Gave

Innhold

Eksen vil ha gavene tilbake

15. feb 2022 · spørsmål

Jeg har en eks som har overøst meg med gaver. Noe av dette er en tv til 10 000 som står på meg. Er også ett mspa til 8000 som står på meg og ett servise til 3500. Jeg har noen meldinger på at feks servise er en bursdagsgave. Vi er ikke samboere og vært sammen i 8 måneder ca. Nå angrer han å vil ha penger eller ting tilbake. Han skal sende brev til forliksrådet å kreve dette tilbake. Men jeg mener gave er gave osv. Hva har han krav på?

Les mer

Gi bort eiendom til ett av flere barn

20. mai 2021 · spørsmål

Kan en forelder med to barn gi bort sin eiendom i gave til det ene barnet?

Les mer

Ektemann vil gi sin del av bolig som gave til kona

09. jun 2020 · spørsmål

Jeg og min mann eier en bolig sammen. Han ønsker å gi meg sin del av boligen i gave, men skal fortsatt bo sammen med meg. Er dette mulig? Boligens verdi er i dag 3 000 000 ca og vi har sammen et boliglån som vi deler på 2 900 000 ca. Hvordan kan vi få frem for å ordne at eier hele boligen uten at jeg må ta lån for å overta hele boliglånet.

Les mer

Ta i mot gaver fra pasienter

31. aug 2018 · spørsmål

Dersom ein sjølvstendig næringsdrivande innan helsesektoren driv ein privat klinikk, har vedkomande lov å motta gåver frå pasientar i form av blomster, drikke, mat, heimelaga gåver o.l. då?

Les mer

Gi bort hytte som gave

22. mai 2018 · spørsmål

Jeg og min kone har en hytte. Vi har 3 barn. 2 av dem har ikke vist noe interesse for hytten. Den 3. bruker hytten og er glad i å være der sammen med barna. Kan jeg og min kone gi bort denne hytten til denne ene, uten at dette skal ha noen innvirkning på senere arv ?

Les mer

Kan mor gi leilighet i gave til datter?

24. apr 2018 · spørsmål

Kan leilighet til mor gis som gave til datter? Er det skatt på dette? Mor flytter på eldrehjem. Ingen andre barn, men en slektning til som er arving.

Les mer

Skatt og avgift på nedbetaling

13. feb 2018 · spørsmål

Hvis min mor betaler ned 1 million kroner på mitt boliglån, må jeg da betale skatt/avgifter for dette beløpet?

Les mer

Eks vil ha penger for bil gitt i gave

03. feb 2018 · spørsmål

Kan en eks kreve penger tilbake hvis han kjøpte en bil til meg mens vi enda var i lag? Den står i mitt navn, og han sa aldri til meg at jeg bare fikk låne pengene, eller noe om at jeg skulle betale tilbake før nå når det er slutt.

Les mer

Ekteskap – økonomisk standardavtale, særeie eller ektepakt

05. aug 2015 · artikkel

Advokater med erfaring i familierett råder alle som skal gifte seg til å bruke tid på å vurdere om lovens standardbetingelser passer for dem. En tommelfingerregel er at lovens omfattende økonomiske avtale passer best hvis ingen av partene har med seg store verdier eller betydelig gjeld inn i forholdet, og ingen av partene har barn […]
Les mer