Leieforhold

Innhold

Kan innflytter kreve at utleiefirma installerer panelovner i leiligheten?

06. sep 2021 · spørsmål

1. Fant ut ved innflytting i kollektiv at leiligheten ikke har andre varmekilder enn en panelovn på et av soverommene. De som bor her fra før har måttet kjøpe egne ovner. Kan vi kreve at utleiefirma installerer panelovner i resten av leiligheten?

2. Vaskemaskin stod ødelagt i 5 uker før jeg flyttet inn, og tok enda 2,5 uker før den var fikset. Vi måtte vaske klær hos venner. Utleiefirma fikk reklamasjon da det skjedde, samt flere purringer underveis. Kan vi holde tilbake husleie?

Les mer

Kan utleier av campingplass øke leien uten videre?

06. sep 2021 · spørsmål

Kan en utleier av campingplass øke leien hvis det ikke står noe om dette i kontrakten? I tilfelle, er utleier forpliktet til å informere en viss tid på forhånd? I kontrakten står det ingen pris på leie, kun at de sender ut en proformafaktura med en tidsfrist.

Les mer

Leietaker ønsker ikke å bo i en leilighet med skjeggkre

06. sep 2021 · spørsmål

Leier en leilighet hvor vi oppdaget skjeggkre/sølvkre bare noen dager etter innflytning. Gav beskjed til huseier. Vi tok kontakt med Anticimex for å få en befaring og vurdering, men huseier gir ikke tillatelse til det. Vi orker ikke bo der, hva gjør vi?

Les mer

Norsk leietaker i Spansk leilighet vil ikke betale oppsigelsestiden

06. sep 2021 · spørsmål

Vi har leid ut en del av vår bolig i Gran Canaria til leietager i 2 år nå. Vår leietager er norsk, men boligen er i Spania. Leietager bestemte seg plutselig for å reise til norge, og ønsker ikke å betale ut oppsigelsestiden som er på 3 måneder. Han mener han måtte reise til Norge på grunn av sykdom. Leiekontrakten er på norsk, kan vi gå rettens vei selv om leiligheten er i Spania?

Les mer

Trakasserende utleier

23. jun 2021 · spørsmål

Jeg har en trakasserende utleier som pleier å komme på besøk alt for ofte, selv om jeg er hjemme eller borte. Derfor føler jeg ikke tryggheten både for tingene mine og meg selv. Grunnet altså er at noen kan komme inn selv om jeg sover eller dusjer. Er det mulig å si opp leiekontrakten tidligere enn 3 måneder som står signert i hus leie avtalen?

Les mer

Rotter i leiebolig

29. mar 2021 · spørsmål

Vi bor til leie og vi har oppdaget rotter i boligen. Vi har sett dem flere ganger på verandaen og hører de i veggene hver kveld. Vi har meldt fra om dette flere ganger, leietaker har satt ut feller en gang, men rottene har bare spist maten i fellene, det har vi også meldt fra om for 14 dager siden. Og det har ikke skjedd noe mer fra leietaker sin side. Vi lurer på om vi kan kreve redusert husleie?

Les mer

Leid ulovlig leilighet

11. des 2020 · spørsmål

Jeg har nettopp funnet ut at leiligheten jeg flyttet ut av i juni som jeg har bodd 3,5 år i er leid ut ulovlig. Dette har det ikke stått noen ting om i kontrakt, finn annonse eller blitt sagt muntlig. Er dette noe man kan/bør gå på til sak på? Huset er lagt ut på salg nå der det står spesifisert at praktikantdelen (der jeg har bodd) ikke er godkjent til utleie.

Les mer

Ønsker å flytte pga trakasserende huseier

10. des 2020 · spørsmål

Huseier trakasserer meg så mye at min mentale helse har fått en alvorlig knekk. Jeg har meldt fra om feil og mangler og han ble sint og kranglete istedenfor å utbedre. Nå ønsker jeg å si opp, men har dessverre 3 mnd oppsigelsestid. Finnes det noen måter jeg kan få den ned til 1 mnd? Når huseier truer meg, så klarer jeg ikke bo der i 3 mnd til.

Les mer

Utleier vil skifte gulv pga merke

09. des 2020 · spørsmål

We rented an apartment "as is" for 4 years and now while leaving, our owner is charging us to change the entire kitchen flooring (parquet) because of one burn mark from a hot pan on the floor. The flooring is old. Is it possible to know our liability in this case? Also the owner has done zero maintenance since we rented the apartment.

Les mer

Rotter i utleiebolig

09. des 2020 · spørsmål

Flyttet for en måned siden inn i en leilighet hvor vi har fått rotter på kjøkkenet. Har blitt tatt flere rotter her i perioden vi har bodd her. Utleier har sørget for at skadedyrsfirma har vært her, men de gjør ikke annet enn å sette ut feller og gå igjen. Lukter vondt her også. Det jeg lurer på er om vi har rett på redusert leie mens problemet står på?

Les mer