Spør advokaten

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter (navn, bosted, personnummer etc). Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

tegn igjen

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 26.04.2024

Vi lurer på om vi skal gå videre med en sak om tapt barndom. Vil forhøre oss litt om hva slags muligheter det vil være for en slik sak som dette. Det er snakk om min samboer, som har fått diagnose kompleks PTSD og kompleks ADHD i en alder av 30 år. Han går til behandling for dette. Det er mye som skjedde i hans barndom, hvor både skole og barnevern var innblandet, men det ble aldri gjort noe for han eller hans barndom. Ingen utredninger eller tiltak for å hjelpe hans hverdag eller foreldrene.

Les mer

Krenkelse av privatlivets fred

Publisert: 26.04.2024

Min tidligere samboer ble nydig dømt for hensynsløs adferd mot meg og har fått et forelegg. Har prøvde presse meg til å trekke anmeldelsen, noe jeg ikke gjorde. Han mener at jeg har krenket hans privatliv og skal nå anmelde meg for dette. Har ikke jeg rett til å fortelle mine venner og familie om min livssituasjon som han har satt meg i?

Les mer

Må en ektepakt tinglyses for å være gyldig?

Publisert: 26.04.2024

Må en ektepakt tinglyses for å være gyldig?

Les mer

Ugyldig ektepakt

Publisert: 26.04.2024

Min mor og hennes ektefelle signerte i 2012 en ektepakt, der det stod at de skulle sitte i uskiftet bo. På denne tiden bodde de på en annen adresse. Det ble i etterkant skrevet en ny ektepakt, men denne ble aldri signert hverken av dem eller vitner. Er det da slik at den gamle ektepakten (som er signert av dem og vitner) fortsatt er gjeldene?

Les mer

Hva skjer med særeie når begge foreldre er demente og på sykehjem?

Publisert: 24.04.2024
Emneord: ,

Min mor og far har tinglyst ektepakt hvor mor har særeie alene. De begge er nå på sykehjem, mor er dement og far på god vei å bli dement. Er det ektepakten som slår inn her og mor eier nå alt av eiendom og løsøre siden far også er på sykehjem? I følge Nav er de begge enslige, er det slik rettslig også? Hvordan skal vi fastsette hvem som eier hva nå?

Les mer

Kjøpe nettbutikk ut av konkursbo

Publisert: 22.04.2024
Emneord: ,

Hvis en fysisk butikk går konkurs og du ønsker å selge ut tilhørende nettbutikk hvordan gå frem? Opprette et nytt selskap og kjøpe nettbutikken eller må den kjøpes tilbake i en oppbudsprosess? Hva er lov og ikke? Nettbutikken har enormt potensiale. Det vil ikke være mulig og selge eller fremleie den fysiske butikken innen rimelig tid.

Les mer

Oppheve tvungen forvaltning av uføretrygd

Publisert: 22.04.2024
Emneord:

Har tvungen forvaltning av uføretrygden min og det har jeg hatt i 5-6 år og jeg vil ikke ha det lenger så jeg trenger hjelp med å få denne opphevet. Kan dere hjelpe meg og har ikke jeg rett til fri advokathjelp?

Les mer

Må man betale faktura som er høyere enn avtalt?

Publisert: 22.04.2024
Emneord: ,

Jeg har en pågående sak med Nextgentel ang retur av utstyr. Jeg var i en samtale med dem hvor jeg fikk info om at gebyrprisen skulle være på en sum på 798 kr. Fikk deretter en regning på 4499 kr. Jeg tar kontakt med Nextgentel som beklager for feilinfo i første omgang og at prisen er på 4499 kr. Har de lov til å gjøre dette? De nektet å redusere prisen til den første prisen som ble avtalt.

Les mer

Kan leieinntekter påvirke uføretrygden?

Publisert: 22.04.2024

Har 3 forskjellige spørsmål, de to første handler om uføretrygd, og den siste handler om avtalebeskyttelse mellom to privatpersoner innen lån og eiendom. 1) Vil leieinntekter påvirke uføretrygden, og spiller graden av uførhet inn? 2) Er det mulig å studere samtidig som man mottar uføretrygd, eller gjelder de samme vilkårene som for arbeid? 3) Finnes det juridiske selgerfinansieringskontrakter som kan brukes mellom to private parter, og som beskytter begge parter juridisk sett?

Les mer

Må man betale faktura fra 2020?

Publisert: 22.04.2024
Emneord: ,

Jeg har et spørsmål angående foreldelsesloven. Fikk levert en reol slutten av januar 2020. Mottok faktura i post noen dager etter. Jeg var uenig med firmaet på pris pga. skader, forhørte meg med dem om de kunne se på prisen. Det skulle de gjøre, hørte aldri noe fra dem før nå. Jeg etterspurte om de kunne sende en kopi av opprinnelige faktura. Får tilsendt (1.gangs påminnelse) fra 21.02.22. Noe jeg aldri har mottatt. Her står ikke mitt fulle navn (etternavn) eller adresse. Må jeg betale?

Les mer
1 199