Arv over landegrensene

Innhold

Arv etter russisk statsborger

11. jan 2023 · spørsmål

Jeg hadde en russisk venninne som omkom i fjor høst. Hun var norsk statsborger, men bodde alene her i Norge. Jeg skriver til dere på vegne av familien. Det er ikke mulig å overføre hennes pensjon, forsikring og oppsparte midler til Russland (mor og søster) så jeg lurer på om dere kunne hjelpe å finne en advokat med klientkonto som kunne passe på pengene mens familien prøver å finne alternative løsninger (åpne konto i et annet land).

Les mer

Arverett etter fransk bestemor

09. jan 2023 · spørsmål

Vi er 3 søsken alle norske statsborgere. Min franske far gikk bort for 5 år siden og min norske mor som var gift med min far arvet huset og det som var i Norge. De hadde særeie. Nå er min bestemor i Frankrike død og arven skal fordeles mellom min fars søsken 3 stk totalt og vi barna 3 stk. Har min mor i Norge rett på noe av min bestemors arv i Frankrike?

Les mer

Fordeling av arv mellom Norge og Chile

01. des 2022 · spørsmål

Jeg har en far fra Chile og lurer på hvordan det er med arv når vi er 3 søsken i Norge med samme far og mor. Min far har barn fra før som er født og oppvokst i Chile, mens han selv bor fast i Norge. Vi ordnet et testament, men ham nevnte ikke mine halvsøsken, så jeg lurer på om det kommer til å bli problemer for oss som er nevnt i dokumentasjonene.

Les mer

Motta arv fra Canada

16. nov 2022 · spørsmål

Jeg mottar neste mnd en arv fra farmor i Canada. Hun er født og oppvokst der. Jeg født og oppvokst her i Norge. Det er nok ikke snakk om store summer, og vet jeg må oppgi dette i selvangivelse så den er egentlig grei. Hvilke papirer må jeg skaffe til veie for overførsel fra Canada i forkant, evt andre ting jeg må gjøre i forbindelse med dette?

Les mer

Arvet eiendom i Kroatia

14. nov 2022 · spørsmål

Min mor (norsk) har overraskende arvet 1/4 part av ubebygd eiendom i Kroatia. Slektninger i Kroatia vil selge sine 3/4, men min mor vil ikke. Hvordan går vi fram for å løse dette?

Les mer

Arv etter far i Tyskland

27. okt 2022 · spørsmål

Min far gikk bort for en tid siden. Han var gift på nytt i Tyskland. Jeg er hans eneste sønn, bror død. Jeg har ikke sett han på 15 år. Mor og far skilte seg når jeg var 7 år (er 57 år nå). Har jeg krav på arv og hvem må jeg snakke med for å finne ut av dette?

Les mer

Hvilket lands arveregler gjelder?

24. okt 2022 · spørsmål

Spørsmål om (internasjonal) arverett: Vi er et ektepar hvor jeg er norsk og min man engelsk, og vi bor i et annet EØS-land. Vi skal kjøpe et hus i Norge, som vi ønsker å eie sammen. Hvilke arveregler vil i så fall gjelde for dette huset (reglene i Norge eller i landet vi bor/skatter)? Vi har tenkt å skrive testamente for å sikre at vi arver hverandre ved evt. dødsfall, men da har vi samme problem: hvilke lands regler gjelder? Må vi evt. skrive ett testamente i hvert land?

Les mer

Arvinger i Asia

05. okt 2022 · spørsmål

Tanta mi døde for 10 år siden og ektefelle døde i dag. De har hverken barn eller foreldre. Så søsknene til mannen til tanta mi arver alt hus og penger. Men han har søsken i utlandet i Sverige og i Asia. Kan de arve også? Hvis ja, hva skal de gjøre for å få arven spesielt de som er i Asia?

Les mer

Arvinger i Tyrkia

16. feb 2022 · spørsmål

Jeg har ingen familie i Norge. Familien min bor i Tyrkia. Det er umulig at de får visum til Norge. Spørsmålet mitt er: Hvis jeg dør, hvem arver meg da? Jeg eier en leilighet og har en del penger i aksjer og banken.

Les mer

Selge arvet eiendom i utlandet

05. nov 2021 · spørsmål

Min far som er over 90 år eier en part i en eiendom i utlandet. Vi er tre brødre som vil arve dette, men jeg ønsker ikke å bli deleier (store vedlikeholdskostnader). Mitt ønske er at mine brødre kjøper meg ut. Hvordan kan dette la seg løse rent praktisk i forhold til arv og skatt?

Les mer