Flytte til utlandet med barn

Innhold

Far ønsker å ta med barn til konfliktområde

12. jan 2023 · spørsmål

Far sier han vil ta med barn på reise til et land hvor han har familie, men hvor situasjonen er ustabil ( UD fraråder alle reiser, alle nordmenn oppfordres til å forlate landet). Kan han gjøre det mot min vilje? Vi er i en pågående konflikt om barnefordeling, og jeg vil tro jeg har relativt godt grunnlag for utreiseforbud, men finnes det noe annet jeg kan gjøre som ikke er grunnet i faren for kidnapping?

Les mer

Mistet barnetrygd og kontantstøtte ved flytting til utlandet

22. nov 2022 · spørsmål

Vi er en familie på 5, norske statsborgere, jeg har flyttet til utlandet i september 2021 med mine 3 barn. Største barna har begynt på skole her. Minste var 1 år og 10 mnd da. Han fikk utbetalt kontantstøtte på 7500 kr i mnd som ble krevd tilbakebetalt av NAV etter melding om at vi er i utlandet. Barnetrygd for de største barna opphørte september 2021.Min mann bor og jobber i Oslo. Jeg driver en AS, betaler skatter og avgifter I Norge. Er det slik at mine barn skal miste alle rettigheter?

Les mer

Beholde barnetrygd ved flytting til utlandet

11. nov 2022 · spørsmål

Jeg fikk norsk statsborgerskap og barna mine også. Hvis vi skal flytte fra Norge, får vi utbetalt barnetrygden for barna siden vi skal ikke søke om noe i landet vi skal flytte til? Barna er født i Norge og har norsk statsborgerskap. Vi ønsker at barna skal gå på skole i utlandet. Hva man skal gjøre?

Les mer

Flytte til utlandet med barna ved samlivsbrudd

04. nov 2022 · spørsmål

Jeg bor i Norge med samboeren min og vi planlegger å få barn. Jeg er ikke fra Norge, men han er norsk. Hva vil skje hvis vi får barn og til slutt blir skilt? Jeg tror ikke jeg kunne fortsatt å bo i Norge (mentalhelse)uten hans støtte da jeg ikke har noen familie/venner i nærheten. Vi har diskutert flere ganger at vi skal evt. flytte til mitt hjemland. Min nærmeste familie er 20+ timer unna med fly. Ville det da være umulig for meg å flytte tilbake til hjemlandet med barna hvis han ikke vil det?

Les mer

Endre barns bostedsland

17. okt 2022 · spørsmål

Søsteren min har flyttet til Norge (fra Latvia) sammen med sin 15 år gamle sønn. Hun har aldri vært gift med faren, men far er registrert på fødselssertifikatet. Gutten har siden samlivsbrudd (2013 - gutten var 6 år gammel) bodd hos moren - far har vist veldig lite interesse om barnet frem til nå. Nå nekter far å gi tillatelse til gutten for å registrere bosted i Norge hos moren. Er det noe mulighet til gutten å få Norsk ID og registrere bosted uten fars tillatelse? Eller hva annet kan vi gjøre?

Les mer

Ønsker at datter skal flytte med far til utlandet

14. okt 2022 · spørsmål

Jeg er norsk statsborger og har ei datter på 11 år som også er norsk statsborger. Far bor i Tyskland, men har permanent oppholdstillatelse og jobber fast jobb. På grunn av min tilstand ønsker jeg å ta foreldreansvaret til han slik at vår datter kan flytte til far og gå på skole i Tyskland (noe barnet og far også er enig i). Hvordan kan vi løse dette?

Les mer

Hva er barnets faste bostedsland?

30. mai 2022 · spørsmål

Vi bor midlertidig i Spania dette året hvor vår datter går på den norske skolen. Jeg pendler til jobb i Norge. Vi har et feriehus i Spania. Vi er alle folkeregistrert i Norge, men mor har et annet europeisk pass. Vi har bestemt oss for å skilles, og i den forbindelse har mor gått til spansk advokat og prøver å bevise at vårt bosted er Spania, og vil ha saken opp der, samt barnefordelingen. Jeg er imot og vil ha saken opp i Norge og mener det er vårt faste bosted. Hvordan løse det og flytte sak?

Les mer

Folketrygden og opphold i utlandet

05. apr 2022 · spørsmål

Beholder vi medlemskapet i folketrygden eller må vi melde utflytting? Jobben sender mannen til et kontor i et EØS land, varighet under 12 mnd med familien, med lønn fra Norge og han må tilbake til Norge månedlig. Barna vil gå på skole i det nye landet og jeg tar permisjon fra jobb uten lønn. Oppholdet blir fra september til juni. Ønsker å unngå utmelding fra folketrygden hvis ikke nødvendig, beholde barnetrygd, etc. Vi beholder hus i Norge og kan fortsette å være folkeregistrert på den adressen.

Les mer

Datter ønsker å gå på skole i utlandet

17. feb 2022 · spørsmål

Min datter er 10 år. Hun har foreldre som har delt ansvar og botid. Hun har ønsker som hun vil ta opp med advokat da hun føler moren står i veien for hennes ønske om å gå på skole i utlandet. Hun føler at hun ikke får stimuli gode nok på skolen. Hun trenger hjelp fra person utenom familien. Hun har ingen tiltro til barnevernet.

Les mer

Hva skjer med barna ved brudd i utlandet?

15. okt 2021 · spørsmål

Jeg er norsk statsborger og har en sønn på 6 mnd som er født her i Norge. Pappaen er europeisk statsborger, men har bodd her i 10 år. Vi skal flytte til hans hjemland, uvisst om det blir permanent eller for en periode. Hva skjer hvis jeg ønsker å flytte hjem, og pappaen til sønnen vår vil bli i hjemlandet? Kan jeg ta med sønnen vår hjem til Norge uten problemer siden han også er norsk statsborger og født her? Jeg er redd for å komme i en situasjon hvor jeg blir låst i hans hjemland ved et eventuelt brudd.

Les mer

Kan jeg hente datter i utlandet?

15. okt 2021 · spørsmål

Min kone og min datter har flyttet til utlandet med vilje. Kona hadde midlertidig oppholdstillatelse og den har gått ut. Barna er norske statsborgere. Nå har hun lyst å komme tilbake til Norge. Jeg tok kontakt med UDI og de sa at hun må søke på nytt for å få reise tilbake, men hun sier at hun skal ta kontakt med norsk ambassade og fortelle at hun mistet oppholdstillatelse. Derfor fikk hun ikke reise hjem i god tid. Spørsmål er kan hun gjør dette? Og kan jeg hente min datter?

Les mer

Mor vil flytte til utlandet med barnet

22. mar 2021 · spørsmål

Barnemor har funnet "kjærligheten" over nett, i Amerika. Nå vurderer hun, etter hun har besøkt han og familien hans å flytte dit innen to år. Vårt barn er 6 år pr nå. Jeg har barnet hos meg annenhver helg + annenhver ferie, så langt det går. Barnemor står uten jobb, inntekt eller samboer. Både jeg og min samboer har bortimot full jobb. Kan jeg nekte henne å ta med barnet? Har jeg mulighet til full omsorg dersom jeg tar opp kampen?

Les mer

Stønader i Norge når man flytter hjem fra EØS-land

06. okt 2020 · spørsmål

Jeg er alenemor til min datter på 5 år, vi bor i annet EØS-land. Flyttet hit med min mor da jeg var 13 år. Nå vil vi gjerne flytte hjem til Norge. Både jeg og min datter er norske statsborgere med norsk pass. Far betaler ikke bidrag, da han ikke har erkjent sin datter. Via retten er jeg tilkjent eneomsorgen. Mitt spørsmål er altså: hva er mine rettigheter og plikter som alenemor, og hva kan jeg eventuelt forvente av hjelp økonomisk sett?

Les mer

Kona har flyttet til utlandet med barnet

11. aug 2020 · spørsmål

En venn er gift med en utenlandsk kvinne. De bor i Norge og har en sønn på 8 år som har bodd hele sitt liv i Norge. Ekteskapet går ikke bra. Ved feriestart tok kona sønnen med til hjemlandet på ferie. Nå viser det seg at dette var med tanke på ikke å komme tilbake. Hun sier nå at de skal være der ett år. Min venn er uenig. Det er også han som finansierer alle. Da han forstod hva som var i ferd med å skje, reiste han til hjemlandet hennes for å snakke, men uten resultat. Nå er det skolestart. Hva bør min venn gjøre?

Les mer

Ønsker å flytte med sønnen til Sverige

25. mai 2020 · spørsmål

Jag har en son på 13 år. Han har sin adress hos sin mamma. Vi är skilda. Vi har delad vårdnad. Han bor halva tiden hos mig. Jag önskar nu att flytta till Sverige. Om min son vill flytta med mig, kan hans mamma säga nej?

Les mer