Den ene forelderen skaper konflikt vedrørende samvær

Publisert: 18.04.2023

Vi har barna 50/50, der ene forelderen ikke lar barna ha kontakt med den andre forelderen i sine uker. Barna kan også få kjeft om de har hatt kontakt/vært på besøk hos den andre. De har også begynt å lyve til forelderen om hvor de har vært om de har vært innom den andre. Barna føler de gjør noe ulovlig, samme med den forelderen som må skjule kontakt med barna. Hva kan vi gjøre i denne situasjonen? Samtaler på familievernkontoret hjalp ikke.

Svar:

Det å ha barna like mye av tiden, enten 50/50 eller ved delt bosted, krever et godt samarbeide mellom foreldrene. Høyt konfliktnivå og dårlig foreldresamarbeid kan ha negative følger for barna.

Vanligvis anbefaler vi at man forsøker å løse samarbeidsproblemer på familievernkontoret. Om dere har vært der og samarbeidsklimaet ikke er bedret, så må dere vurdere om den nåværende samværsordningen er til barnas beste, eller om konfliktnivået mellom foreldrene og den lojalitetskonflikten som barna nå lever i er skadelig for dem. Om du tenker at det ikke vil være til barnas beste å fortsette dagens ordning, så bør du kontakte en advokat som kan rådgi deg i hvordan gå frem videre.

Om du tenker at det, til tross for samarbeidsproblemene, fortsatt er til barnas beste å fortsette den nåværende ordningen, er det mulig å be om en annen rådgiver/mekler på familievernkontoret og seg om det kan bidra til endring i foreldresamarbeidet, eventuelt få bistand av en advokat som kan hjelpe deg å sette ord på hvilke utfordringer du opplever, og hvordan barna blir påvirket. Det hender at det å få en utenforstående til å bidra med kommunikasjonen kan gjøre det lettere for den andre å se på situasjonen fra et annet perspektiv.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: