Far ønsker 100 % samvær

Publisert: 04.11.2022

Vår felles barn har inntil han fylte 16 år hatt 50/50 samvær. Mor bor i by X og far bor i by Y og det er 10 minutters kjøring fra begge byer med bil og 30 minutt med buss. Barnet har i den senere tiden bodd hos far og der hvor vennene/skolen er. Det har jeg som mamma forståelse for. Barnet og jeg har derfra avtalt at barnet besøker meg en gang i uken og hver annen helg (fredag - mandag). Far nekter dette og ønsker ny avtale (100 % samvær) for å få mer penger fra NAV. Hva kan jeg gjøre?

Svar:

Dette er en vanlig problemstilling når barna blir litt eldre. Jeg vil anbefale deg å kontakte familievernkontoret og be om en time til mekling der, så du og far sammen kan møtes og diskutere problemstillingene.

Når det gjelder barnebidrag så skal NAV fastsette det basert på faktisk gjennomført samvær. Det vil ikke være riktig at du skal betale mer bidrag enn det samværet ditt tilsier at du skal. Du bør derfor ikke skrive under på noen avtale, som tilsier at du har mindre samvær enn det du i realiteten har.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: