Leie

Innhold

Kan innflytter kreve at utleiefirma installerer panelovner i leiligheten?

06. sep 2021 · spørsmål

1. Fant ut ved innflytting i kollektiv at leiligheten ikke har andre varmekilder enn en panelovn på et av soverommene. De som bor her fra før har måttet kjøpe egne ovner. Kan vi kreve at utleiefirma installerer panelovner i resten av leiligheten?

2. Vaskemaskin stod ødelagt i 5 uker før jeg flyttet inn, og tok enda 2,5 uker før den var fikset. Vi måtte vaske klær hos venner. Utleiefirma fikk reklamasjon da det skjedde, samt flere purringer underveis. Kan vi holde tilbake husleie?

Les mer

Kan utleier av campingplass øke leien uten videre?

06. sep 2021 · spørsmål

Kan en utleier av campingplass øke leien hvis det ikke står noe om dette i kontrakten? I tilfelle, er utleier forpliktet til å informere en viss tid på forhånd? I kontrakten står det ingen pris på leie, kun at de sender ut en proformafaktura med en tidsfrist.

Les mer

Erstatningsansvar til tysk turistselskap?

18. mai 2020 · spørsmål

Eg leiger ut et hus til tyske fisketurister. Disse formidles via et selskap i Tyskland. 18 februar var fikk eg oversikt, og 11 uker var booket (første gjester 16. mai). Så kom koronautbruddet. 7. mai fikk eg mail at gjester kom først 30. mai. Ingen info siden. I går avslutta eg samarbeidet for å leie ut til nordmenn, med argument at ingen tyskere kommer før 20. juli. Firmaet skylder på den norske regjeringen, og krever meg for kontraktsbrudd og kompensasjon 24 000.- ifølge kontrakt. Riktig?

Les mer

Utgifter til ferieleilighet i Spania i sommer

14. mai 2020 · spørsmål

Vi har leid en leilighet i Spania i juli og allerede betalt for oppholdet. Dersom Spania holder grensene stengt, eller Norge fraråder Nordmenn til å reise dit, da må vel utleier tilbakebetale det vi har betalt? Blir ikke dette å sammenlignes med hytteforbudet som var i Norge og de som hadde bestilt turen før 12. mars kunne få tilbake det de hadde betalt. Holder Spania grensen stengt får ikke vi mulighet til å benytte oss av leiligheten og det blir ingen ytelse mot ytelse.

Les mer

Får ikke penger tilbake for kansellert hytteleie

14. mai 2020 · spørsmål

Det ble i desember leid en hytte i Trysil for 23.04-26.04. Denne ble avbestilt av utleier 17.04 på bakgrunn av korona. De påberoper seg force majeure da lokale myndigheter har stengt all hytteutleie og nekter derfor å tilbakebetale leien. Hytteforbudet ble opphevet fra 20. april og det var informert om allerede noen uker i forveien. De sier at pengene er tapt med mindre forsikringsselskapene dekker det, noe et fåtall av de gjør med innenlandsreiser. Har utleier rett her? Er pengene tapt?

Les mer

Hva skjer med depositum hvis man ikke kan bruke leid hytte?

19. mar 2020 · spørsmål

Vi er en privat familie som leier ut hytta store deler av året og hele sommeren- for å betjene lån på hus hytte og båt. Hva skjer om man ikke får leid ut nå i påsken og sommeren? Får man noe dekket? Vi er avhengig av dette for å ha hverdagen til å gå rundt. Hva skjer med all depositum som har blitt betalt inn, må jeg tilbakebetale eller vil de få det på forsikring?

Les mer

Økning i leiepris på campingplass

30. jan 2020 · spørsmål

Jeg har fast plass på NAF campingplass. Kan campingeier øke årsleie hvert år, og uten å varsle?

Les mer

Fått samlefaktura på leiebeløp etter 1,5 år

06. jun 2019 · spørsmål

Saken gjelder leie av parkeringsplass. Jeg leier en p-plass hvor for halvannet års tid siden utleier sluttet å sende ut faktura. Utleier har nå sendt en regning på hele beløpet, altså leie for halvannet år tilbake. Har han lov til å gjøre det? Og burde jeg ha etterlyst innbetalingen?

Les mer

Bruksrett ved sesongleie på campingplass

30. mai 2018 · spørsmål

Hvis man betaler sesongleie på en campingplass, kan da eieren av campingplassen legge begrensninger på hvor mange dager man kan være der? Blir man regnet som fastboende på camping hvis man har adresse et annet sted?

Les mer

Usikker på når siste husleie skal betales

08. mai 2018 · spørsmål

Vi betalte 11500 kr i forskudd da vi skulle leie ny bolig, vi betalte dette i juli 2016 og flyttet inn 1. September 2016. Nå sendte jeg oppsigelse den 01.05.2018 og Megleren spurte om vi ønsket utflytting 31.07.18 eller 31.08.18, jeg sa vi ønsket det 31.07.18, spørsmålet er om vi skal betale husleie ? Husleien skal som regel betales den første hver måned, men hvordan fungerer det med tanke på forskudd betalingen som vi gjorde?

Les mer