Leie

Innhold

Økning av husleie for næringslokale

13. jan 2023 · spørsmål

Kan leiepris for næringslokale økes mindre enn 12 måned etter siste økning i leiepris?

Les mer

Kan utleier av campingplass heve leie med 800 kr?

13. jan 2023 · spørsmål

Kan utleier av campingplass heve leie med 800 kr sånn uten videre?

Les mer

Må betale ekstra for strøm på campingplass

13. jan 2023 · spørsmål

I forbindelse med leie av fast plass til vogn på campingplass så tar utleier/eier påslag på viderefakturering av strøm - er dette lov? Utleier vil heller ikke dokumentere utgiftene til strøm. Er utleier ikke pålagt å kunne fremvise underbilag/dokumentasjon på faktiske utgifter? Og hva med prisregulering på leien hvis det ikke står noe om dette i leiekontrakten; er det noen regulering/sedvane på dette? Hvor mye og hvor ofte kan leien reguleres?

Les mer

Kan innflytter kreve at utleiefirma installerer panelovner i leiligheten?

06. sep 2021 · spørsmål

1. Fant ut ved innflytting i kollektiv at leiligheten ikke har andre varmekilder enn en panelovn på et av soverommene. De som bor her fra før har måttet kjøpe egne ovner. Kan vi kreve at utleiefirma installerer panelovner i resten av leiligheten?

2. Vaskemaskin stod ødelagt i 5 uker før jeg flyttet inn, og tok enda 2,5 uker før den var fikset. Vi måtte vaske klær hos venner. Utleiefirma fikk reklamasjon da det skjedde, samt flere purringer underveis. Kan vi holde tilbake husleie?

Les mer

Kan utleier av campingplass øke leien uten videre?

06. sep 2021 · spørsmål

Kan en utleier av campingplass øke leien hvis det ikke står noe om dette i kontrakten? I tilfelle, er utleier forpliktet til å informere en viss tid på forhånd? I kontrakten står det ingen pris på leie, kun at de sender ut en proformafaktura med en tidsfrist.

Les mer