien ikke gjelder ved videresalg. Har jeg rett på noe? Et varmeelement til kr ca 5000 som sluttet å fungere, samt lekkasje i badet. Er varmeelementet jeg ønsker å få dekket av garanti.

Les mer

Erstatning for syk katt

13. jan 2023 · spørsmål

Vi har solgt en katt som er uvaksinert og uten kontrakt. I dette tilfellet har kjøper oppdaget at den andre katten i hjemmet deres er blitt syk, og i den sammenheng testet begge kattene for kattepest, og begge er positive til dette. En katt kan overleve kattepest. men fortsatt bære det i opptil flere måneder. Nå krever de erstatning for veterinærutgifter og at vi tar tilbake katten som vi gjør med glede, men har de krav på erstatning for noe som er helt ute av vår kontroll?

Les mer

Kjøper vil levere tilbake bil

13. jan 2023 · spørsmål

Kjøper ønsker å heve kjøpet av en bil jeg solgte etter at det viste seg at den var i dårligere stand en det vi visste. Hva skal jeg da betale av det han har gjort med bilen? Han har byttet diverse små deler, polert og lakkbehandlet bilen til et firma noe jeg vil gjette kostet rundt 10k dette for at bilen skal se bedre ut men ingenting som har med den slitasjen som ble oppdaget. Hvem skal koste frakten av bilen? Han bor i sør og jeg i nord.

Les mer

Reklamere på kjøp av hund

13. jan 2023 · spørsmål

Kjøpte en 1 år gammel Rottweiler for 1 døgn siden. Når jeg kom hjem med han og skulle ta han ut av buret i bilen så angrep han meg. Jeg måtte til legevakt. Jeg informerte selger om dette om morgenen etterpå. Jeg sa at jeg ville se det an pga nytt miljø for hunden. Men da han viste aggresjon mot sønnen min da han kom på besøk utpå ettermiddagen, så sendte jeg melding om at jeg ønsket å returnere hunden. Fikk da til svar at det var uaktuelt med angrerett eller heving av kjøp. Hva gjør jeg nå?

Les mer

Kranglet om bilkjøp i over et år

13. jan 2023 · spørsmål

Hva må jeg gjøre for at jeg skal komme meg ut av et bilkjøp som jeg har kranglet om ca 1år? Den store feilen er jo at varmeanlegget ikke fungerer. Det ble jo oppdaget i sommer, kunne ikke bruke bilen da varmen kom! Hadde bilen inne på verksted. De konstaterte at det var lekkasje, annen feil, kunne ikke fylle anlegget! Tiden har gått med mye venting på bilen, for han skulle reparere! Etter alle frem og tilbake turer til verksted, fikk jeg en NAF-test på bilen! Det ble enda en nedtur! Bilen står nå!

Les mer

Reklamere på ødelagt pergola

13. jan 2023 · spørsmål

Kjøpte en pergola sommeren 2020 fra en butikk. 5 års reklamasjon. Ett år senere går denne butikken konkurs og samme eier åpner en ny butikk med samme møbler, samme pergolaer etc. Med andre ord er alt helt identisk. Vår pergola knakk i to for noen dager siden. Vi tok kontakt med eieren der han svarte noe som "den butikken dere kjøpte fra er dessverre konkurs dere kan ikke heve kjøpet". Han selger jo fortsatt identiske pergolaer, men i ny butikk. Har vi noen rettigheter her?

Les mer

Klage på elektrofirma

15. nov 2022 · spørsmål

Jeg engasjerte nylig ett elektrofirma for å bytte dimmer til 5 downlights i yttergangen. Først ble det montert feil dimmer, slik at det ikke ble lys i downlightsene. Det ble dermed hentet og montert en annen dimmer. Det ble da lys i taket. 10 min etter elektriker drar dør 2 av 5 downlights. Jeg sender sms til elektrikeren om dette og ber de komme å utbedre. Jeg har også sendt skriftlig reklamasjon. De mener det ikke er grunn for reklamasjon. Kan jeg holde tilbake betaling?

Les mer

Reklamasjon på ødelagt printer

02. sep 2022 · spørsmål

In May 2020 our company bought a wall printer for €35 000 from a German company. We got it only in September 2021, but since then the printer keeps failing and we want to get a full refund for faulty product because company can't fix it. They already had 4 attempts, but the printer is still not working. Almost one year has passed since we got the printer but it still doesn't work. What legal options do we have here?

Les mer

Ønsker å heve kjøp av klokke

23. mar 2022 · spørsmål

For 2 år siden kjøpte jeg smartklokke, og før reklamasjonen gikk ut ble den sendt inn til reparasjon for en betydelig feil. Dette endte med at de byttet klokken i en "ny" klokke, men nå etter 2-3 uker stoppet touchskjermen på den "nye" klokken å fungere. Klokke: Active 2 samsung (kjøpspris 4000 kr). Ønske mitt er da å få hevet kjøpet og få pengene tilbake, hvert fall halvparten fordi første reparasjonstiden tok 1 måned, og den her tar sikkert ENDA lenger, noe jeg ikke har tid til.

Les mer

Kjøpt ødelagt båt av privatperson

06. sep 2021 · spørsmål

Kjøpte en Bayliner 2355 i våres. Båten skulle være i veldig god stand, bortsett fra noen dårlige sømmer på kalesje. Etter vårpuss ble båten satt på vannet, da startet problemene. Motor går varm, bestiller kran og får båten på land for å bytte impeller. Går fortsatt varm. Bytter termostat, fortsatt varm. Ringer tidligere eier, det viser seg at også han har byttet termostat. Demonterer varmeveksler, syrevasket og ultralydrenset, fortsatt varm. Hva med informasjonsplikten? Han må ha vist om dette!

Les mer

Vil returnere aggressiv valp

14. jan 2021 · spørsmål

Har kjøpt en hund for 3 dager siden og vil tilbakelevere pga aggressivitet mot barn. Har betalt 16 000 kr og har kontaktet oppdretteren i dag, men hun sa at vi kan få bare 5000 kr tilbake. Finnes det ikke en generell kjøpsloven som går over kjøpekontrakt (i kontrakt sies det at vi får ikke noe refundert ). Det er bare 3 dager.

Les mer

Reparasjon av MC tar for lang tid

14. des 2020 · spørsmål

Saken gjelder håndverkstjenester. Jeg har hatt reparasjon på en BMW motorsykkel på verksted. Verkstedet har ikke klart innen rimelig tid (6 måneder) å undersøke, reparere eller fastslå årsaken ved skade på motordelen. Verkstedet tar ikke stilling til saken, selv om AMT mc har sendt verkstedet delen for fysisk kontroll. De har hatt delen i månedsvis, men sier de er for travle til å prioritere dette, men skal ta det når det passer. Nå ønsker jeg å kreve garantirefusjon.

Les mer