Gutt på 12 vil flytte med far

Publisert: 18.04.2023

Har en gutt på 12 år som har et sterkt ønske om og flytte med meg og stemoren + 2 mindre søsken når vi skal flytte om 1 år. Han har delt 50/50 bosted no. Det er ca 45 min ifra moren der vi skal flytte, men avstanden er stor nok til at det ikkje blir mulig med 50/50 bosted med tanke på skolegang. Vet at moren kommer til å sette seg helt på bakbeina ,så er forberedt på at eg må ta dette videre. Men hvordan gjør eg dette? Og hva er mulighetene? Vil jo at det blir minst mulig belastning for han.

Svar:

Det er lurt å være ute i god tid, slik du er nå, når man vurderer å flytte over en slik avstand at det vil påvirke en etablert samværsordning. I deres tilfelle vil barnet enten måtte være med på flytting, som gir mindre samvær med mor, eller omvendt bli boende hos mor og dermed ha mindre samvær med deg.

Du bør kontakte familievernkontoret for å mekle om flyttingen. Barn over 12 år har rett til å bli hørt, og deres mening skal tillegges stor vekt. Jeg vil anbefale at dere ber familievernkontoret om også å snakke med sønnen deres, slik at han så tidlig som mulig får si sin mening.

Om dere ikke klarer å løse situasjonen på familievernkontoret, bør du kontakte en advokat som kan bistå deg videre. Det kan da bli aktuelt å ta saken videre til tingretten for å avklare barnets faste bosted etter flyttingen.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: