Kjøpe seg inn i bolig

Innhold

Kjøpe seg inn i leilighet under markedspris

20. des 2019 · spørsmål

Mulig å bli medeier uten å betale store summer selv om det er greit for den andre personen, ved kjøp av bolig?

Les mer

Fordeling av arv i nytt ekteskap

13. mai 2019 · spørsmål

Hvis min nye kone kjøper seg inn i boligen jeg hadde før vi giftet oss: Hvilke rettigheter har mine barn fra første ekteskap om jeg dør først? Min nåværende kone har en datter. Jeg har ikke tenkt å adoptere henne.

Les mer

Søsken vil selge seg ut av hytta for andre gang

23. okt 2018 · spørsmål

Søsken nr. 1 og de andre tre arvet hver sin 25% av fars hytte i 1982. Søsken 3 og 4 ville selge seg ut i 1990 og fikk avtalt 35.000 hver fra nr. 2. For fem år siden ville nr. 3 kjøpe seg inn igjen til 30.000, og fikk det. Hvorfor 30.000 vet jeg ikke. Uttrykk som 'farsarven' ble brukt. Nå vil nr. 3 selge seg ut igjen men til 25% av dagens verdi, kanskje 10 ganger mer enn på 80-tallet. I mens har søsken nr. 2 og ektefellen lagt ned mye arbeid og masse penger på utbedringer. Hva er det som er rettferdig for alle parter?

Les mer

Vil kjøpe broren sin ut av leiligheten

03. mai 2018 · spørsmål

Jeg eier en leilighet sammen med min bror og hans kone hvor 50% på meg og 25% på hver av de. Nå skal jeg og min familie bo i leiligheten i en periode. Jeg ønsker å kjøpe ut min bror for samme takst som da vi kjøpte leiligheten, og skrive en kontrakt oss i mellom på at vi deler overskuddet 50/50 når jeg selger eller gir de en gave. Er dette en enkel jobb å sette opp for en advokat og hva må vi huske på?

Les mer

Kjøpe ut samboer

14. feb 2018 · spørsmål

Jeg og kjæresten min har kjøpt hus sammen for et og et halvt år siden. Det har nå vært slutt mellom oss i snart ett år, og jeg har flyttet ut. Vi står begge to som eiere av huset og låntakere. Jeg vil sette over både huset og lånet over på han, så jeg ikke har noe med huset eller lånet å gjøre. Hvordan går jeg frem med det? Må han kjøpe meg ut? Hvem skal jeg kontakte? Jeg og min tidligere kjæreste prater ikke så veldig mye sammen, så er veldig vanskelig å få til en ordning med han.

Les mer

Samlivsbrudd – flytting uten avtale ved samlivsbrudd

12. aug 2015 · artikkel

Ektefellers økonomiske fellesskap opphører først når det økonomiske oppgjøret mellom dem er gjennomført. Det betyr at begge parter fortsatt står ansvarlig for å betale lån på felles bolig, strøm, telefon og kommunale avgifter, selv om den ene av ektefellene har flyttet ut. Det samme gjelder i praksis for samboere som for eksempel eier bolig sammen […]
Les mer