Leie av bolig

Innhold

Uregistrert peis i bolig

24. nov 2021 · spørsmål

Leier leilighet der det i annonsen er flere enkeltbilder av peisen. Nå spør vi utleier for sikkerhets skyld om vi kan bruke den. Han ringer oss opp og sier vi kan bruke den. Derimot vil han ikke gi oss denne beskjeden skriftlig, fordi den ikke er registrert. Lurer på om man kan få avslag i utleiepris eller kreve at peisen blir feid/registrert? Da vi bruker mer penger enn antatt på strøm.

Les mer

Hvem dekker utestående leie for død leietaker?

06. sep 2021 · spørsmål

Jeg er utleier. Leietaker døde i august. I kontrakten står det 3 måneder oppsigelse. Hvem dekker utestående leie? Leietaker var sosialklient og fikk dekket leie av NAV, men kontrakten var med selve leietaker og ikke NAV. NAV sier at de stanser all utbetaling umiddelbart.

Les mer

Utleier krever erstatning for tusjmerker

06. sep 2021 · spørsmål

Jeg har leid et hus i 1 år. Jeg og mine tre barn under 10 år. Utleier krever erstatning for spikerhull, slitasje på gulv, merker/skrap på dør og noen tusjmerker som ikke går bort. Er dette holdbart i form av at jeg må betale for dette? Er ikke dette bruksskader?

Les mer

Norsk leietaker i Spansk leilighet vil ikke betale oppsigelsestiden

06. sep 2021 · spørsmål

Vi har leid ut en del av vår bolig i Gran Canaria til leietager i 2 år nå. Vår leietager er norsk, men boligen er i Spania. Leietager bestemte seg plutselig for å reise til norge, og ønsker ikke å betale ut oppsigelsestiden som er på 3 måneder. Han mener han måtte reise til Norge på grunn av sykdom. Leiekontrakten er på norsk, kan vi gå rettens vei selv om leiligheten er i Spania?

Les mer

Trakasserende utleier

23. jun 2021 · spørsmål

Jeg har en trakasserende utleier som pleier å komme på besøk alt for ofte, selv om jeg er hjemme eller borte. Derfor føler jeg ikke tryggheten både for tingene mine og meg selv. Grunnet altså er at noen kan komme inn selv om jeg sover eller dusjer. Er det mulig å si opp leiekontrakten tidligere enn 3 måneder som står signert i hus leie avtalen?

Les mer

Ønsker at far skal bo i leilighet

14. apr 2021 · spørsmål

Jeg har kjøpt meg en leilighet i fjor, og har tenkt til å bo her en stund til, ca 2 år til. Jeg og kjæresten tenker å kjøpe bolig sammen, og da er tanken at jeg vil la min far bo i leiligheten min. Vi tenker at faren min betaler kun for utgiftene knyttet til leiligheten, strøm osv. Pappa har lyst til å bidra hver måned med penger, som skal være i form av arv/gave. Dette er penger som vi vil få igjen på pga eiendom i utlandet. Vil det bli noe form for problemer dersom vi gjør dette?

Les mer

Huseier krever deler av depositumet for skader

12. apr 2021 · spørsmål

Jeg har problemer med å få tilbake depositumet mitt fra en tidligere leilighet jeg leide. Utleier mener han skal ta 75 % depositumet for skader han mener er påført av meg. Disse skadene var der når jeg flyttet inn, men har dessverre klart å miste bildene jeg tok av dette når jeg flyttet inn. Hvordan bør jeg gå frem for å få tilbake pengene mine?

Les mer

Rotter i leiebolig

29. mar 2021 · spørsmål

Vi bor til leie og vi har oppdaget rotter i boligen. Vi har sett dem flere ganger på verandaen og hører de i veggene hver kveld. Vi har meldt fra om dette flere ganger, leietaker har satt ut feller en gang, men rottene har bare spist maten i fellene, det har vi også meldt fra om for 14 dager siden. Og det har ikke skjedd noe mer fra leietaker sin side. Vi lurer på om vi kan kreve redusert husleie?

Les mer

Redd for å ikke få tilbake depositum

22. mar 2021 · spørsmål

Depositum av leie av leilighet vart betalt direkte til kontoen til utleier for 4 år siden. Nå skal eg flytte og har litt uenigheter med han og er bekymret at han ikke kommer til å gi tilbake depositumet. Er der noe eg kan gjere?

Les mer

Mistrives i bofelleskap

14. jan 2021 · spørsmål

Jeg flyttet i sommer i et bofelleskap med 5 andre. Jeg kommer utrolig dårlig overens med de andre leietagerne, og det har blitt så ille at jeg ikke tør å forlate rommet når de andre er til stede. Dette har hatt en stor påvirkning på min psykiske helse, og jeg har utviklet angst og blitt deprimert. De jeg bor med tar også dop, og jeg er redd for meg selv. Det jeg har skrevet kan fastlegen min bekrefte. Problemet er at jeg har bindingstid på et år, kan jeg avslutte uten å finne ny leietaker?

Les mer

Pass på klagefristen ved feil eller mangler

05. aug 2015 · artikkel

Ved feil eller mangler ved varer eller tjenester kan du ha du krav på at selgeren omleverer, retter feil/mangel, gir prisavslag, gir erstatning, og/eller du kan kreve kjøpet hevet. Som forbruker kan du velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering). Dette gjelder ikke hvis gjennomføring av kravet […]
Les mer