Arv over landegrensene

Innhold

Hvordan fungerer arv mellom to forskjellige land?

07. nov 2023 · spørsmål

Jeg er særkullsbarn med norsk mor (avdød) og engelsk far (lever og bor i Wales). Har vokst opp i Norge uten, foreldrene mine er var skilt og ble gift på hver sin kant. Er ikke adoptert av min mors nye mann og har ingen arverettigheter her i Norge. Har 2 halvsøsken på farssiden i England. Jeg antar jeg skal arve min far i England på lik linje med mine halvsøsken der. Er likevel ikke inkludert i familien og lurer på hvordan dette vil løse seg?

Les mer

Fransk arverett

03. jul 2023 · spørsmål

Jeg var samboer med en fransk mannlig statsborger i over 20 år. Vi bodde i Norge, og har tre barn sammen med dobbel nasjonalitet. Min samboer døde i 2012. Hans franske mor lever fortsatt og er nå 95 år. Han har tre søsken i Frankrike, og jeg føler at disse nå er i ferd med å ekskludere meg og mine barn fra familien. Hvordan er det ved arveoppgjør: kan barnas farmor testamentere bort alt til de tre gjenlevende barna sine, eller har mine tre barn krav på en andel etter sin far, slik som i Norge?

Les mer

Innsyn i avdøde fars utenlandske bankkonti

28. jun 2023 · spørsmål

Jeg mistet min far og lurer litt på hvordan jeg må gå frem for å få innsyn i bankkonti i utlandet. Disse er ikke registrert i skattemeldingen. Han hadde leiligheter i utlandet som nå er solgt, men brukskonto og sparekonto vet jeg ikke hva jeg gjør med. Må jeg reise til aktuelle land, eller hyre en advokat som kan hjelpe meg med dette?

Les mer

Arv av eiendom i USA

28. jun 2023 · spørsmål

Min mor er er 93 år og bor på sykehjem. Hun har ikke skiftet etter min far som døde i 2007. Da eide de en enebolig i Norge og en verdifull eiendom i USA. Huset i Norge er nå solgt, men problemet er eiendommen i USA. Vi er 5 søsken, der den ene er bosatt i USA. Min bror og jeg har forlangt at eiendommen skal selges nå mens mor lever, men vår bror i USA er uenig. Han har tidligere klart å få eiendommen overført til til seg vederlagsfritt, men det ble omgjort via Forliksrådet. Hva kan vi gjøre her?

Les mer

Arvelov i Vancouver

16. jun 2023 · spørsmål

Eg hadde èin onkel i Vancouver Canada som døde i fjor. Min far, hans bror og søster var de eneste med barn. Vi er nå 3 gjenlevende barn. To ( de er søsken)til min tane og jeg. Hva sier arveloven i Vancouver om fordeling av arven etter onkelen vår? Blir det delt likt på oss tre eller er det 2 ledd som blir fordelt. Slik som i Norge.

Les mer

Arv etter russisk statsborger

11. jan 2023 · spørsmål

Jeg hadde en russisk venninne som omkom i fjor høst. Hun var norsk statsborger, men bodde alene her i Norge. Jeg skriver til dere på vegne av familien. Det er ikke mulig å overføre hennes pensjon, forsikring og oppsparte midler til Russland (mor og søster) så jeg lurer på om dere kunne hjelpe å finne en advokat med klientkonto som kunne passe på pengene mens familien prøver å finne alternative løsninger (åpne konto i et annet land).

Les mer

Arverett etter fransk bestemor

09. jan 2023 · spørsmål

Vi er 3 søsken alle norske statsborgere. Min franske far gikk bort for 5 år siden og min norske mor som var gift med min far arvet huset og det som var i Norge. De hadde særeie. Nå er min bestemor i Frankrike død og arven skal fordeles mellom min fars søsken 3 stk totalt og vi barna 3 stk. Har min mor i Norge rett på noe av min bestemors arv i Frankrike?

Les mer

Fordeling av arv mellom Norge og Chile

01. des 2022 · spørsmål

Jeg har en far fra Chile og lurer på hvordan det er med arv når vi er 3 søsken i Norge med samme far og mor. Min far har barn fra før som er født og oppvokst i Chile, mens han selv bor fast i Norge. Vi ordnet et testament, men ham nevnte ikke mine halvsøsken, så jeg lurer på om det kommer til å bli problemer for oss som er nevnt i dokumentasjonene.

Les mer

Motta arv fra Canada

16. nov 2022 · spørsmål

Jeg mottar neste mnd en arv fra farmor i Canada. Hun er født og oppvokst der. Jeg født og oppvokst her i Norge. Det er nok ikke snakk om store summer, og vet jeg må oppgi dette i selvangivelse så den er egentlig grei. Hvilke papirer må jeg skaffe til veie for overførsel fra Canada i forkant, evt andre ting jeg må gjøre i forbindelse med dette?

Les mer

Arvet eiendom i Kroatia

14. nov 2022 · spørsmål

Min mor (norsk) har overraskende arvet 1/4 part av ubebygd eiendom i Kroatia. Slektninger i Kroatia vil selge sine 3/4, men min mor vil ikke. Hvordan går vi fram for å løse dette?

Les mer

Arv etter far i Tyskland

27. okt 2022 · spørsmål

Min far gikk bort for en tid siden. Han var gift på nytt i Tyskland. Jeg er hans eneste sønn, bror død. Jeg har ikke sett han på 15 år. Mor og far skilte seg når jeg var 7 år (er 57 år nå). Har jeg krav på arv og hvem må jeg snakke med for å finne ut av dette?

Les mer

Hvilket lands arveregler gjelder?

24. okt 2022 · spørsmål

Spørsmål om (internasjonal) arverett: Vi er et ektepar hvor jeg er norsk og min man engelsk, og vi bor i et annet EØS-land. Vi skal kjøpe et hus i Norge, som vi ønsker å eie sammen. Hvilke arveregler vil i så fall gjelde for dette huset (reglene i Norge eller i landet vi bor/skatter)? Vi har tenkt å skrive testamente for å sikre at vi arver hverandre ved evt. dødsfall, men da har vi samme problem: hvilke lands regler gjelder? Må vi evt. skrive ett testamente i hvert land?

Les mer

Arvinger i Asia

05. okt 2022 · spørsmål

Tanta mi døde for 10 år siden og ektefelle døde i dag. De har hverken barn eller foreldre. Så søsknene til mannen til tanta mi arver alt hus og penger. Men han har søsken i utlandet i Sverige og i Asia. Kan de arve også? Hvis ja, hva skal de gjøre for å få arven spesielt de som er i Asia?

Les mer

Arvinger i Tyrkia

16. feb 2022 · spørsmål

Jeg har ingen familie i Norge. Familien min bor i Tyrkia. Det er umulig at de får visum til Norge. Spørsmålet mitt er: Hvis jeg dør, hvem arver meg da? Jeg eier en leilighet og har en del penger i aksjer og banken.

Les mer