Samboeravtale

Innhold

Samboeravtale om utroskap

25. jan 2024 · spørsmål

Er det mulig og lage en juridisk bindende kontrakt der samboer avstår fra profitt på husovertakelse ved utroskap? Hun har vært det og jeg trenger å beskytte meg og mine barn for framtiden. Eventuelt at jeg overtar resterende lån, da hun i grunn bor som en leieboer uansett. Jeg betaler alt vedlikehold innvendig og utvendig.

Les mer

Forskudd på arv

11. jan 2024 · spørsmål

Jeg vil gi min sønn forskudd arv på 1,5 millioner. Han vil bruke pengene til oppussing av huset. Han har samboer og de har et barn sammen. Kan jeg bestemme at arven skal være hans særeie slik at han kan beholde dette beløpet dersom forholdet tar slutt?

Les mer

Samboer hjelper med å nedbetale lån

02. okt 2023 · spørsmål

Min samboer bor i huset mitt og ettersom han har en bedre økonomisk situasjon enn meg ønsker han å hjelpe meg med å betale ned deler av lånet. Han ber ikke om å bli medeier, men vi skal skrive ned dette i vår samboeravtale. Er dette lovlig? Må jeg betale skatt på disse pengene?

Les mer

Overtar jeg min samboers gjeld om han dør?

17. jul 2023 · spørsmål

Min samboer har masse gjeld grunnet spillavhengighet. Det er rundt 3 mill med renter. Vi har 3 fellesbarn. Jeg har begynt å tenke på hva som vil skje hvis han dør i en ulykke. Blir det meg og barna som sitter igjen med all gjelden hans? Er det noe jeg kan gjøre for å unngå det?

Les mer

Arv for samboere

03. jul 2023 · spørsmål

Vi er 2 som bor sammen. Han eier leilighet vi bor i og lånet er hans. Jeg har bodd hos han i 13 år. Jeg eier ingenting. Vi har 3 barn hver etter 2 ekteskap hver for oss. Vi har ingen skriftlig avtale. Vi kommer begge til å arve våre foreldre. Hvordan er vi sikret for hverandre hvis noe skjer? Vil våre tidligere ektefeller arve alt med vår barn?? I en uheldig økonomisk situasjon er jeg redd jeg sitter med null sikkerhet. Min ene tidligere mann er gift. Hva bør vi gjøre??

Les mer

Hvem skal betale utgiftene på leiligheten?

06. jun 2023 · spørsmål

Jeg og samboer bor i en bolig som vi har kjøpt sammen og eier 50 % av hver. Jeg har av oppsparte penger og arv, i tillegg kjøpt en leilighet som jeg leier ut, mens mannen av sine sparepenger har kjøpt seg en hytte, båt og amcar. Vi har i flere år hatt felles lønnskonto hvor lønningene våre har gått inn. Jeg ønsker at vi har hver vår lønnskonto med en felleskonto for felles løpende utgifter. Er det da urimelig at utgifter/ inntekter på leiligheten min går på meg?

Les mer

Avtale om felles gjeldsansvar som samboere

11. apr 2023 · spørsmål

Jeg og min kommende samboer vurderer å integrere hans gjeld i mitt huslån, slik at han kan bli fortere gjeldsfri. Men jeg ønsker heller ikke å havne i samboerfella, hvis det skulle bli slutt. Finnes det noen kontrakter eller klausuler man kan skrive inn i samboerkontrakt, for å ansvarliggjøre hans del ved et eventuelt brudd?

Les mer

Arv hvis samboer dør

13. okt 2022 · spørsmål

Jeg har ett barn fra før og samboeren min har to barn fra før. Jeg har flyttet inn i samboeren sitt hus og jeg har en hytte med meg fra tidligere forhold. Vi betaler like mye hver på alle lån vi har - hus og hytte er lagt i samme lån og vi tok opp felles lån for å pusse opp bad. Vi tok også nylig opp felles lån for å kjøpe ny bil. Vi har samboerkontrakt gjennom Justify som sier at vi eier 50/50 hver i hus, hytte og bil. Hvordan er jeg sikret i denne avtalen dersom samboeren min faller ifra?

Les mer

Overføre bolig til den ene samboeren

05. okt 2022 · spørsmål

Har vært samboer i mange år. Vi har ingen felles barn. Samboer har et voksent barn som det er ingen kontakt med og det ønskes heller ikke noe kontakt fra vedkommende. Jeg ønsker minst mulig konflikt/problemer med denne familien hvis samboer skulle falle fra. Vi har begge meget godt forhold til mine barn. Jeg eier 75 % av en bolig og min samboer eier 25 %. Vi ønsker nå å overføre de 25 % til meg, slik at jeg vil eie 100 % av boligen. Men ønsker at samboer skal ha borett til sin død. Hvordan gå frem?

Les mer

Større eierandel i bolig enn samboer

25. mar 2022 · spørsmål

Har kjøpt ny bolig med min samboer og jeg kommer til å eie mer enn han (gjør det i dag også i vårt hus uten avtale) og nå har vi skrevet under på en kjøpekontrakt og da sier banken at det blir 50/50 eierforhold om vi ikke avtaler annet. Vi skal nå skrive samboeravtale - vil denne overstyre kjøpekontrakten eller bør vi endre på den før vi flytter inn?

Les mer

Kontrakt for felles bolig

25. mar 2022 · spørsmål

Gjelder kjøp av felles bolig og ulikt innskudd/egenkapital. Har lagt inn en betydelig høyere sum i boligen vår enn min partner. Jeg har papirer fra banken som viser overføringene fra min konto til boliglånet. Holder det eller bør vi lage et juridisk dokument på dette? I så fall hvilket anbefaler du? Vi er samboere og har to felles barn.

Les mer

Gjelder samboerkontrakten også for sparepenger?

25. jan 2022 · spørsmål

Ved samlivsbrudd for samboere med samboerkontrakt der det står at det partene erverver i fellesskap skal deles likt. Gjelder dette også egne sparepenger, fond osv?

Les mer

Bestride innhold i samboeravtale

04. nov 2021 · spørsmål

I min avdøde far sin samboeravtale står det «eiendommen reelt anses for å være i sameie med en halvpart på hver. Vi har begge gjennom mange år bidratt til den felles økonomi, gjennom betjening av boliglån, påkostning vedlikeholdsutgifter med videre, og mener at vi gjennom denne får frem den reelle eiersituasjonen». Kan dette bestrides? Min far har hverken hatt lån eller bidrag fra samboer til felles utgifter. Han kjøpte huset selv og har betalt alt av regninger. Hun har hatt liten inntekt.

Les mer

Felles sparekonto med samboer

05. jan 2021 · spørsmål

Jeg og min samboer ønsker å opprette en felles sparekonto. Dvs at jeg eller han oppretter en konto som begge vil ha full tilgang til. Hva slags rettigheter har han og jeg når det gjelder denne kontoen? Vi ønsker å ha en felles sparekonto hvor begge har 50/50 dersom det blir et brudd. Er det da lurt å ha en samboerkontrakt eller et testament hos advokat?

Les mer

Holde eiendeler utenfor samboerskap

04. jan 2021 · spørsmål

Jeg skal flytte inn til kjæresten og ungen hennes. Vil bli samboere. Men eg har noen eiendeler eg vil beholde selv til vi blir gift. Men eg lurer på hvis vi blir samboere og slår opp har hun rett på mine eiendeler. Uten et særeiet. Eller burde jeg få et særeiet?

Les mer

Formaliteter når samboere gifter seg

27. okt 2020 · spørsmål

Vi giftet oss for 2 mnd siden. Vi har pr idag samboeravtale og gjensidig testamente undertegnet . Hvilke dokumenter må vi sette opp nå? Vi har et gjensidig testamente hvor vi overfører 1/3 til ektefelle, men holder egne fritidseiendommer utenfor. Barna har fått forskudd på arv og undertegnet den gjenlevendes rett til å sitte i uskiftet bo. Pliktdelsarv til funksjonshemmet er satt på egen konto, pålydende 1 mill og sendt Tingretten til oppbevaring. Regler for eventuelt ekteskapsbrudd?

Les mer

Ønsker å endre eierbrøk i leilighet

12. okt 2020 · spørsmål

Jeg og samboer tok opp boliglån på 2 500 000 sammen. Han hadde 1 million i egenkapital (boligverdi 3 500 000). Vi fordelte det slik at jeg da eide 33 % og han resten. Vi har felles økonomi og deler på alle utgifter 50 %. I år har vi hatt avdragsfrihet i lengre tid pga. permittering hos han. Jeg føler det blir litt skeivt med eierandelen beskrevet over. Tips til hva som hadde vært "rettferdig" for begge å fordele dette? Eie likt og skrive i en samboeravtale at han har rett til å få ut 1 million ved eventuelt salg.

Les mer

Arv i samboerforhold uten felles barn

16. sep 2020 · spørsmål

Dette forvirrer meg veldig så jeg håper dere kan hjelpe meg. Om meg: samboer, ingen barn. Samboer har 2 barn fra tidligere forhold. Har ikke skrevet samboeravtale eller testamente, men vært samboere i 12 år. Eier leilighet og bil sammen. Jeg eier 1 hytte alene. Har 1 bror og en nevø og niese. Med tanke på denne statusen, hvem arver hva?

Les mer

Er usignert samboerkontrakt gyldig?

14. sep 2020 · spørsmål

Er en samboerkontrakt skrevet hos advokat, men ikke undertegnet av noen og heller ikke tinglyst, gyldig ved samlivsbrudd?

Les mer

Er samboerkontrakten gyldig?

26. aug 2020 · spørsmål

Jeg lurer på om en samboerkontrakt er gyldig når den er signert av meg og samboer med en vitner fra hver vår side? Har hørt at mange drar til advokat for å lage en slik kontrakt. Er det mer sikkert å ha en advokat som vitne?

Les mer