Arv over landegrensene

Innhold

Arv etter russisk statsborger

11. jan 2023 · spørsmål

Jeg hadde en russisk venninne som omkom i fjor høst. Hun var norsk statsborger, men bodde alene her i Norge. Jeg skriver til dere på vegne av familien. Det er ikke mulig å overføre hennes pensjon, forsikring og oppsparte midler til Russland (mor og søster) så jeg lurer på om dere kunne hjelpe å finne en advokat med klientkonto som kunne passe på pengene mens familien prøver å finne alternative løsninger (åpne konto i et annet land).

Les mer

Arverett etter fransk bestemor

09. jan 2023 · spørsmål

Vi er 3 søsken alle norske statsborgere. Min franske far gikk bort for 5 år siden og min norske mor som var gift med min far arvet huset og det som var i Norge. De hadde særeie. Nå er min bestemor i Frankrike død og arven skal fordeles mellom min fars søsken 3 stk totalt og vi barna 3 stk. Har min mor i Norge rett på noe av min bestemors arv i Frankrike?

Les mer

Fordeling av arv mellom Norge og Chile

01. des 2022 · spørsmål

Jeg har en far fra Chile og lurer på hvordan det er med arv når vi er 3 søsken i Norge med samme far og mor. Min far har barn fra før som er født og oppvokst i Chile, mens han selv bor fast i Norge. Vi ordnet et testament, men ham nevnte ikke mine halvsøsken, så jeg lurer på om det kommer til å bli problemer for oss som er nevnt i dokumentasjonene.

Les mer

Motta arv fra Canada

16. nov 2022 · spørsmål

Jeg mottar neste mnd en arv fra farmor i Canada. Hun er født og oppvokst der. Jeg født og oppvokst her i Norge. Det er nok ikke snakk om store summer, og vet jeg må oppgi dette i selvangivelse så den er egentlig grei. Hvilke papirer må jeg skaffe til veie for overførsel fra Canada i forkant, evt andre ting jeg må gjøre i forbindelse med dette?

Les mer

Arvet eiendom i Kroatia

14. nov 2022 · spørsmål

Min mor (norsk) har overraskende arvet 1/4 part av ubebygd eiendom i Kroatia. Slektninger i Kroatia vil selge sine 3/4, men min mor vil ikke. Hvordan går vi fram for å løse dette?

Les mer

Arv etter far i Tyskland

27. okt 2022 · spørsmål

Min far gikk bort for en tid siden. Han var gift på nytt i Tyskland. Jeg er hans eneste sønn, bror død. Jeg har ikke sett han på 15 år. Mor og far skilte seg når jeg var 7 år (er 57 år nå). Har jeg krav på arv og hvem må jeg snakke med for å finne ut av dette?

Les mer

Hvilket lands arveregler gjelder?

24. okt 2022 · spørsmål

Spørsmål om (internasjonal) arverett: Vi er et ektepar hvor jeg er norsk og min man engelsk, og vi bor i et annet EØS-land. Vi skal kjøpe et hus i Norge, som vi ønsker å eie sammen. Hvilke arveregler vil i så fall gjelde for dette huset (reglene i Norge eller i landet vi bor/skatter)? Vi har tenkt å skrive testamente for å sikre at vi arver hverandre ved evt. dødsfall, men da har vi samme problem: hvilke lands regler gjelder? Må vi evt. skrive ett testamente i hvert land?

Les mer

Arvinger i Asia

05. okt 2022 · spørsmål

Tanta mi døde for 10 år siden og ektefelle døde i dag. De har hverken barn eller foreldre. Så søsknene til mannen til tanta mi arver alt hus og penger. Men han har søsken i utlandet i Sverige og i Asia. Kan de arve også? Hvis ja, hva skal de gjøre for å få arven spesielt de som er i Asia?

Les mer

Arvinger i Tyrkia

16. feb 2022 · spørsmål

Jeg har ingen familie i Norge. Familien min bor i Tyrkia. Det er umulig at de får visum til Norge. Spørsmålet mitt er: Hvis jeg dør, hvem arver meg da? Jeg eier en leilighet og har en del penger i aksjer og banken.

Les mer

Selge arvet eiendom i utlandet

05. nov 2021 · spørsmål

Min far som er over 90 år eier en part i en eiendom i utlandet. Vi er tre brødre som vil arve dette, men jeg ønsker ikke å bli deleier (store vedlikeholdskostnader). Mitt ønske er at mine brødre kjøper meg ut. Hvordan kan dette la seg løse rent praktisk i forhold til arv og skatt?

Les mer

Arv fra utlandet

02. sep 2021 · spørsmål

Min mor døde nylig i Finland. Vi er bare søsteren min, som bor i Finland og jeg som bor i Norge som arver henne. Jeg er fortsatt finsk statsborger, men har bodd her i Norge nesten 30 år. Skal jeg betale arveskatt til Finland eller Norge? Ikke begge steder vel?

Les mer

Arv etter far bosatt i Sverige

12. aug 2021 · spørsmål

Min far bodde de siste 23 årene av sitt liv i Sverige. Han har skrevet testamente og alt går til hans kone gjennom de 25 siste år. Kan hun arve alt? Har vi mulighet til å komme med noe om at huset hun arver kan hun bo så lenge hun lever, men at deler av salg/ved hennes død bør vi barna hans arve deler av det? Hans fru har et barn fra annet ekteskap.

Les mer

Sikre arv til utlandet

27. okt 2020 · spørsmål

I live alone in Norway. I am not married and I do not have any kids. My parents and siblings are living in Egypt my home country. I have some assets and belongings in addition to my owned flat. My question is how to ensure that in case of my death that my parents (if they are alive) or my siblings (if my parents are not alive) will get all my stuff, my properties, my flat, everything I own here in Norway, etc.?

Les mer

Arv fra USA

15. sep 2020 · spørsmål

Jeg skal motta arvepenger fra USA. Jeg lurer på hva mitt ansvar er når det gjelder skatter og formelle erklæringer. Skatteetaten sa at hvis jeg mottar arv fra utlandet, må jeg informere om dette på selvangivelsen (hvis verdien er over 100 000 kroner).

1. De informerte meg om at arv i utgangspunktet ikke er skattepliktig. Gjelder dette arv fra utlandet?

2. Er det noe annet jeg bør vurdere også?

3. Er det en øvre grense da det er en nedre grense på 100 000 kroner?

Les mer