Fri rettshjelp

Innhold

Arbeidsgiveren min er død. Er ingen til å drive firma videre, har ikke blitt åpnet konkurs enda.

07. feb 2024 · spørsmål

Arbeidsgiveren min er død. Er ingen til å drive firma videre, har ikke blitt åpnet konkurs enda. Men jeg vurderer å få dette fremskyndet. Vil gjerne ha hjelp til å gå videre med dette. Mangler lønn fra desember og Januar nå.

Les mer

Advokathjelp til ukrainsk flyktning

11. okt 2023 · spørsmål

En av våre bosatte flyktninger fra Ukraina trenger å snakke med en advokat på ukrainsk eller russisk i forbindelse med en sivilsak / samlivsbrudd. Politiet har vært litt involvert, og de mener at vedkommende må snakke med en advokat. Kan dette være noe som dere kan hjelpe vedkommende med? Det er ønsket en gratis konsultasjon.

Les mer

Far vil ikke betale barnets reisekostnader

09. jun 2023 · spørsmål

Barn bodde hos mor, flyttet så til far. Lite kontakt i 2 år. Nå har dette endret seg og barnet vil og har startet å reise til mor igjen. Samværsavtale skrevet og signert ca 2 år siden med hver 3. helg. Begge betaler hver annen gang og barnet kan ønske seg ferier og flere besøk. Nå sier far at han ikke vil betale for besøk. Mor har lav inntekt, ca 250 000 i aret. Far har ca 700 000. Begge har sambo/andre barn. Fri rettshjelp?

Les mer

Ikke fått utbetalt lønn som lærling

13. apr 2023 · spørsmål

Jeg er 18 år og var lærling i 6 mnd. Måtte si opp da arbeidsgiver ikke leverte papirer for å bli godkjent lærebedrift. 15. mars skulle jeg fått lønn for halve februar, men har ennå ikke fått det. Har jeg rett på fri rettshjelp? Tjente 44 000 i 2022 og inntil nå 22 000 i 2023. De svarer ikke på mailen jeg sendte dem. Kun på SMS dagen etter lønn skulle kommet. Ønsker advokathjelp dersom jeg har fri rettshjelp hvis ikke lønner seg ikke da det er under 10 000 kr inklusive feriepenger.

Les mer

Gå til sak mot kommune og barnevern

24. mar 2023 · spørsmål

Koster det å gå til sak mot kommunen? Eller er det fri rettshjelp?? Jeg har tenkt å gå til sak mot kommunen, men jeg er usikker på om det er lurt, men jeg har lyst å få erstatning får det barnevernet har gjort mot meg og mine barn, barnevernet har ødelagt bånd mellom mor og døtre, så dem må står får det de har gjort,

Les mer

Trenger fri rettshjelp til familiesak

24. mar 2023 · spørsmål

I need advice on a family situation with myself and children. I need it to be pro bono as I cannot pay for a lawyer.

Les mer

Kan et sameie får fri rettshjelp?

16. mar 2023 · spørsmål

Er det bare enkeltindivider som kan motta fri rettshjelp, eller kan også ulike organisasjoner motta dette? F. eks et boligsameie.

Les mer

Informasjon om grensen for fri rettshjelp

22. feb 2023 · spørsmål

Hvor kan jeg finne frem en link som tilsier "Nåværende inntektsgrense for fri rettshjelp er kr 350 000,– for enslige er kr 540 000,–"? Jeg er 100 % ufør etter en yrkesskade og får ca. over 170 000 kr i inntekt før skatt. Uførheten ble innvilget uten diagnose.

Les mer

Har jeg krav på fri rettshjelp?

13. feb 2023 · spørsmål

Jeg hadde en advokat som hadde en sak om erstatning for personskade med meg, jeg tror han har utnyttet meg for penger. Jeg er ufør og får ca 300 000 kr i inntekt etter skatt. Jeg er gift. Min mann bor i Sverige, så jeg bor alene, men jeg har lest når du er ufør og grensa å få fri rettshjelp er 350 000 kr. Stemmer det?

Les mer

Trenger advokat etter arbeidsulykke

23. jan 2023 · spørsmål

Jeg søger en dygtig norsk advokat, der kan lidt dansk! Situationen er den, at jeg for flere år siden er det efterhånden, at jeg kom ud for en arbejdsulykke under arbejde på en lastbil i Sydnorge. Efter lang tids nølen, lægeundersøgelser m.fl. fandt jeg en norsk advokat, der ville føre sagen for mig! I stedet for, at anlægge sag som aftalt, valgte han, at anlægge sag med begrundelsen: Nakkesleng. Hvilket det aldrig har været. Jeg plages fortsat af daglige smerter og sagen er en Retshjælpssag.

Les mer

Fri rettshjelp for klage til NPE

20. sep 2022 · spørsmål

Lurer på om dere tilbyr fri rettshjelp til personer med lav inntekt som har en klage hos NPE.

Les mer

Advokaten betaler ikke ut erstatningspenger

09. aug 2022 · spørsmål

Min gudmor ble tilkjent mye penger i erstatning, og det er ca 12 år siden! Advokaten hun har har pengene på en konto, og trekker ifra det som hun skylder han alle disse årene. Hun har fri rettshjelp, men han har aldri søkt om dette til henne. Hvordan skal hun gå frem for å få disse pengene som hun så sårt trenger nå, fordi helsa skrante Hvorfor drøyer det slikt?

Les mer