Forbrukerkjøp

Innhold

Endringer i forbrukerkjøpsloven fra 1. januar 2024

08. feb 2024 · artikkel

Den 1. januar 2024 trådte flere endringer i forbrukerkjøpsloven i kraft. Endringene gjennomfører et EU-direktiv om forbrukerkjøp. Dette er de viktigste endringene: Strengere vilkår for å kunne avtale avvik på produktet: Skal man avtale avvik på produktet, krever det nå at forbrukeren ble spesielt opplyst om at en bestemt egenskap ved produktet avvek fra kravene, […]
Les mer

Betaling av håndverkertjenester

26. jun 2023 · spørsmål

Jeg har som privatperson skriftlig avtalt med et håndverker AS via epost en fastpris på over 2G for en jobb om å bygge en terrasse. Vi avtalte ikke via epost noe om hvordan betaling skal skje men når det nå nærmer seg oppstart sier håndverker at jeg må betale halvparten når materialer er levert og arbeid skal betales på forskudd når de begynner arbeid. Alt skal betales på fakturadato. Kan jeg kreve at jeg skal betale hele fastprisen etter at tjenesten er levert i henhold til håndverkertjenesteloven §37?

Les mer

Kjøpt ødelagt motorsykkel av privatperson

06. sep 2021 · spørsmål

Saken gjelder en MC jeg kjøpte hos en privatperson 25.03.2021. Jeg kjørte to turer med den, etter det har den prøvd å fikse den selv. Men måtte gi opp og leverte den inn på verksted 05.07.2021. Jeg reklamerte til selger 15.07.2021 etter å fått en faglig vurdering fra verkstedet. Jeg er overbevist om at selger har skjult feil/mangler ved salget. Det er ikke opprettet salgskontrakt. Heller ikke info på annonsen. Jeg har brukt siste setningen i $39 i kjøpsloven mot selger. Kan dere hjelpe ?

Les mer