Oppsigelse ved trakassering på jobb

Publisert: 27.06.2022

Jeg har hatt det tøft på jobb lenge, og valgte å si opp. Jeg har blitt skjelt ut av en ustabil arbeidsgiver flere ganger i etterkant. De har ringt og oppsøkt meg hjemme utenfor arbeidstid. Jeg har stått i en svært psykisk belastende situasjon etter oppsigelsen, noe som førte til at jeg ble sykemeldt. Hva gjør jeg? Jeg blir skremt av dette. Jeg forhandlet ned oppsigelsestiden med en måned med skriftlig bekreftelse, men er redd de nå skal gå tilbake på det. Har jeg noe å bekymre meg for?

Svar:

Du beskriver en krevende situasjon, som innebærer trakassering og manglende respekt for HMS fra arbeidsgivers side. Hvis du er sykmeldt av lege har du ingen plikt til å stille på arbeid og yte arbeidsinnsats. Dette gjelder også i oppsigelsestid. Det er fint at du har avtalt kortere oppsigelsestid. Med skriftlig bekreftelse har du dokumentasjon på denne avtalen og du kan forholde deg til det.

Selv om du snart kan legge hele situasjonen bak deg, kan du vurdere å varsle Arbeidstilsynet om den uholdbare situasjonen i bedriften.

Med vennlig hilsen, advokat Ådne Jareld

Del denne artikkelen: