Adopsjon

Innhold

Arv ved adopsjon

18. apr 2024 · spørsmål

Min sønn døde, han etterlot seg et barn. Moren giftet seg på nytt og barnet ble adoptert av den nye mannen. Har mitt barnebarn rett på arv når jeg dør?

Les mer

Adopsjon av stebarn

27. okt 2023 · spørsmål

Hvordan kan jeg starte med stebarnsadopsjon av mitt barn? Her er saken, mor til barnet er gift på nytt og nå ønsker jeg å overføre alt til hennes nye ektemann. Grunnet alle omstendigheter, er nok dette det aller beste får barnet.

Les mer

Rett til opplysninger om barnet etter adopsjon

08. sep 2023 · spørsmål

Har en dame rett til å få vite om barnet hun fødte og adopterte bort har dødd?

Les mer

Har adopterte barn lik rett til arv?

09. jun 2023 · spørsmål

Jeg er adoptert, og ble det før de fikk egne barn, hvordan står jeg i forhold til arverett da? Og skulle min far gå bort først, har jeg/vi noen arverett mens min mor lever, eller har hun alt frem til hennes tid kommer?

Les mer

Adoptere voksent bonusbarn

16. mai 2023 · spørsmål

Jeg er samboer og har vært det i 33 år. Hun hadde 2 barn fra før da vi møttes, 2 år og 6 år. Faren til barna var død. Saken er at "gutten", som nå er 35 år, har spurt om jeg ønsker å adoptere ham. Og det er for så vidt greit nok, men begge to har jo vært "mine" barn hele tiden. Men vi har også en datter felles 29 år. Juridisk: Vil hans søster da bli halvsøster og hans halvsøster bli søster? Og vil hans datter bli mitt juridiske barnebarn? Og hva med arverett? Burde jeg kanskje adoptere begge??

Les mer

Adoptere nevø fra Afrika

11. nov 2022 · spørsmål

Jeg er gift og min kone er afrikansk. Hun har nå også norsk statsborgerskap. Vi ønsker å ta over foreldreansvaret til hennes nevø, som bor i Afrika. Far (min svoger) og mor til barnet ønsker også at vi tar over foreldreansvaret da de ikke er i stand til å ta vare på gutten. Jeg har forstått at adopsjon av familiemedlem fra utlandet er veldig vanskelig. Advokat i Afrika anbefaler at vi overtar foreldreansvaret i Angola og deretter bringer ham til Norge. Adopsjon kommer senere. Er dette mulig?

Les mer

Mors nye kjæreste ønsker å adoptere barnet

11. nov 2022 · spørsmål

Min problemstilling er følgende. Jeg har en datter. Jeg og mor bor ikke sammen og var ikke sammen ved fødselen. Jeg har derfor ikke foreldreansvar. Nå ønsker kjæreste til mor å adoptere min datter. Dette er selvsagt noe jeg er svært uenig i. Spørsmålet blir derfor: Kan dette gjennomføres uten mitt samtykke? Hva må jeg gjøre for å hindre dette?

Les mer

Kan man adopteres tilbake av biologisk forelder?

28. okt 2022 · spørsmål

Jeg er en voksen dame som ble adoptert. Kan min biologiske mor adoptere meg tilbake når mine adoptivforeldre er død, og jeg også ønsker det?

Les mer

Arverett etter adoptivmor

13. okt 2022 · spørsmål

Min biologiske mor døde da jeg var barn og min far giftet seg på nytt. Jeg ble da adoptert av hans nye kone. Min far er nå død. Har jeg arverett etter min stemor? Jeg står ikke oppført i Folkeregisteret som hennes barn.

Les mer

Kone ønsker å adoptere barn med ukjent far

29. apr 2022 · spørsmål

Jeg er gravid, gift med en dame og hun ønsker å adoptere mitt barn. Far er ukjent og vi lurer på hvordan vi skal gå frem i denne prosessen?

Les mer

Rettigheter når barnet blir tvangsadoptert

02. feb 2022 · spørsmål

Hva er rettigheter for foreldre når barnet er tvangsadoptert? Har foreldre rett på samvær og bilder av barnet? hva er våre rettigheter til barnet nå?

Les mer