Får ikke kontrakt for ny stilling av arbeidsgiver

Publisert: 19.04.2023

Jeg ble enig med arbeidsgiver om ny stilling i bedriften som innkjøper. Det har gått 5 måneder siden jeg begynte i stillingen men fortsatt så har jeg ikke fått ny arbeidskontrakt, Jeg har spurt flere ganger om den kommer, men får ikke et klart svar. Nå lurer jeg på om jeg skal si fra om at jeg går tilbake den gamle jobben som står i min arbeidskontrakt. Kan jeg gjøre det siden jeg ikke har fått ny arbeidskontrakt som innkjøper? Og hva er reglene for når må en ny arbeidskontrakt være på plass ?

Svar:

Det er avtalen mellom deg og arbeidsgiver som gjelder. Siden du har jobbet som innkjøper i 5 måneder, så har både du og arbeidsgiver innrettet dere etter denne avtalen. Selv om avtalen (enda?) ikke er formalisert i en ny arbeidsavtale, så har du ikke anledning til selv å bestemme at du skal gå tilbake til den gamle stillingen din.

I arbeidsmiljøloven finnes det regler som sikrer rett til skriftlig arbeidsavtale, og at den skal foreligge senest en måned etter at arbeidsforholdet begynte.

Det finnes ingen tilsvarende regel som bestemmer at det skal skrives ny arbeidsavtale dersom du får endret stillingstittel. Hvis avtalen om å endre stilling er inngått skriftlig (feks etter dialog på e-post), så vil du uansett ikke ha problemer med å bevise at du har fått den nye stillingen, dersom du skulle få behov for det.

Hvis begge parter forholder seg til at du har stilling som innkjøper (dvs. hvis du utfører endrede oppgaver, har fått endret tittel i e-postsignatur, har fått endret lønn, eller lignende), så er det uansett realiteten som avgjør.

Med vennlig hilsen, advokat Torbjørn Evjenth

Del denne artikkelen: