Uskiftet bo

Innhold

Vil utelate et av barna fra testamentet

23. jun 2022 · spørsmål

Sitter i uskifte etter min mann. Har to barn. Kan jeg utelate det ene i testamente?

Les mer

Rett til penger fra salg av uskiftet bo?

25. mai 2022 · spørsmål

Mor dør, uskiftet bo. Far selger hus. Har datter krav på noe fra salget?

Les mer

Rett til arv fra samboer

25. mai 2022 · spørsmål

Har vært samboer i 22 år, bor på samboers gård som vi driver sammen. Har en sønn på 18 år. Jeg har to barn fra før, 29 og 31 år. Lurer på hva skjer med gård og hus, penger hvis min samboer faller fra før meg. Har jeg noen rettigheter?

Les mer

Har fars samboer krav på bilen?

28. apr 2022 · spørsmål

Min far er død og satt i uskiftet bo etter at min mor døde. Jeg og min bror er arvinger. Far fikk ny samboer noen år før han døde, og hun krever å få beholde en bil min far kjøpte før samboerskapet, til en verdi 200’-250 000. Det er ikke skrevet et testament. Boets samlede verdi anslås til ca 2 mill. Min far var dement store deler av dette samboerskapet. Har hun krav på dette?

Les mer

Fiktivt salg av hytte til bror

28. apr 2022 · spørsmål

Min far som nå er død, satt i uskiftet bo etter at min mor døde. Far hadde Alzheimer flere år før han døde. Jeg og min bror er arvinger. Noen dager etter at min far døde, oppdaget jeg at familiehytta var solgt til min bror noen dager før far døde. Skjøtet skal være signert et år før far døde, og da var far svært preget av Alzheimer. Kjøpesummen er 300’, men hytta anslås til verdi 800’-1 mill. Summen ble aldri utbetalt, og alt virker fiktivt. Boets øvrige verdi er ca 1,4 mill. Er dette lov?

Les mer

Har kona rett til uskiftet bo?

06. apr 2022 · spørsmål

Jeg og min kone har to felles barn og begge har særkullsbarn. Vi har en eiendom/hus der vi eier hver vår ideelle halvpart. Har min kone rett til å sitte i uskiftet bo om jeg faller i fra, eller har mine særkullsbarn rett til å kreve sin del av min ideelle halvpart av eiendommen/huset?

Les mer

Ønsker at kona skal arve alt

06. apr 2022 · spørsmål

Vi er et gift par. Har ingen barn sammen. Kona har ikke barn. Hun ønsker at jeg arver alt fra henne hvis hun dør først. Vi har alt felles. Jeg har vært gift før, har 2 voksne barn. Jeg ønsker at nåværende kone arver alt hvis jeg dør henne, og at hun kan sitte i uskiftet bo. Skulle gjerne hatt en mal til testament, og om dette lar seg gjøre.

Les mer

Uskiftet bo hvis den ene partneren dør

08. mar 2022 · spørsmål

Jeg er gift og har to barn sammen med min kone. Vi har felleseie på alt. Ingen av oss har barn fra før. Hvis en av oss dør, er den andre da garantert å kunne sitte i uskiftet bo, eller kan barna kreve skifte? Hvis det skal skiftes, hva vil da den gjenlevende arve fra sin ektefelles formue?

Les mer

Er arven etter far uskiftet bo?

05. nov 2021 · spørsmål

Mor døde og far satt i uskifte bo. Far giftet seg på nytt 2 år etter uten å skifte mener vi søsken. Har utskrift av protokoll for prøving av ekteskap. I rubrikk for attest(erklæring) om skifte forevist er det ikke krysset av i noen. Hverken ja eller nei. Heller ikke forevist noe skiftefritak. Enken mener vi har fått morsarven noe som ikke stemmer. Finner ikke noe svar på spørsmålet, kun at det ikke er lov til å gifte seg på nytt uten å skifte.

Les mer

Arv etter uskiftet bo med særeie

04. nov 2021 · spørsmål

Jeg er enke og sitter i uskiftet bo med særeie etter avtale om dette i ektepakt. Vi har et felles barn. Han hadde ikke særkullsbarn. Har jeg arverett i avdøde ektefelles særeie? Utgjør arvelodden i så fall 1/4-del?

Les mer