Påvirker min ektefelles gjeldsordning min økonomi?

Publisert: 25.03.2024

Min mann og jeg giftet oss for to år siden. Han hadde en del inkasso og gjeld fra før ekteskapet. Han ønsker å søke gjeldsordning hos namsmannen. Hus og bil står registrert på meg. Vi har signert ektepakt med fullt særeie. Vil disse eiendelene bli hans slik at kreditorer kan ta pant i disse? Namsmann krever opplysninger om min økonomi og skatt i forbindelse med med søknaden hans. Er så redd for å få trøbbel med min økonomi og kanskje miste hus siden jeg er tannlege og tjener bra.

Svar:

Din mann får ingen eierandel eller rettigheter til dine eiendeler. Siden dere har ektepakt med fullt ut særeie vil alt dere skaffer dere også etter at ekteskapet ble inngått tilfalle den av dere som faktisk kjøper/skatter eiendelen. Din manns kreditorer kan ikke ta beslag i dine verdier.

Din økonomi kan imidlertid ha betydning for din manns muligheter til å få gjeldsordning, da det forventes at dere deler på en del kostnader. Det er derfor namsmannen trenger også dine opplysninger. Det er imidlertid viktig at din mann også informerer namsmannen om at dere har særeie, slik at namsmannen er klar over dette.

Med vennlig hilsen, advokat Alina Drazkowski

Del denne artikkelen: