Arbeidsgiver vil gå fra fastlønn til timelønn

Publisert: 09.05.2023

Da jeg signerte kontrakten med min arbeidsgiver, ble vi enige om en fast månedslønn. I kontrakten står det ikke noen minimum timer som jeg må jobbe i en måned. Det var fra desember 2021. SÅ jeg har jobber til nå,i dag snakket arbeidsgiver til meg, vil bytte min fastlønn til timelønn. Jeg er uenig i det, fordi det ville føre til redusert lønn (jeg er eneste fast ansatt). Er det lovlig? Kan han sparke meg lovlig hvis jeg er uenig? Kommer det an på om selskapet tjener eller taper penger.

Svar:

Dersom arbeidsavtalen du har inngått ikke gir arbeidsgiver anledning til å endre til timelønn, har du i utgangspunktet krav på den lønnen som er avtalt.

For å kunne si opp arbeidsavtalen din, kreves saklig begrunnelse. At du ikke samtykker til endring til timelønn, vil nok ikke i seg selv være slik saklig grunn.

Men dersom arbeidsgiveren din har saklig grunn som har å gjøre med virksomhetens forhold (for eksempel at en endring til timelønn er nødvendig med hensyn til videre drift av virksomheten), så kan arbeidsgiveren din har anledning til å avslutte arbeidsavtalen din ved oppsigelse. Men arbeidsgiveren din må i tilfellet gi en meget god begrunnelse.

Med vennlig hilsen, advokat Torbjørn Evjenth

Del denne artikkelen: