Samboerforhold

Innhold

Kjøpe felles bolig med ulik inntekt og egenkapital

07. jul 2023 · spørsmål

Jeg og min samboer ønsker å kjøpe felles bolig, men vi har ulik egenkapital og ulik inntekt. Min inntekt er vesentlig høyere enn hennes så hun vil ikke ha mulighet til å betjene renter og avdrag i forhold til eierbrøk. Eks: Min egenkapital er 1.000.000 , hennes er 500.000 La oss si at lånekostnadene (renter og avrag) er på 25000.- per måned, men hun kan kun betale 5000.- av dem (20%). Hennes bidrag ved eiebrøk 8 250.- (33%) og ved 50/50 eierbrøk: 12500. (50%) Hvordan blir dette rettferdig over tid?

Les mer

Arv etter avdød samboer

03. jul 2023 · spørsmål

Min niese etterlater seg samboer med et felles barn, hun hadde en sønn fra før. Sønn og datter vil selge den leiligheten samboer nå bor i. Har samboer noen arverett? De har bedt meg bistå i arveoppgjør

Les mer

Arv for samboere

03. jul 2023 · spørsmål

Vi er 2 som bor sammen. Han eier leilighet vi bor i og lånet er hans. Jeg har bodd hos han i 13 år. Jeg eier ingenting. Vi har 3 barn hver etter 2 ekteskap hver for oss. Vi har ingen skriftlig avtale. Vi kommer begge til å arve våre foreldre. Hvordan er vi sikret for hverandre hvis noe skjer? Vil våre tidligere ektefeller arve alt med vår barn?? I en uheldig økonomisk situasjon er jeg redd jeg sitter med null sikkerhet. Min ene tidligere mann er gift. Hva bør vi gjøre??

Les mer

Uskiftet bo for samboere uten felles barn

20. apr 2023 · spørsmål

Vi er samboere uten felles barn, jeg to fra tidligere ekteskap. Vi ønsker å sikre hverandre ved død, slik at han kan bli boende i felles hus uten skifte hvis jeg dør først. Mine barn har krav på 2/3 av min arv etter død. Kan jeg skrive et testament i samråd med mine barn at samboer sitter i uskiftet bo frem til sin død/eller ved ny kjæreste?

Les mer

Avtale om felles gjeldsansvar som samboere

11. apr 2023 · spørsmål

Jeg og min kommende samboer vurderer å integrere hans gjeld i mitt huslån, slik at han kan bli fortere gjeldsfri. Men jeg ønsker heller ikke å havne i samboerfella, hvis det skulle bli slutt. Finnes det noen kontrakter eller klausuler man kan skrive inn i samboerkontrakt, for å ansvarliggjøre hans del ved et eventuelt brudd?

Les mer

Arv hvis samboer dør

13. okt 2022 · spørsmål

Jeg har ett barn fra før og samboeren min har to barn fra før. Jeg har flyttet inn i samboeren sitt hus og jeg har en hytte med meg fra tidligere forhold. Vi betaler like mye hver på alle lån vi har - hus og hytte er lagt i samme lån og vi tok opp felles lån for å pusse opp bad. Vi tok også nylig opp felles lån for å kjøpe ny bil. Vi har samboerkontrakt gjennom Justify som sier at vi eier 50/50 hver i hus, hytte og bil. Hvordan er jeg sikret i denne avtalen dersom samboeren min faller ifra?

Les mer

Rett til arv fra samboer

25. mai 2022 · spørsmål

Har vært samboer i 22 år, bor på samboers gård som vi driver sammen. Har en sønn på 18 år. Jeg har to barn fra før, 29 og 31 år. Lurer på hva skjer med gård og hus, penger hvis min samboer faller fra før meg. Har jeg noen rettigheter?

Les mer

Samboer trues med utkastelse av arvingene

28. apr 2022 · spørsmål

Mitt søskenbarn har hatt samboer i 25 år, og nå har samboeren plutselig dødd. Han har en søster som jeg forstår blir arving i og med det ikke foreligger noe testament. Nå truer denne søsteren med å kaste ut søskenbarnet mitt. Finnes det noe regler rundt dette?

Les mer

Har fars samboer krav på bilen?

28. apr 2022 · spørsmål

Min far er død og satt i uskiftet bo etter at min mor døde. Jeg og min bror er arvinger. Far fikk ny samboer noen år før han døde, og hun krever å få beholde en bil min far kjøpte før samboerskapet, til en verdi 200’-250 000. Det er ikke skrevet et testament. Boets samlede verdi anslås til ca 2 mill. Min far var dement store deler av dette samboerskapet. Har hun krav på dette?

Les mer