Kan selger heve kjøpet av klokke?

Publisert: 27.03.2023

Fikk tilbud pr. e-post fra forhandler (FH) på en klokke til kr. 115 000. Jeg bekreftet kjøpet pr. e-post. FH opplyste at de ville sende en rabattkode. I e-post fra FH med rabattkode står det at koden kun er gyldig i en time. Timen var allerede utløpt da jeg åpnet e-posten, men jeg gjennomførte kjøpet som ble bekreftet. Dagen etter ble kjøpet hevet av FH. Siden timesfristen ikke ble oppgitt i tilbudet fra FH mener jeg min bekreftelse på kjøpet gjelder og FH må selge meg klokken til avtalt pris?

Svar:

Dette vil avhenge av hva som er opplyst i tilbudet fra forhandleren, og eventuelt henvisning til standardvilkår som forhandleren har. Det må gjøres en konkret vurdering av hva som er avtalt mellom deg og forhandleren, for å kunne avgjøre om det er inngått en bindende avtale mellom deg og forhandleren på kjøpet av klokken til den oppgitte prisen, og om det var nødvendig å benytte rabattkoden for å fullføre kjøpet for at avtalen skulle anses som inngått.

Det er også et spørsmål om forhandleren hadde rett til å heve kjøpet da du fikk gjennomført kjøpet likevel etter timesfristen var gått ut.

Jeg vil anbefale deg å se nærmere på det som er opplyst av vilkår og forbehold i tilbudet fra forhandleren, og eventuelt at du kontakter en advokat for å gjøre en nærmere vurdering av hvorvidt det er inngått en bindende avtale.

Del denne artikkelen: