Arbeidsavtale

Innhold

Kan arbeidsgiver endre avtale om bilgodtgjørelse?

18. jan 2022 · spørsmål

Arbeidsgivers styringsrett. Jobber som serviceingeniør og har i min kontrakt spesifisert fast+km godtgjørelse for bruk av egen bil, som var et viktig utgangspunkt ved ansettelse. Kan arbeidsgiver ensidig endre disse satsene? Ny avtale vil gi meg ca kr 1000 mindre etter skatt pr mnd.

Les mer

Arbeidsgiver vil sette meg ned i lønn

18. jan 2022 · spørsmål

Arbeidsgiver vil sette meg ned i lønn. Jeg har nå jobbet på samme arbeidsplass i 15 år. Etter som årene har gått har jeg fått bedre stilling og selvfølgelig bedre lønn. Det som nå har blitt problemet er at firma har blitt kjøpt opp for 2 år siden. De skal nå flytte arbeidsplassen og ha inn sine egne ledere. Jeg får bli med på flyttelasset, men må da godta ny stilling og det er ingen lederstilling og må da godta kraftig lønnskutt. Vi snakker 240 000,- i kutt. Har de lov til dette? Hva gjør jeg?

Les mer

Arbeidsgiver har ikke nok jobb til å fylle stilling

06. jan 2022 · spørsmål

Jeg har en kontrakt på 37,5 timer per uke. Min arbeidsgiver sendte meg 3 beskjeder i løpet av desember at han ikke har jobb for meg. Det betyr at selv om jeg var tilgjengelig for å utføre jobb, var jeg hjemme. I tillegg brukte jeg privat bil i arbeidstiden å reise mellom kontoret og ulike prosjekter. Jeg fikk ikke heller penger fra arbeidsgiver på manglende arbeidsdager og bruk av privat bil i arbeidstiden. Jeg sendte en epost til sjefen med betalingskrav, ble det gjort riktig?

Les mer

Får ikke koronatillegg som sykepleier

30. des 2021 · spørsmål

Jag har sk nollstilling på Ahus sen November i år; jag haft dessforinnan faststilling i 17 år. Jag jobbar heltid med 0 stilling. ; nu nekar de mig det extra tillägg 800 kr/ timme( pga Corona och brist på personal) som de andra får när de här jobbat mer än 35,5 Tim / vecka. Är det så? Bara för att jag har 0 stilling inga rättigheter?

Les mer

Mistet mertid pga sykemelding

15. des 2021 · spørsmål

I min jobb er det høysesong okt-jan, da må man påregne mertid. Dette står i kontrakt. Var sykemeldt uke 48, men da fjernet arbeidsgiver mertiden på 16 t fra vaktlisten, og satte meg tilbake til ordinære timer. Er dette lov? Han påstår at Virke sier dette er rett.

Les mer

Får ikke fast jobb til tross for avtale

10. des 2021 · spørsmål

De siste årene har jeg gjennomgått omskolering og arbeidstrening, i bedrift med arbeidsoppgaver relatert til studiene, mellom semestrene. Jeg har fremdeles mulighet til videre omskolering i 2 år. Men for 4 måneder fikk jeg beskjed fra daglig leder, at jeg skulle få fast jobb når arbeidstreningsperioden var over (flere måneder siden). Dette har blitt nevnt med jevne mellomrom i høst/vinter. Pga. dette utsatte jeg videre studie, men jeg har enda ikke fått jobb selv om jeg får arbeidsoppgaver.

Les mer

Kan arbeidsgiver endre antall timer i uken uten videre?

01. des 2021 · spørsmål

Jeg har en 50 % stilling i en butikk med timesbasert lønn. I går måtte jeg forlate jobb midt i arbeidsdagen på grunn av sykt barn. Siden jeg ikke har så mange egenmeldinger igjen, tilbydde jeg meg å jobbe inn timene dagen etter eller neste dag jeg hadde fri. Arbeidsgiver virket irritert, sa at jeg bare kunne ta fri resten av uken. Arbeidsgiver sier at jeg er «ansatt timesbasert og i utgangspunktet kan jeg gjøre om på arbeidstimene dine etter behov». Stemmer dette? Har jeg ikke krav på 50 % jobb?

Les mer

Sykemeldt i deltidsstilling

29. nov 2021 · spørsmål

Spør på vegne av en venn. Han jobber 100 % vikariat til 01/02/22 og deretter går han i 100 % fast stilling. Han har et gammelt skade som har forverret seg og skal muligens opereres i februar og før han går i sin 100 %؜ fast stilling. Hva skjer med arbeidskontrakten da han blir sykemeldt før han går i 100 % stilling?

Les mer

Får færre timer enn avtalt

29. nov 2021 · spørsmål

Jeg jobber via et større bemanningsbyrå, og er for tiden utleid til et mindre lager. I utgangspunktet var oppdraget på en måned, hvor jeg skulle jobbe mandag - torsdag fra kl 07:00 til 15:00, 07:00 - 1300 på fredager, og 09:00 - 16:00 annenhver søndag. Dette gjorde jeg de først 2 ukene, men tredje uken fikk jeg beskjed om at det hadde oppstått en situasjon med en kunde som gjorde at de ikke lenger kunne jobbe 07:00 - 15. Jobber nå mye mindre, men jeg har vel fortsatt krav på full lønn?

Les mer

Fast stilling etter seks år som vikar

19. nov 2021 · spørsmål

Jeg har jobbet på en skole med faste timer i ca 6 år. Før dette jobbet jeg litt nå og da i 2 år. På kontrakten min står det vikar med faste timer. Har jeg ikke rett på fast ansettelse etter 6 år med fast arbeidstid?

Les mer