Adopsjon

Innhold

Adopsjon av stebarn

27. okt 2023 · spørsmål

Hvordan kan jeg starte med stebarnsadopsjon av mitt barn? Her er saken, mor til barnet er gift på nytt og nå ønsker jeg å overføre alt til hennes nye ektemann. Grunnet alle omstendigheter, er nok dette det aller beste får barnet.

Les mer

Rett til opplysninger om barnet etter adopsjon

08. sep 2023 · spørsmål

Har en dame rett til å få vite om barnet hun fødte og adopterte bort har dødd?

Les mer

Har adopterte barn lik rett til arv?

09. jun 2023 · spørsmål

Jeg er adoptert, og ble det før de fikk egne barn, hvordan står jeg i forhold til arverett da? Og skulle min far gå bort først, har jeg/vi noen arverett mens min mor lever, eller har hun alt frem til hennes tid kommer?

Les mer

Adoptere voksent bonusbarn

16. mai 2023 · spørsmål

Jeg er samboer og har vært det i 33 år. Hun hadde 2 barn fra før da vi møttes, 2 år og 6 år. Faren til barna var død. Saken er at "gutten", som nå er 35 år, har spurt om jeg ønsker å adoptere ham. Og det er for så vidt greit nok, men begge to har jo vært "mine" barn hele tiden. Men vi har også en datter felles 29 år. Juridisk: Vil hans søster da bli halvsøster og hans halvsøster bli søster? Og vil hans datter bli mitt juridiske barnebarn? Og hva med arverett? Burde jeg kanskje adoptere begge??

Les mer

Adoptere nevø fra Afrika

11. nov 2022 · spørsmål

Jeg er gift og min kone er afrikansk. Hun har nå også norsk statsborgerskap. Vi ønsker å ta over foreldreansvaret til hennes nevø, som bor i Afrika. Far (min svoger) og mor til barnet ønsker også at vi tar over foreldreansvaret da de ikke er i stand til å ta vare på gutten. Jeg har forstått at adopsjon av familiemedlem fra utlandet er veldig vanskelig. Advokat i Afrika anbefaler at vi overtar foreldreansvaret i Angola og deretter bringer ham til Norge. Adopsjon kommer senere. Er dette mulig?

Les mer

Mors nye kjæreste ønsker å adoptere barnet

11. nov 2022 · spørsmål

Min problemstilling er følgende. Jeg har en datter. Jeg og mor bor ikke sammen og var ikke sammen ved fødselen. Jeg har derfor ikke foreldreansvar. Nå ønsker kjæreste til mor å adoptere min datter. Dette er selvsagt noe jeg er svært uenig i. Spørsmålet blir derfor: Kan dette gjennomføres uten mitt samtykke? Hva må jeg gjøre for å hindre dette?

Les mer

Kan man adopteres tilbake av biologisk forelder?

28. okt 2022 · spørsmål

Jeg er en voksen dame som ble adoptert. Kan min biologiske mor adoptere meg tilbake når mine adoptivforeldre er død, og jeg også ønsker det?

Les mer

Arverett etter adoptivmor

13. okt 2022 · spørsmål

Min biologiske mor døde da jeg var barn og min far giftet seg på nytt. Jeg ble da adoptert av hans nye kone. Min far er nå død. Har jeg arverett etter min stemor? Jeg står ikke oppført i Folkeregisteret som hennes barn.

Les mer

Kone ønsker å adoptere barn med ukjent far

29. apr 2022 · spørsmål

Jeg er gravid, gift med en dame og hun ønsker å adoptere mitt barn. Far er ukjent og vi lurer på hvordan vi skal gå frem i denne prosessen?

Les mer

Rettigheter når barnet blir tvangsadoptert

02. feb 2022 · spørsmål

Hva er rettigheter for foreldre når barnet er tvangsadoptert? Har foreldre rett på samvær og bilder av barnet? hva er våre rettigheter til barnet nå?

Les mer

Arverett etter biologiske foreldre

05. nov 2021 · spørsmål

Vi adopterte to jenter på ca 3 og1,5 år. Da biologiske foreldre døde fikk vi beskjed om at barna ikke hadde arverett av biologiske foreldre. Er dette rett?

Les mer

Adopsjon av sin biologisk mor

11. okt 2021 · spørsmål

Kan man adoptere sin biologiske mor?

Les mer

Ønsker at adopsjonsprosessen skal gå raskere

28. sep 2021 · spørsmål

Min kone og jeg ønsker å adoptere hennes nevø fra et annet land, fordi faren til nevøen døde. Moren til barnet er svært ressurssvak og fattig, med en familie som utgjør risiko for barnet. Hun ønsker at vi skal adoptere. Nevøen bor nå sammen med farmor som er syk og ikke i stand til å ta seg av barnet i lengden. Per i dag forsørger vi barnet økonomisk. Hvordan kan vi få barnet til Norge fortest mulig? Finnes det en raskere måte enn den vanlige lange søknadsprosessen?

Les mer

Mistenker at halvsøster har forfalsket opplysninger i adopsjonsprosess

28. sep 2021 · spørsmål

Da mor og far giftet seg hadde mor en datter fra før. Da far døde kunne min halvsøster legge frem papirer på at hun har blitt adoptert av far. Min mor benekter at det har skjedd. Hos folkeregisteret er det opplyst at han er hennes far. Er det noen mulighet for at hun kunne ha forfalsket slike opplysninger? Hun er kronisk svindler. Hun er og tidligere straffedømt for svindel. Hun arvet også sin biologiske far da han døde.

Les mer

Ønsker å adoptere voksent fosterbarn

24. sep 2021 · spørsmål

Jeg ønsker å adoptere et fosterbarn som nå er voksen. Hun kom til oss når hun var 5 mnd. Og flyttet for seg selv når hun var 18 år. Min mann er død. Hennes foreldre og eneste biologiske søster er døde. Hun og hennes kjernefamilie med mann og barn har alltid vært i vår familie. Ønsker at hun skal ha samme juridiske rettigheter og føle at hun har samme tilhørighet som mine andre biologiske 4 barn. Dette er selvsagt noe hun sterkt ønsker . Hvordan går jeg frem?

Les mer

Ønsker å treffe bortadoptert barnebarn

27. aug 2021 · spørsmål

Jeg har veldig lyst å se mitt barnebarn, men hun er adoptert. Kan jeg få samvær tror du? Eller må jeg gå mot sak med barnevernet?

Les mer

Bidrag til barn som er adoptert bort?

04. aug 2021 · spørsmål

Jeg har et barn jeg ikke har kontakt med. Barnets mor er etablert i nytt forhold, og hun og hennes mann ønsker å gjennomføre en stefar-adopsjon. Spørsmålet mitt er da; 1. Overtar adopsjonsfar forsørgeransvaret, herunder bidragsplikt hvis forholdet mellom biologisk mor og adopsjonsfar skulle opphøre? 2. Vil jeg fortsatt måtte betale underholdsbidrag til barnet hvis adopsjonen går igjennom? 3. Vil barnet som blir adoptert har arveinteresser i de verdier jeg etterlater meg ved død?

Les mer

Spørsmål om surrogati

11. jun 2021 · spørsmål

Jeg lurte på om det var mulig å snakke med en advokat angående barn som er født av surrogat og blir hentet til Norge.

Les mer

Ønsker innsyn i egen adopsjonssak

08. apr 2021 · spørsmål

Jeg har funnet ut at jeg står registrert i folkeregisteret med en annen enn min biologiske far. Hvordan får man sjekket om man er adoptert eller ikke? Min biologiske mor ble gift med den personen som er satt opp som min far. Min bror har også sjekket i folkeregistret, han er satt opp med riktig far. Den samme personen som er min biologiske far. Jeg ønsker å vite hva som er rett slik at jeg kan få rettet opp i folkeregisteret.

Les mer

Arverett etter biologisk far

10. aug 2020 · spørsmål

Min biologiske far har ikke hatt noe med meg å gjøre hele livet mitt, han stiftet ny familie og fikk et barn. Min mors mann som hun giftet seg med, adopterte meg da jeg var 2 år. Min mor og min biologiske far har ikke hatt kontakt siden jeg var 2 år. Jeg er nå 58. Har jeg arverett etter min biologiske far, jeg er hans førstefødte, selv om jeg er adoptert av en annen?

Les mer