Arv over landegrensene

Innhold

Arvinger i Tyrkia

16. feb 2022 · spørsmål

Jeg har ingen familie i Norge. Familien min bor i Tyrkia. Det er umulig at de får visum til Norge. Spørsmålet mitt er: Hvis jeg dør, hvem arver meg da? Jeg eier en leilighet og har en del penger i aksjer og banken.

Les mer

Selge arvet eiendom i utlandet

05. nov 2021 · spørsmål

Min far som er over 90 år eier en part i en eiendom i utlandet. Vi er tre brødre som vil arve dette, men jeg ønsker ikke å bli deleier (store vedlikeholdskostnader). Mitt ønske er at mine brødre kjøper meg ut. Hvordan kan dette la seg løse rent praktisk i forhold til arv og skatt?

Les mer

Arv fra utlandet

02. sep 2021 · spørsmål

Min mor døde nylig i Finland. Vi er bare søsteren min, som bor i Finland og jeg som bor i Norge som arver henne. Jeg er fortsatt finsk statsborger, men har bodd her i Norge nesten 30 år. Skal jeg betale arveskatt til Finland eller Norge? Ikke begge steder vel?

Les mer

Arv etter far bosatt i Sverige

12. aug 2021 · spørsmål

Min far bodde de siste 23 årene av sitt liv i Sverige. Han har skrevet testamente og alt går til hans kone gjennom de 25 siste år. Kan hun arve alt? Har vi mulighet til å komme med noe om at huset hun arver kan hun bo så lenge hun lever, men at deler av salg/ved hennes død bør vi barna hans arve deler av det? Hans fru har et barn fra annet ekteskap.

Les mer

Sikre arv til utlandet

27. okt 2020 · spørsmål

I live alone in Norway. I am not married and I do not have any kids. My parents and siblings are living in Egypt my home country. I have some assets and belongings in addition to my owned flat. My question is how to ensure that in case of my death that my parents (if they are alive) or my siblings (if my parents are not alive) will get all my stuff, my properties, my flat, everything I own here in Norway, etc.?

Les mer

Arv fra USA

15. sep 2020 · spørsmål

Jeg skal motta arvepenger fra USA. Jeg lurer på hva mitt ansvar er når det gjelder skatter og formelle erklæringer. Skatteetaten sa at hvis jeg mottar arv fra utlandet, må jeg informere om dette på selvangivelsen (hvis verdien er over 100 000 kroner).

1. De informerte meg om at arv i utgangspunktet ikke er skattepliktig. Gjelder dette arv fra utlandet?

2. Er det noe annet jeg bør vurdere også?

3. Er det en øvre grense da det er en nedre grense på 100 000 kroner?

Les mer

Gjelder norske eller danske arvelover?

06. mai 2020 · spørsmål

Vi er et gift par som har dansk statsborgerskap, og bor nu i Norge på 12 år, hvor vi har kjøpt et hus. Nu vil vi ha beske på hva for arvelov vi skal rette os etter, den danske eller norske? Jeg har 3 barn fra tidlige og min mann har 2 barn fra tidlige. Vi har fått tilsagn om at alle barn vil ha at den lengstlevende kan sitte i uskiftet bo ifølge dansk lov, men gelder det også her eller?

Les mer

Skatt på arv fra Portugal

01. nov 2019 · spørsmål

Jeg er portugisisk, men har bodd i Norge fra 2016.

1. Jeg hadde en leilighet i Portugal som ble solgt i 01/2019. Jeg tenker å bruke disse pengene for å kjøpe en leilighet her i Norge. Må jeg betale skatt når jeg overfører summen til Norge? (Alle skattesakene som gjelden Portugal ble betalt i Portugal)

2. Min bestemor døde og nå driver vi med arven. Jeg fikk både et hus, som ble solgt, og penger. Jeg betalte skatt av huset i Portugal også. Må det også betales skatt av disse pengene?

Les mer

Uskiftet bo når den ene parten bor i utlandet

24. sep 2019 · spørsmål

Jeg er norsk statsborger (adresse Norge), min kone er dansk (adresse Danmark). Hun har 2 danske barn. Hvordan kan vi få en avtale der siste avdøde sitter i uskiftet bo?

Les mer

Skatt på arv fra utlandet

09. mai 2019 · spørsmål

Jeg er en voksen på 18 år og bor i Norge i lag med far og stebror og stesøster. Jeg fikk post fra bank i utlandet om at jeg har arvet stort beløp fra en som døde i familien, og at siden jeg er eneste som har svart banken, så får jeg den.

Banken i utlandet skal ordne alt av saken, og de sier at jeg får kun motta beløp og de skal fikse alt det andre med saken. Hvis de pengene kommer til Norge, er det skatt eller noe avgifter som skal betales eller hva?

Les mer