Yrkesskadeerstatning

Innhold

Skadet etter å ha hjulpet far på jobb

27. okt 2021 · spørsmål

Jobbet for faren min. Han presset meg og jeg ødela ryggen ved å sjaue og bære veldig tungt. Dette var i 2000. Hjalp han fordi firmaet skulle eksproprieres så han hadde ikke ansatte på bildemonteringen. Jeg dro til kiropraktor, og fikk beskjed om å ta det rolig. Men han tvang meg på jobb, så jeg fortsatte å jobbe med halvveis prolaps i ryggen. Haltet meg igjennom arbeidsdagen. Jeg er i dag svak i ryggen, kan ikke gjøre mye før smertene gjør det umulig. Er ufør også av andre grunner.

Les mer

Får ikke erstatning for arbeidsskade

11. jan 2021 · spørsmål

Der er tale om en arbejdsskade, hvor jeg under arbejde for en norsk arbejdsgiver kommer svært til skade! Forsikringsselskab og NAV anerkender arbejdsskaden. Men vil ikke udbetale erstatning! På trods af, at jeg har dokumenterede skader, straks- og bro- symptomer. Speciallægerne konkluderer, at der er årsagssammenhæng og varig men. Tingretten afgør ´manglende årsagssammenhæng´ Jeg anker til Laugmannsretten fordi, at det IKKE er en Whiplash, men en regulær arbejdsskade. Men domm har afgjort.

Les mer

Ufør etter yrkesskade

21. aug 2020 · spørsmål

Har en godkjent yrkesskade på 17 % etter ulykke på jobb som anleggsgartner i 2002. Skade på nakke rygg og skulder med sykehusinnleggelse. Jeg omskolerte meg fra anleggsgartner til førskolelærer. Senskader etter traume mot nakke, med følger som følelsesløshet i venstre arm, migrene, øresus, nummenhet i ansiktet, gjorde at jeg ble operert for nakkeprolaps i 2019. Er nå på AAP, men ser at veien er lang frem til å stå i 100 % jobb. Kan jeg søke uføregrad med den godkjente yrkesskaden som utgangspunkt?

Les mer

Erstatning for skade i militæret

22. jun 2020 · spørsmål

Fikk en skade i militæret for nokon år siden. Har skaden enda og må leve med den. Har jeg krav på noko erstatning? Har store lege/medisinutgifter hver måned.

Les mer

Smittet av bakterie på jobb

24. feb 2020 · spørsmål

Er sykepleiestudent og har nettopp vært i en lengre praksisperiode. Det viser seg nå at jeg har blitt smittet av en pasient med bakterien ESBL. Legen sier jeg har krav på erstatning, stemmer dette? Hvordan skal jeg evt. gå fram?

Les mer

PTSD og yrkesskade

19. feb 2020 · spørsmål

Har posttraumatisk stresssyndrom, depresjon og utmattelse. Dette skyldes i hovedsak, masse feil og mangler, skader og mange unødvendige dødsfall jeg har sett. Har varslet, forsøkt forebygge over 40 år i helsetjenesten. Fikk innvilget uføretrygd som vel 60-åring, for tre år siden. Var i deltidsjobb etter ett år og nå som 64, så mye jeg orker, til jeg igjen ser nok av det samme og må ta pauser i perioder, med sykmelding på grunn av dette. Har jeg noen sjanse å få regnet dette som arbeidsskade?

Les mer

Erstatning for yrkesskade

28. jan 2020 · spørsmål

Jeg har fått hjernerystelse og post-hjernerystelse som følge av yrkesskade. I etterkant har jeg også fått kronisk klasehodepine og neseskade. Nå går jeg på AAP. og lurer på om man har rett til erstatning.

Les mer

Får ikke yrkesskadeerstatning

22. jan 2020 · spørsmål

Ble utsatt for yrkesskade i ett svært helseskadelig arbeidsforhold. Trygdekontoret skrev ut godkjenning av yrkesskade, men ble nektet alt i etterkant. Forsikringsselskapet fraskriver seg mandatet ved å binde seg til og forholder seg til avslaget fra NAV. Nå lever jeg av 100 % uførhet begrunnet i de kraftige symptomene som jeg daglig lider av etter yrkesskaden. Uføre-ytelsen er uten medisinsk diagnose og den tilkjente uføre-ytelsen er langt under fattigdomsgrensen. Hvordan takle dette?

Les mer

Skadet på kurs med jobben

13. jan 2020 · spørsmål

Det gjelder yrkesskade. Jeg var på et kurs gjennom jobben, hvor jeg på kurset pådro meg en skade. Det endte med i at jeg ble sykmeldt i 3 måneder. Hvilke erstatningskrav kan jeg stille da skaden har skjedd på jobben? Hva har jeg krav på?

Les mer

Får ikke forsikringsutbetaling for yrkesskade

22. okt 2018 · spørsmål

Jeg har falt ned fra trappa, da jeg var på jobb. Fikk håndleddskade. Det skjedde i 2016. Jeg var sykemeldt hele 2017. Begynte tilbake på jobb fra januar 2018, fortsetter trening med fysioterapeut. Det er bekreftet som yrkeskade av NAV, men arbeidsgivers forsikringselskap DNB har ikke gjort mye til nå. Hvilken rett har jeg?

Les mer

Personskade – uenighet om erstatning etter personskade

19. aug 2015 · artikkel

Skadeserstatningslovens regelverk for erstatning ved personskader er komplisert, og det kan være vanskelig å finne ut hvilke rettigheter du har hvis du har vært utsatt for en personskade. Hovedkravene for å få erstatning er at det må være et ansvarsgrunnlag, en årsakssammenheng og et økonomisk tap. Ansvarsgrunnlag betyr at noen må ha et objektivt ansvar […]
Les mer