Skatteplikt i utlandet

Innhold

Glemt å melde flytting

06. mai 2022 · spørsmål

Glemt melding av flytting. Jeg har bodd i USA i 18 år, fra jeg var student. Skolen var ferdig etter 3 år, og samme år møtte jeg min nåværende ektefelle. Har vært hjemmeværende med mitt barn som har spesielle behov for det meste av tiden. Men har også hatt noen få sporadiske freelancejobber. Har ingen tilknytning til Norge økonomisk, utenom mitt studielån, som mine foreldre har tatt seg av. Utenom å fylle ut “Melding av Flytting” skjema, bør jeg ta kontakt med en advokat for sikkerhets skyld?

Les mer

Skatt ved sporadisk hjemmekontor i utlandet

28. feb 2022 · spørsmål

Om man jobber fra hjemmekontor i fritidsbolig i utlandet (sporadiske korte opphold på for eksempel 2 uker, 1 uke med videre): Skal det behandles spesielt med tanke på lønnsrapportering og skatt?

Les mer

Hvor viktig er det å melde flytting til utlandet?

07. feb 2022 · spørsmål

Ansatt i en norsk bedrift i noen mnd og skattet til Norge. Etter det har jeg vært ansatt i utlandet og skattet til landet jeg bor i. Hvor viktig er det å melde om flytting? Kan jeg miste BankID? Jeg har norsk bankkonto, aksjekonti og betaler ned studielån. Hvilke konsekvenser vil det få hvis jeg flytter tilbake til Norge en dag etter å ha vært "utvandret"? Når kan jeg miste statsborgerskapet?

Les mer

Hvor skatter man ved arbeid offshore?

18. jan 2022 · spørsmål

Jeg jobber i et norsk selskap innen subsea/offshore og har arbeidsopphold på båt. Ved opphold over 182 dager i et kalenderår (ikke sammenhengende), vil dette da regnes som opphold i utland over 182 dager? Tenker da i forhold til skatt.

Les mer

Hvor skal jeg skatte?

17. jan 2022 · spørsmål

Jeg bodde i fjor i Tyskland og jobbet et praktikum i seks måneder. Lønnen var lav, men jeg betalte uansett litt skatt, avgifter, og sykekassepenger. Nå har jeg fått en ny praktikantjobb i Sveits og tjener betydelig bedre. Hvor lenge jobben varer er litt avhengig av om kontrakten blir forlenget, men per dags dato så varer den ikke mer en et halvt år dette året. Jeg betaler skatt, er pliktig til ä betale sykeforsikring her osv. Men har lest at jeg er skattepliktig til Norge og ikke Sveits.

Les mer

Skatt som idrettsutøver

22. des 2021 · spørsmål

Jeg er en idrettsutøver som er bosatt i Norge, men ansatt av et utenlandsk firma og får betalt i euro. Reiser mye rundt i hele Europa og lurer på om det er mulig å skatte i de forskjellige landene jeg oppholder meg i da det er her jeg i praksis utfører arbeidet mitt. Og hvordan vil dette påvirke skatten min i Norge?

Les mer

Hva skal jeg betale skatt?

22. des 2021 · spørsmål

Jeg har lyst å jobbe i USA for et norsk firma. Hvem skal jeg betale skatt til? Det blir jobb i 5 måneder om gangen. Etter det så er det hjem til Norge.

Les mer

Hvor skal jeg skatte?

15. des 2021 · spørsmål

Jeg driver som selvstendig næringsdrivende tømrer og fordi jeg har kjæreste fra Tyskland vil jeg bo og drive virksomheten i Tyskland 6 måneder i året. Hvem skal jeg da skatte til ?

Les mer

Hvor skal jeg betale skatt?

07. des 2021 · spørsmål

Jeg har fått jobb i Sveits etter endt studietid her nede nå 20. desember. Hvordan blir det da for meg med skatt? Ser at de trekker 7,5 % skatt på lønnen min og i tillegg til det så trekker de «social security» og pensjon på toppen av det. Så må jeg også skaffe meg helseforsikring. Betaler jeg da til Norge mellomlegget som vil være på 20-25 % ekstra skatt på toppen av alt det Sveits trakk? Får man da igjen noe på skatten i såfall? For det er veldig vanskelig å kunne leve i Sveits med så store trekk.

Les mer

Beskatning av sekundærbolig ved arbeid i utlandet

11. nov 2021 · spørsmål

Min datter er bosatt i Japan, og er snart ferdig med seks års studier der. Hun har hatt fullt lån i Lånekassen alle disse årene. Til våren starter hun i en jobb i Tokyo. Firmaet ordner arbeidstillatelse/oppholdstillatelse /forsikring. Hun eier en leilighet i Oslo, som hun leier ut og betaler skatt for (både formue og på leieinntekter). Denne er registrert som sekundærbolig. Kan hun endre den til primærbolig? Hva må hun gjøre med skatt/jobb/flytting her i Norge når hun starter i jobb?

Les mer

Kjøp av eiendom i utlandet – mange uklare og kompliserte regler

05. aug 2015 · artikkel

Regelverket og prosessen frem mot en eiendomshandel varierer fra land til land, og mange land har en helt annen praksis enn Norge. Dette gjelder blant annet Spania, Portugal og en del andre land sør og sørvest i Europa, der mange nordmenn kjøper hus eller leiligheter. I Norge ivaretar den lokale Tingretten eller sorenskriveren en del […]
Les mer

Skatteplikt – utreise medfører ikke opphør av skatteplikt

05. aug 2015 · artikkel

Har du bodd i Norge i ti år og flytter permanent til utlandet, er du skattepliktig til Norge i de tre påfølgende årene etter at du emigrerte. Samtidig må du i de aller fleste tilfeller betale skatt i det landet der du bor og jobber. Advokatenes råd er å planlegge en utflytting i god tid. […]
Les mer