Eksen krever deler av campingvogn

Publisert: 26.04.2023

Jeg gikk nylig ut av et forhold med en. Vi har aldri hatt noe delt økonomi, min lønn var min og hennes var hennes. Selv når jeg tidligere har spurt om vi skulle ha en felles konto der vi begge kunne ha kontroll. Men ble aldri noe tema videre. Jeg har jobbet og tjent mitt samt kjøpt en bil og camping. Hu mener nå at hu skal ha 50 % av camp uten å ha betalt noe inn. Jeg har stått for all kost samt betaling av leie. Og har vert tydelig på at vi ikke har felles økonomi og at dette er mitt. Hva er rett og galt?

Svar:

Ved samlivsbrudd mellom samboere, er hovedregelen at hver part beholder egne verdier (og gjeld).

Hvem som står registrert som eier på kjøpekontrakt og i offentlig register, er av betydning, - men det kan også være relevant å se nærmere på det reelle eierforholdet, hvis kjøpet er finansiert ved bruk av sammenblandede midler.

I deres tilfelle høres det ut som det er du alene som har kjøpt og finansiert campingvognen, og da er den din i så fall, uten at du skal dele noe verdi med henne.

(For ektefeller derimot, er utgangspunktet at alle verdier som er skapt under ekteskapet skal deles, med unntak av skjevdelingsmidler og særeiemidler.)

Med vennlig hilsen, advokat Katharina Vig Lunde

Del denne artikkelen: