Avkall på arv

Innhold

Frasi seg arv pga gjeld

14. nov 2022 · spørsmål

Er det mulig og overføre sin andel av morsarven til sin sønn eller svigerdatter? Slik at den person overtar min rettighet til arven? Hvis det er mulig så kan ikke, en kreditor ta beslag i arv (bolig som skal selges).

Les mer

Datter ønsker ikke å arve gjeld etter far

14. okt 2022 · spørsmål

Min datter mistet sin far. Hun er eneste arving og har 2 mindreårige barn. Avdøde eide leilighet i sameie, ellers lite eiendeler av verdi. Ser ut til at det kan bli mer gjeld enn verdier i boet. Har lite lyst til privat skifte av boet, siden hun da må stå ansvarlig for gjeld. Kan hun frasi seg arv og gjeld slik at dette går videre til mindreårige barn? Må da barna ha verge som tar seg av evt skifte av boet? Hvis offentlig skifte, blir hun fortsatt ansvarlig for gjeld, evt får utbetalt overskudd?

Les mer

Hvem arver når far frasa seg farsarven?

05. okt 2022 · spørsmål

En slektning sa fra seg farsarv da faren døde og hadde gjeld. Moren til avdøde (det vil si farmoren til min slektning) levde på det tidspunktet, men døde nå. Får da min slektning arven etter farmoren selv om han har fraskrevet seg farsarven?

Les mer

Ønsker å frasi seg arven til fordel for broren

22. sep 2022 · spørsmål

Jeg og min bror arver litt verdier fra vår mor. Jeg ønsker at min bror skal overta alt av verdi og ønsker og fraskrive meg min arv. Jeg har 3 voksne barn selv som er voksne, må disse også fraskrive seg denne arven for at min bror skal kunne overta alt?

Les mer

Ønsker å avslå arv fra onkel

20. sep 2022 · spørsmål

Min onkel har ingen livsarvinger. I testamentet ønsker han å fordele arven sin på meg og flere slektninger og venner. Han eier et hus, men ønsker ikke at dette skal selges etter sin død (Han vil at noen venner skal få fortsette å bo der.) Han har foreslått et styre bestående av meg og to andre arvinger, som skal sørge for utleie m.m. Jeg er usikker om jeg orker dette ansvaret. Spørsmålet er hvordan man avslår arv? Jeg har selv to mindreårige barn, kan jeg avslå avslå arv på vegne av disse også?

Les mer

Mor ønsker ikke lenger å eie arvet hus

09. aug 2022 · spørsmål

Min mor og hennes 5 søsken arvet huset etter sine foreldre for ca 15 år siden. Hennes eldste bror bodde delvis i huset i noen år, men ingen har bodd der de siste 10-12 årene. Huset forfaller mer og mer og er ikke lenger beboelig. Huset er fremdeles (veldig) fullt av min onkels eiendeler, og han ønsker ikke å gjøre noe med dette. Vi regner med at det kan komme kostnader etter hvert (for opprydding eller fjerning av huset), og min mor ønsker nå å frasi seg sin del av arven. Hva kan hun gjøre?

Les mer

Rydde opp i dødsbo etter avkall på arv

09. aug 2022 · spørsmål

Et familiemedlem døde og etterlater seg mer gjeld enn verdier, slik at jeg avslår arv til tingretten. Det er fortsatt ønskelig å selv rydde ut av familiemedlemmets leide leilighet. Har jeg lov til å ta meg inn i leiligheten for å rydde og vaske når arv er avslått? Og hvem kontakter jeg eventuelt for å avklare dette?

Les mer

Vil ikke arve fars gjeld

16. feb 2022 · spørsmål

Far har gått bort og jeg lurer på hvordan man fraskriver seg ansvaret for arv, da han har mer gjeld enn verdier. Kan nevnes at vi er 4 søsken/barn, og at far ikke eide noe bolig e.l, han leide. Ingen av oss barn ønsker noe ansvar for hans gjeld. Hvordan går man frem? Og må alle oss barn gjøre noe, eller er det nok at en av oss ordner dette?

Les mer

Ønsker ikke å arve gjeld

30. sep 2021 · spørsmål

Min bror døde og hans barn er da arvinger, men det er mer gjeld enn formue og de ønsker da ikke å arve ha. Hvordan melder man tingretten finnes det et skjema? Han hadde fast eiendom. Kan man bruke paragraf 80?

Les mer

Hva skjer med brors arv?

16. aug 2021 · spørsmål

Min bror døde i fjor og hans to barn sa ifra seg arv etter han. Hva skjer da med fremtidig arv? Vår mor er fremdeles i live. Når hun dør, vil min brors barn være arveberettiget når de tidligere har frasagt seg farsarv? Og om de er arveberettiget kan kan dette omgås ved testamente?

Les mer