Erstatning for tapt barndom

Innhold

Erstatning etter mobbing på skolen

25. mar 2022 · spørsmål

Er på utkikk etter info om det foreligger reell sjans for og ta opp en sak fra videregående skole, angår rasistisk mobbing. Der en lærer mobbet meg. Var tilbake i 2003. Har ikke noe skade, men fikk ikke utdanning før 10 år senere. Og føler det har da vært stor økonomisk tap i forhold til hva yrke jeg gikk inn. Samt mye annet som bidrog til hvordan livet utspillet seg.

Les mer

Krav på erstatning for tapt barndom?

04. mar 2022 · spørsmål

Snart 22 årig jente her. Hele oppveksten har jeg slitt med omsorgssvikt fra begge foreldre, og barnevernssaker som ble henlagt, fordi de ikke har sett barnet. Far er bipolar og alkoholiker, sjukt manipulerende. Mor var (død nå) pillemisbruker m.m. Har fra jeg var 12, og mer bevisst - slitt psykisk av fars behandling og mors avhengighet. Far har også hatt besøksforbud, og jeg er fysisk redd for han. Er dette en sak der jeg kan søke erstatning for tapt barndom? Sliter den dag i dag.

Les mer

Erstatning for barndom preget av rus

01. feb 2022 · spørsmål

Jeg er 36 år gammel. Har hatt en barndom preget av rus og mye manipulering av far oppigjennom hele oppveksten. Barnevern koblet inn, flyttet her og der oppigjennom. Min far har ofte klart å blitt venn med saksbehandlere en kort periode innimellom som førte til samvær som var preget av rus, omsorgssvikt o.l. Så ble samværene avsluttet i perioder frem til dem ble tvunget på igjen. Jeg har tatt personlig skade av alt dette selv om jeg er i jobb. Har lyst at noen skal stå til ansvar?

Les mer

Fått ADHD-diagnose for sent

26. jan 2022 · spørsmål

Jeg er en mann på 30 år. Jeg har endelig fått diagnose og medisiner for ADHD. For nesten 20 år siden mener jeg å huske, var det et tema om jeg hadde ADHD, men pga vanskelige forhold hjemme ble det hele tiden sagt at det var sikkert derfor jeg var urolig og hadde adferdsproblemer. Jeg utviklet et forhold til rus og kriminalitet i 16 års alder og er i dag gjeldsslave, har sonet flere ganger, ingen utdannelse. Jeg mener jeg hadde hatt andre forutsetninger om jeg ble diagnostisert tidligere. Hvem kan hjelpe meg?

Les mer

Søke om erstatning for tapt barndom

08. des 2021 · spørsmål

Jeg er 51 år. Jeg lurer på om det er mulig for meg å søke om erstatning for "tapt barndom"? Jeg vokste opp i et hjem med rus og vold, daglig. Hele min barndom og ungdomstid var fylt av dette. Min far var alkoholiker og psykopat. Dette har gjort at jeg har fått store psykiske problemer. Politiet, legen, skolen, venner og naboer visste hva som foregikk, men ingen meldte fra til barnevernet. Vi hørte i hvert fall aldri noe fra dem. Kan man søke om erstatning for dette?

Les mer

Psykisk syk pga fars fravær

24. nov 2021 · spørsmål

Jeg er 27 år. faren min har ikke vært i livet mitt uten om 2 uker sommer 07 og noen dager august 2010, etterfulgt av ønske om farskapstest. Jeg begynte å slite psykisk i 07 en liten stund etter og pga han sliter jeg den dag i dag både psykisk og fysisk, kan jeg kreve erstatning mot han på noe vis?

Les mer

Advokat til sak om tapt barndom

21. okt 2021 · spørsmål

Jeg har en veldokumentert sak i forhold til omsorgssvikt, med resultat i tapt barndom og skole. Jeg har støtte fra spesialisthelsetjenesten på at de mener det er grunnlag for å søke om erstatning. Jeg tror ikke jeg har rett på fri rettshjelp, da jeg er ufør med brutto inntekt på omtrent 360 000. Jeg har mye utgifter og det vil bli vanskelig for meg å ha råd til advokatutgifter. Kunne dere ha hjulpet meg med å komme i kontakt med en aktuell advokat for å drøfte mine muligheter?

Les mer

Billighetserstatning for tapt barndom

11. okt 2021 · spørsmål

Billighetserstatning angående tapt barndom, grunnet omsorgssvikt og overgrep fra barnsben av.

Les mer

Sak om erstatning for tapt barndom

31. aug 2021 · spørsmål

Fikk en skikkelig psykisk knekk for to år siden med masse diagnoser og traumer fra barndommen. Har husket litt og alltid lurt på hvorfor barnevernet ikke var inne i bildet. Undersøkte litt for to mnd siden, og fant en barnevernsmappe som viser stor svikt fra dem. Har ufør og ikke mulighet til advokat. Hvordan går man da frem i en sak for erstatning for tapt barndom? Har man noen sted krav på gratis hjelp?

Les mer

Erstatning for tapt barndom

27. aug 2021 · spørsmål

Kan jeg saksøke kommune får at dem har gjort urett mot meg siden jeg var liten til voksenlivet?

Les mer