Mor vil registrere annen far enn biologisk far

Publisert: 17.02.2023

Jeg ble kjent med en ukrainsk kvinne og hun bodde hos meg i tre måneder fra mars 2022 til juni 2022, så ble hun gravid fra meg. Etter at hun fikk hus fra kommunen skilte hun seg fra meg. Denne måneden skal hun føde, og hun sier at hun skal registrere barn i en annens navn mens han bor sammen med henne. Jeg har i dag i retten sendt inn en forespørsel om anerkjennelse av farskap og DNA-analyse. Er det mulig, etter å ha erkjent farskapet, for mor å nekte meg å se barnet mitt?

Svar:

Dersom farskapet fastsettes, slik at du blir anerkjent som barnets far, så har du og barnet rett til samvær med hverandre. Jeg vil da råde dere til å ta kontakt med familievernkontoret for mekling. De vil kunne bistå med å hjelpe dere å finne en samværsordning som passer for barnets alder og utvikling, samt tar hensyn til relasjonen mellom deg og barnemor.

Om dere ikke klarer å finne ut av det ved hjelp av familievernkontoret, kan du kontakte en advokat, som kan hjelpe deg å få på plass en samværsavtale, slik at du får jevnlig kontakt med barnet ditt.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: