Dødsbo

Innhold

Fritak for kommunale avgifter for dødsbo

05. jan 2021 · spørsmål

Min mor døde i høst. Hun bodde alene og huset står nå tomt. Kan det da fritas for kommunale avgifter? Det regnes nå som et dødsbo.

Les mer

Uklare eieforhold i dødsbo

05. jun 2020 · spørsmål

Jeg har en leilighet som jeg har leid ut i min bestefar sitt hus og han er kausjonist for lånet mitt, men han falt bort og nå har jeg fått beskjed om at jeg må sparke ut de som leier fordi det er en dødsbo. Men så har jeg en kontrakt mellom meg og min bestefar om at hvis noe uventet skulle skje så skulle jeg bli betalt ut av leiligheten eller bli eier av den. Men nå blir det ikke sånn, men har ikke jeg noe krav på å få pengene mine før de selger huset eller kan jeg ikke få de før huset er solgt?

Les mer

Må betale for sin avdøde mor

11. des 2018 · spørsmål

Min mor døde i sommer, i dag jeg fikk jeg en regning fra NAV som viser at hun har betalt for lite i oppholdsavgift på sykehjemmet hun bodde på. Hun bodde på sykehjem i 11 år. Vi foretok et privat skifte i 2009 og lurer nå derfor på om vi står ansvarlig for å betale denne regningen som NAV sender til oss?

Les mer

Kreve arv etter signert utskiftet bo?

03. mai 2018 · spørsmål

Kan jeg kreve å få utbetalt arv,selv etter at jeg signerte uskiftepapirene? Er enebarn av min far, og han og hans kone har ingen barn sammen. Kan hun selge unna gjenstander som ble kjøpt da han levde?

Les mer

Mottatt inkassokrav for sin avdøde far

06. mar 2018 · spørsmål

Jeg mottok i dag et krav fra inkassoselskap som er fra 2012, etter min avdøde far. Jeg ringte og spurte de hva dette gjaldt, og hvorfor jeg ikke har hørt noe om dette før. De sier de sendte en faktura i 2014, da til en adresse jeg ikke bodde på. Etter 2014 sier de at de ikke har sendt ut purring eller faktura. Er det rett at jeg nå skal betale dette kravet etter min far så mange år etter, når jeg ikke har hørt noenting fra dem? Jeg aner ikke engang hva dette er for noe.

Les mer

Hva skjer med gjelden i tilfelle dødsfall?

06. mar 2018 · spørsmål

Jeg har diverse kredittkort som jeg betaler ned på. Ca. 100 000 kr inkludert kreditt på min bankkonto, totalt ca.100 000 kr. Må min kone betale dette om jeg dør eller må andre betale? Hva skjer om dette ikke er betalt før jeg dør?

Les mer

Arveoppgjør – skilsmisse skaper problemer i arveoppgjør

06. aug 2015 · artikkel

Arveloven gir en enkel oppskrift for en kjernefamilie med en mor og en far som kun har felles barn, og som har som felles ønske at arven skal deles likt mellom barna. Da sier arveloven at den av foreldrene som lever lengst, har rett til å sitte i uskifte. Uskifte betyr at arv ikke fordeles […]
Les mer