Kjøpe seg inn i bolig

Innhold

Kjøpe seg inn i bolig

25. mar 2024 · spørsmål

Jeg og kjæresten har planer om å flytte sammen, men jeg vil ha en samboeravtale klar før dette skjer da han eier leiligheten. Er det mulig å kjøpe seg inn med en eierandel over tid ved å betale en prosentandel på lånet og hvordan kan det eventuelt skrives inn i samboeravtalen?

Les mer

Kjøpe seg inn i bolig

29. aug 2023 · spørsmål

Mannen min eide huset før jeg flyttet inn. Jeg hadde 300.000 kr på sparekonto som han ønsket at jeg skulle bruke som egenkapital, og dermed eie 10% av boligen. Jeg ga ham 300.000 kr og vi skrev en avtale som viser hvor mye egenkapital jeg har skutt inn. En dag spurte jeg ham hvor egenkapitalen var, og han sa at pengene ligger på hans KLM-konto. Eneste bevis jeg har er avtalen som viser hvor mye jeg la inn. Burde ikke pengene stå på en felleskonto, eller noe lignende? Hva er riktig?

Les mer

Samlivsbrudd – flytting uten avtale ved samlivsbrudd

12. aug 2015 · artikkel

Ektefellers økonomiske fellesskap opphører først når det økonomiske oppgjøret mellom dem er gjennomført. Det betyr at begge parter fortsatt står ansvarlig for å betale lån på felles bolig, strøm, telefon og kommunale avgifter, selv om den ene av ektefellene har flyttet ut. Det samme gjelder i praksis for samboere som for eksempel eier bolig sammen […]
Les mer