Separasjon og skilsmisse

Innhold

Eks krever takst fra en tredje megler

27. mai 2024 · spørsmål

Etter skilsmisse har vi hatt 2 takster av eiendom. Motpartens advokat har pekt ut en megler som han vil skal utføre en 3. takst. Kan han gjøre det? Oppfattes som kameraderi.

Les mer

Hvilke verdier skal fordeles ved skilsmisse?

21. mai 2024 · spørsmål

Vi har bestemt oss for å skille lag etter 23 år. Han tjener mye mer enn meg og har betjent renter på lånet de siste årene. Han har og har hatt hele inntekten på utleie av hybel. Er det bare verdien på husene som skal fordeles? Han startet et firma etter at vi giftet oss, det er nå solgt og han sitter på en del penger i både aksjer og i et holdingselskap.

Les mer

Kan min eks kreve verdier av driftsmidlene i mitt selskap?

15. apr 2024 · spørsmål

Skal skilles etter 25 års samliv. Kan min eks kreve verdier av driftsmidler som jeg har i mitt firma? Det er et enkeltmannsforetak. Dette kan være verktøy, tilhenger, stillas, traktor mv. Firmaet var registrert lenge før jeg giftet meg og har vært mitt levebrød.

Les mer

Hva skjer med fordeling av bolig ved skilsmisse?

11. mar 2024 · spørsmål

Vi skal selge boligen. Kona skal ha sin del 50/50. Vi er ikke skilt ennå. I denne situasjonen: hvis jeg kjøper hus alene og blir skilt, har hun krav på 50/50?

Les mer

Skal eiendommen deles likt ved skilsmisse?

27. feb 2024 · spørsmål

Jeg og mannen min kjøpte hus i fjor. Jeg er 100 % eier. Nå er vi i separasjon, bor ikke sammen. Lån for hus til banken betaler jeg alene, men han står som medlåntaker. Skal vi dele eiendom likt ved skilsmisse?

Les mer

Eks nekter å utbetale økonomisk kompensasjon

12. feb 2024 · spørsmål

Vi har fordelt innbo og løsøre. Min eks har beholdt mesteparten og vi er enige i en økonomisk kompensasjon. Han holder nå tilbake deler av utbetalingen. Hva kan jeg gjøre? Frist for fordeling og betaling var 1. okt 2023, men vi var enige i å bruke lenger tid grunnet praktiske hensyn. En advokat har foreslått dagsmulkt. Vi er nå enige om fordeling og har en plan, men han nekter å betale ut siste del.

Les mer

Må man dele oppspart pensjon ved skilsmisse?

19. des 2023 · spørsmål

Jeg tok ut 100 % alderspensjon fra folketrygden som 62-åring. I tillegg har jeg tjenestepensjon. Alderspensjonen fra folketrygden har jeg satt inn på høyrentekonto. Den og tjenestepensjonen skal jeg leve av etter fylte 67. Ved en evt. ekteskapsoppløsning, hva skjer med min oppsparte pensjon? Må jeg dele den med min mann? Evt. har jeg noen mulighet for å unngå dette?

Les mer

Eksmann ikke fornøyd gammelt skilsmisseoppgjør

12. des 2023 · spørsmål

Så langt som tilbake til begynnelsen av 2000-tallet, var jeg i skilsmisseoppgjør i retten, og det er enighet mellom partene. Men nå etter mange år, er ikke min eksmann fornøyd, og krever jeg betaler tilbake en post fra saken, som ikke ble lagt vekt på i oppgjøret. Her føler jeg meg rådvill, og usikker i forhold til hva jeg skal gjøre. Har jeg noe rettigheter? Er det foreldet? Det er ikke opprettet noe gjeldsbrev.

Les mer

Seperasjon og dine rettigheter

08. des 2023 · spørsmål

Jeg har akkurat separert meg, og min mor ønsker å gi meg en sum penger for en slags "startkapital". Hvis disse kommer inn på min konto etter datoen for seperasjon, kan min eksmann kreve halvparten av de pengene? Vi har ikke felles økonomi. På forhånd tusen takk for svar!

Les mer

Problemer med samarbeid etter skilsmisse

22. sep 2023 · spørsmål

Kona flyttet ut i januar grunnet utroskap på hennes side. Vi har et barn på 5 år med 50/50 ansvar hvor datteren vår bor en uke hos hver. En dag hadde datteren min kommet seg inn hos meg og ville ikke forlate huset. Hun begynte å krangle med moren min som resulterte i at jeg kastet henne ut. Det var dumt at døren var åpen. Har hun lov til å ta seg inn hos meg? Hva kan jeg gjøre for å unngå at det skjer igjen? Hun sliter litt psykisk, men ønsker ikke gå til legen.

Les mer

Fordeling av bolig etter skilsmisse

08. jun 2023 · spørsmål

Jeg ble sammen med min mann i 1996. Han kjøpte hus i 1997. Vi giftet oss i 2002. Fem år senere satte vi huset i begges navn, og har siden den gang betalt låneavdragene sammen. Når vi nå skal skille oss, hvordan skal verdien på huset deles? Er det slik at han skal få verdien av håndpenger som han betalte for huset, og det han har betalt inn fram til ekteskapet? Og at resten deles likt mellom oss. Eller er hele huset hans, selv om de fleste avdragene er gått over mitt konto?

Les mer

Eksmann krever penger tilbake for forsikring

23. mai 2023 · spørsmål

Etter snart 2 år som skilt finner eksmann ut at han har betalt for en forsikring som var min. Jeg spurte han etter ca 6 mnd fra hverandre om det var han som betalte, men fikk til svar at det var jeg som betalte den. Nå krever han tilbakebetalt beløpet han har betalt inn. Er jeg pliktig til å betale disse pengene?

Les mer

Trenger hjelp til økonomisk oppgjøre etter separasjon

02. mai 2023 · spørsmål

Jeg og kona eier to hus. Eierbrøk er 50/50. Det er bare jeg som betaler alt for begge husene til tross for at vi står nå med felles gjeld på 2,5 millioner. Hun beholder lønnen sin og betaler ingenting, men betaler noen ganger frivillig bare til mat og klær. Hun betalte bare 200 000 som egenkapital for det første huset. Hvordan skal være det økonomiske oppgjøret ved separasjonen hvis bare jeg som betalte for alt?

Les mer

Hva har jeg krav på etter skilsmisse?

28. apr 2023 · spørsmål

Gift i 15 år og felles barn. Han eier huset som jeg flyttet inn i, det er blitt bygget på og økt verdien betraktelig etter det. Ble kjøpt hytte i hans navn etter 10 år som gift. Han har en veldig godt betalt reisende jobb, mens jeg har passet barna og jobbet (utbetalt minstelønn). Han betaler lån og det meste, selv om jeg er medlåntaker på hytta og (huset da det skulle bygges på.) Jeg betaler fast innpå felles konto, og kjøper mat, klær til barna ect. utenom det. Hva har jeg krav på ved eventuell skilsmisse?

Les mer

Ekskona er ikke fornøyd med skifteavtalen

18. apr 2023 · spørsmål

Vi skilles, vi har bolig og hytte sammen. I skifteavtalen har jeg tilbudt henne å kjøpe henne ut med en engangssum for bolig og hytten. Samlet sett, kan summen være noe mindre enn antatt prisantydning, Kona tok selv initiativ til å signere og sende skifteavtalen og alt ble gjort opp. I skifteavtalen har vi punkt om at begge har enig i avtalen og at ingen kan kreve noe av den andre etter oppgjøret er utbetalt. Hun mener nå hun har fått for lite, og krever mer. Har jeg noe å bekymre meg for her?

Les mer

Rettigheter ved skilsmisse

31. mar 2023 · spørsmål

I am Greek married to a Norwegian. We got married in Norway. We have a 3 year old son. I have lived in Norway for 4 years. Our son goes to the barnehage. This is the first time-year I have worked in Norway as a teacher at an ungdomsskole (vikariat 60 %). I am considering divorce and would like to know my rights, obligations and possibilities-options. We rent an apartment. In case of divorce I would prefer that our son lives mostly with me. I have a low income and not a fast-secure job.

Les mer

Rett på fremtidig arv til ekskone?

11. jan 2023 · spørsmål

Jeg og min kone skal skilles. Hun vil nok om noen år arve en del penger p.g.a en familiebedrift. Hun har ikke noe særeie. Har jeg rett på noe av denne arven senere?

Les mer

Skjevdeling av farsgård

06. okt 2022 · spørsmål

Min ektemann gjennom 41 år har tatt ut skilsmisse/separasjon. Farsgården som jeg overtok etter min fars død, betalte ut mine to søstre ved arveoppgjøret etter våre foreldre, kan jeg kreve den skjevfordelt. Min eks og hans advokat bestrider dette.

Les mer

Må man dele penger på konto ved skilsmisse?

22. sep 2022 · spørsmål

Jeg og kona mi vil skilles, men jeg vil spørre om egen konto til begge to. Må vi dele det også eller ikke? Jeg har 400 000 inne på konto.

Les mer

Kan man bo eller leve sammen med en annen dame i separasjonstiden?

19. apr 2022 · spørsmål

Kan man bo eller leve sammen med en annen dame i separasjonstiden?

Les mer